Kokosový olej panenský, za studena lisovaný

Kokosový olej byl slavný již od dob Kleopatry, a byl považován za nezbytný základ pro zachování ženského mládí a krásy. Je  používán jako Kokosový ořechideální anti aging pro pleť. Panenský kokosový olej se získává lisováním za studena z dužiny čerstvě sklizených kokosových ořechů a má výraznou chuť kokosu. Bod tání kokosového oleje je cca 25 stupňů. Při pokojové teplotě se dá kokosový olej krásně mazat na chleba nebo housku místo másla. Panenský kokosový olej se získává z dužiny ořechu kokosové palmy – kokosovníku ořechoplodého (Cocos nucifera). Zdroj vitaminů A, C a E,. Kouřový bod je cca 180°C.

Kvalita kokosového oleje - varianty

Výrobky z kokosového ořechu:

Kokosový olej a jeho použití:

  • posiluje dásně a zuby
  • působí proti kazivosti zubů
  • pomáhá při nachlazení a chřipce
  • masáž hlavy kokosovým olejem pomáhá vyrovnát stres a úzkost
  • antioxidant
  • vyrovnává hladinu cukru v krvi
  • pomáhá při léčbě prostaty
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • snižuje riziko infarktu
  • používá se jako masážní a stimulační prostředek (lubrikační gel), výborný koupelový olej
  • zlepšuje trávení
  • posiluje imunitní systém
  • přírodní antibiotikum ( díky obsahu kyseliny laurové, kaprylové, kaprynové nebo kyseliny myristové )
  • hydratuje pokožku, je vhodný při popáleninách a při hojení jizev
  • slouží jako odličovač pleti a řas
  • gel na holení i pro ženy, eliminuje vznik vyrážek a svědění
  • bodnutí hmyzem (zklidní přirozeným způsobem, antibakteriální účinek urychlují hojení)
  • pravidelná péče zabraňuje tvoření trhlin a prasklin na rukách a patách
  • kokosový olej chrání, zjemňuje a vyhlazuje pokožku a vytváří ochranný film
  • ideální pro péči o pokožku pro novorozence a těhotné ženy
  • zastavuje proces stárnutí a předchází degenerativním onemocněním
  • normalizuje funkci štítné žlázy
  • vhodný na pečení, vaření a smažení (nepřepaluje se, stabilní až do teploty 200 stupňů celsia )
  • kokosový olej pomáhá při likvidaci mikroorganismů, bakterií, kvasinek,mykózy, kandidu (candida albicans), plísní a virů
  • je vhodný jako výživný noční krém a neucpává póry
  • ochrana obličeje při slunečném nebo naopak mrazivém a větrném počasí, nebo jako péče před a po opalování
  • zlepšuje pružnost pokožky a vyhlazuje jemné vrásky
  • zbavuje stresu a únavy
  • pomáhá při hubnutí, stimuluje metabolismus a spalování tuků
  • balzám na rty
  • pasta na zuby (smíchejte kokosový olej s trochou jedlé sody a vzniklou směsí si vyčistěte zuby)
  • jako olej na vlasy ( výživa, třepící se konečky vlasu, omezuje padání vlasů )
  • vaginální mykóza
  • regeneruje spálenou kůži
  • dá se použít jako tělové mléko, na popraskanou kůži na patě, ale i jako balzám po holení
     

Kokosový panenský olejSložení: 100% přírodní kokosový olej lisovaný za studena.

Použití kokosového oleje: pro účely vaření, smažení a pečení se používá výhradně olej bez zápachu ( Je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská, pro masážní účely je naopak vhodný kokosový s přirozenou kokosovou vůní. Kokosový olej bez vůně můžeme též použít místo másla na chleba.

Kontraindikace: nejsou známé

Tipy na využití zastudena lisovaného kokosového oleje:

  • výborný pro přípravu palačinek, orientální kuchyně, vajíček i zeleniny
  • do salátu nebo namažte přímo na chleba
  • přidávejte pří do pokrmů ( rýže, brambory atd.)
  • pečení vánočního cukroví

Kde koupit kokosový olej BIO, RAW, panenský?

