Ostropestřecový olej

panenský za studena lisovaný olej ze semen ostropestřce mariánského (Silybum marianum). Ostropestřec je bodlákovitá rostlina dorůstající Ostropestřec mariánskývýšky až 2 metry má plody ( našky ) velikosti 6-7mm. Patří mezi nejlepší přírodní produkt pro léčbu jater a jejich regeneraci. Olej z ostropestřce je vhodný jak pro vnitřní tak vnější použití.

Varianty použití semen ostropestřce mariánského:

Účinky oleje z ostropestřce mariánského:

  • chrání buňky před volnými radikály
  • silný  antioxidant 
  • detoxikuje organismus
  • při vředovém onemocnění žaludku a dvanácterníku
  • akutní a chronické gastritidy (zánětu žaludeční sliznice)
  • pomáhá při migrénách a závratích
  • celkově posiluje organismus
  • chrání a regeneruje játra
  • pomáhá při různých druzích alergií ( senná rýma )
  • protizánětlivé účinky a hojivé účinky
  • pro pročištění organizmu po léčbě antibiotiky
  • ústní afty
  • snižuje poškození jater chemoterapií
  • zpomaluje bujení kožních buněk při psoriáze (lupénce)
  • zvyšuje vylučování žluči
  • při žlučových kamenech
  • hepatitida, poškození jater v důsledku užívání alkoholu
  • pomáhá trávit tuky
  • paradontóza
  • akutní a chronická gastritida
  • křečové žíly ( zevní použití )
  • hemeroidy ( zevní použití )
  • kosmetická léčebná masáž ( zevní použití )
  • při poškození kůže a popáleninách ( zevní použití )
  • více informací o ostropestřecovám oleji

Ostropestřecová kašička:

Postup přípravy: semínka ostropestřce dukladně pomeleme (lze použít elektrický mlýnek na kávu) a smícháme je s ostropestřecovýcm olejem a  uzavřeme do sklenice a uložíme do lednice. 

Aplikace: jednu čajovou lžičku až polévkovou lžíci 3x denně vždy po jídle. Vždy začínáme s menšími dávkami.

Olej do kašičky používáme ze dvou důvodů. Znásobuje účinek silymarinu ze semen a pak zabraňuje oxidaci semen. Stará zoxidovaná semena vždy vyhodíme a čerstvá taktéž uchováváme v lednici!!  (oxidaci semen poznáme dle toho, že jsou velmi hořká. Čerstvá semena jsou hořká jen minimálně).Pokud víme, že kašičku nebudeme nějaký čas využívat, je lepší ji uschovat do mrazničky.

Kde koupit ostropestřecový olej?

Jak pěstovat ostropestřec mariánský

Ostropestřecový olej

panenský za studena lisovaný olej zo semien pestreca mariánskeho (Silybum marianum). Patrí medzi najlepšie prírodný produkt pre liečbu pečene a ich regeneráciu. Olej z pestreca je vhodný ako pre vnútorné tak vonkajšie použitie.

Účinky oleja z pestreca mariánskeho:

  •      chráni bunky pred voľnými radikálmi
  •      silný antioxidant
  •      detoxikuje organizmus
  •      pri vredovom ochorení žalúdka a dvanástorníka
  •      akútnej a chronickej gastritídy (zápalu žalúdočnej sliznice)
  •      pomáha pri migrénach a závratoch
  •      celkovo posilňuje organizmus
  •      chráni a regeneruje pečeň
  •      pomáha pri rôznych druhoch alergií (senná nádcha)
  •      protizápalové účinky a hojivé účinky
  •      pre prečistenie organizmu po liečbe antibiotikami
  •      ústne afty
  •      znižuje poškodenie pečene chemoterapiou
  •      spomaľuje bujnenie kožných buniek pri psoriáze (lupienke)
  •      pri žlčových kameňoch
  •      hepatitída, poškodenie pečene v dôsledku užívania alkoholu
  •      pomáha tráviť tuky
  •      paradentóza
  •      akútna a chronická gastritída
  •      kŕčové žily (vonkajšie použitie)
  •      hemoroidy (vonkajšie použitie)
  •      kozmetická liečebná masáž (vonkajšie použitie)
  •      pri poškodení kože a popáleninách (vonkajšie použitie)

Kde koupit ostropestřecový olej?

 

Ostropestřecová kašička:

  •      100 g čerstvých kvalitných ostropestřecových semien
  •      70 g ostropestřecového oleja

Postup prípravy: semienka pestreca dôkladne pomelieme (možno použiť elektrický mlynček na kávu) a zmiešame ich s ostropestřecovýcm olejom a uzavrieme do pohára a uložíme do chladničky.

Aplikácia: jednu čajovú lyžičku až polievkovú lyžicu 3x denne vždy po jedle. Vždy začíname s menšími dávkami.

Olej do kašičky používame z dvoch dôvodov. Znásobuje účinok silymarínu zo semien a potom zabraňuje oxidácii semien. Stará zoxidovaná semená vždy vyhodíme a čerstvá taktiež uchovávame v chladničke !! (oxidácii semien spoznáme podľa toho, že sú veľmi horká. Čerstvá semená sú horká len minimálne) .Ak vieme, že kašičku nebudeme nejaký čas využívať, je lepšie ju uschovať do mrazničky.

Diskusní téma: Ostropestřecový olej

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

5 kroků, jak snížit chuť na sladké

22.09.2017 23:15
Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit. Více bílkovin ve stravě Proteiny jsou pomocníci,...

Výhody zdravého jídelníčku

22.09.2017 23:06
Vždy, když chceme změnit svoje stravování, je to pro nás těžká volba. Každý víme, jak je obtížné na rodinných oslavách a letních grilovačkách udržet svůj jídelníček se zdravým podtextem.. Ale i přes tyto nástrahy je důležité myslet na to, co nám zdravá strana přinese a jak se to projeví na našem...

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>