Varianty balení kokosového oleje: Wolfberry 200 a 400ml, Health link 200ml a 400ml, Zdravýživot 1000ml, Saloos 250ml, AWA superfoods Coconut 1000ml, Purity vision 300 a 400ml, kokosové mléko 350ml

Nejčastejší původ: V Asii (především v Barmě, Indii a na Srí Lance)

Cena: v internetových obchodech v Česku začíná již od 84kč za 200ml balení

Jak vyrobit kokosové mléko - návod najdete zde.

Jak vyrobit domácí kokosové mléko...

Panenský kokosový olej za studena lisovaný

Kokosový olej je určený na použitie ako za studena tak aj za tepla .

Príklady použitia sú nasledovné :

  •     kozmetika
  •     gastronómia
  •     farmácia
  •     ako jedinečný masážny prípravok
  •     do kúpeľov
  •     obchodné spracovanie potravín
  •     výborne hydratuje pokožku a obmedzuje jej vysychaniu
  •     v lete po opaľovaní slúži ako regeneračný prípravok ,
  •     v zime ošetrené miesta pokožky chráni pred mrazom ,
  •     po holení aj depilácii slúži ako balzam
  •     svojimi jedinečnými vlastnosťami je predurčený pre citlivú aj alergickú pleť ,
  •     možno ho tiež použiť na zlepšenie kvality vlasov ako vlasový zábal
  •     používa sa k výrobe pleťových masiek

Kokosový panenský olej je zvyčajne vyrobený z kopry ( sušené kokosové jadro ) . Kokosový olej je rastlinný olej získavaný z jadier zrelých kokosových orechov zbieraných z kokosovej palmy ( Cocos nucifera ) . V trópoch je po celej generácie hlavným zdrojom tuku vo výžive miliónov ľudí . Má rôzne uplatnenie v potravinárstve , medicíne a priemysle . Kokosový panenský olej je veľmi termostabilné , preto sa výborne hodí na varenie a vyprážanie . Dymový bod je okolo +180 ° C. Vďaka stabilite ( najmä vzhľadom k vysokému obsahu nasýtených mastných kyselín ) oxiduje len pomaly a odoláva preto žltnutiu , má trvanlivosť až dva roky .

Kokosový olej je pre naše telo prospešný predovšetkým vďaka obsahu mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom; 45 % kokosového oleja tvorí kyselina laurová , ktorá sa v našom tele premení na monolaurin . Monolaurin je tiež súčasťou materského mlieka , preto je kokosový olej vhodný aj pre bábätká . Posilňuje imunitný systém , napomáha rozvoju mozgu a zdravej stavbe kostí a chráni pred vírusmi , baktériami a infekciami . Tiež napomáha znižovať teplotu a podľa nových výskumov aj tlmí bolesť . To sú teda základné účinky , ktoré nám kokosový olej ponúka .

Kokosový olej sa aplikuje pri masáži na pokožku priamo , ako za studena , tak aj zahriaty ( až +45 ° C ) . Veľmi dobre zvláčňuje pokožku , teplý olej prehrieva a uvoľňuje svalové úpony . Olej napomáha k rýchlej regenerácii svalov , úponov a kĺbov .

Výhodou oproti panenskému ( BIO ) oleji , ktorý má typickú vôňu , ktorá môže byť pri masáži klientovi nepríjemná , je zbavenie typickej vône , ale tiež aj chuti . Neutralita tohto oleja umožní jeho použítie nielen ako masážny prostriedok pre citlivé pokožky , ktoré môžu trpieť tzv orechovú alergiou , ale aj ako základ pre ďalšie emulzie .

Bod topenia kokosového oleja je 21 ° Celzia . Do tejto teploty je kokosový olej v tuhej forme . So stúpajúcou teplotou ( okolo 24 ° C ) sa postupne mení cez krémovú konzistenciu do tekutého skupenstva .
Plnenie kokosového oleja sa vykonáva pri teplote 30 ° Celzia v tekutej forme .

Diskusní téma: Kokosový olej panenský

Titulek: kokosovy olej Vložil: Milan Datum: 17.03.2015

Prosim,jake mate zkusenosti s kokosovym olejem,pri lecbe diabetu druheho typu. dekuji za odpovedi

Přidat nový příspěvek

Kokosový olej panenský

Kokosové müsli

24.01.2017 22:12
Jak postupovat?  Předehřejte troubu na 150 °C. Připravte si velký plech s vyšším okrajem a vyložte ho pečicím papírem.Ve velké míse smíchejte vločky, kokos, mandle, sušenky, hnědý cukr, skořici a sůl. V malém hrnci rozmíchejte metličkou rozehřátý kokosový olej, čekankový sirup, vanilkový...

Zázrak jménem kokosový olej

28.03.2014 00:01
Kokosový olej dokáže zázraky Možno ste v obchodoch narazili na kokosový olej a chceli by ste vedieť , k čomu je určený . Kokosový olej má všestranné využitie ; od použitia v kuchyni , v starostlivosti o zuby a vlasy , až po chudnutie . Aj keď sa jedná o olej , tak je to vlastne tuhý tuk , ktorý sa...

Diskusní téma: Kokosový olej panenský

Titulek: Kokosový olej není vhodný k jídlu Vložil: Aneta Datum: 06.01.2016 Vložil: Michal Datum: 19.01.2017

Paní Aneto asi si pletete délky řetězců u nasycených mastných kyselin. Kokosový olej o má střední délku řetězce a s tím si tělo hravě poradí. Ostatní tuky jako palmový olej, slunečnicový olej, ztužené tuky aj. mají dlouhé řetězce a proto jsou tělu nebezpečné, protože tělo je neumí zpracovat.
Pěkný den.

Titulek: Kokosový olej není vhodný k jídlu Vložil: Aneta Datum: 06.01.2016

Zdravím, jen bych chtěla přidat upozornění, pro ty, kteří si toho přes to obrovské nadšení možná nevšimli. Kokosový olej je z výživového hlediska ještě méně vhodný než třeba sádlo. Obsahuje totiž nasycené mastné kyseliny. Lidské tělo potřebuje hlavně NEnasycené mastné kyseliny. Mastné kyseliny jsou součástí buněčných membrán. Ty NEnasycené mají ve svém řetězci dvojné vazby, které způsobí jeho ohyb, což zabraňuje vmezeření cholesterolu do membrány buňky a její zkřehčení. Takže kokosový olej na kosmetické účely je opravdu fajn, ale moc bych ho nejedla :)

Titulek: pouzitie Vložil: PEter Datum: 24.02.2015

No, ja ho sice na mykozu nepouzivam... ale pre tych z nas, ktori ho pouzivaju na varenie: informacia, ze ma smoke point na 200 stupnov je klamliva. Zdaleka nie pravda...

Titulek: nklejqmq@gmail.com Vložil: Lemon Nike Air Max 2014 Datum: 06.12.2014

Titulek: Kokosvý olej Vložil: Tondaa Datum: 08.09.2014

Jaký kokosový olej pro účely hubnutí a získání energie můžete doporučit?

Titulek: Re: Kokosvý olej Vložil: Šárka Datum: 11.11.2015

na hubnutí bych jednoznačně kvůli kvalitě doporučila tenhle http://www.lekarna.cz/es-bio-kokosovy-olej-250ml/. A výborně chutná :)

Titulek: Kokosový olej Vložil: Lada Datum: 28.03.2014

Použila som ho na vaginálnu mykózu miesto chémie z lekárne a fakt to funguje.

Titulek: Re: Kokosový olej Vložil: lada Datum: 18.04.2014

dnes jsem ho použila na mykózu doporucuji

Titulek: Re: Re: Kokosový olej Vložil: maska Datum: 06.10.2014

chtěla bych poprosit o radu, jak používáte ten kokosový olej na mykózu? vetřete dovnitř?....děkuji za odpověď

Přidat nový příspěvek