Ostropestřecový olej

panenský za studena lisovaný olej ze semen ostropestřce mariánského (Silybum marianum). Ostropestřec je bodlákovitá rostlina dorůstající Ostropestřec mariánskývýšky až 2 metry má plody ( našky ) velikosti 6-7mm. Patří mezi nejlepší přírodní produkt pro léčbu jater a jejich regeneraci. Olej z ostropestřce je vhodný jak pro vnitřní tak vnější použití.

Varianty použití semen ostropestřce mariánského:

Účinky oleje z ostropestřce mariánského:

  • chrání buňky před volnými radikály
  • silný  antioxidant 
  • detoxikuje organismus
  • při vředovém onemocnění žaludku a dvanácterníku
  • akutní a chronické gastritidy (zánětu žaludeční sliznice)
  • pomáhá při migrénách a závratích
  • celkově posiluje organismus
  • chrání a regeneruje játra
  • pomáhá při různých druzích alergií ( senná rýma )
  • protizánětlivé účinky a hojivé účinky
  • pro pročištění organizmu po léčbě antibiotiky
  • ústní afty
  • snižuje poškození jater chemoterapií
  • zpomaluje bujení kožních buněk při psoriáze (lupénce)
  • zvyšuje vylučování žluči
  • při žlučových kamenech
  • hepatitida, poškození jater v důsledku užívání alkoholu
  • pomáhá trávit tuky
  • paradontóza
  • akutní a chronická gastritida
  • křečové žíly ( zevní použití )
  • hemeroidy ( zevní použití )
  • kosmetická léčebná masáž ( zevní použití )
  • při poškození kůže a popáleninách ( zevní použití )
  • více informací o ostropestřecovám oleji

Ostropestřecová kašička:

Postup přípravy: semínka ostropestřce dukladně pomeleme (lze použít elektrický mlýnek na kávu) a smícháme je s ostropestřecovýcm olejem a  uzavřeme do sklenice a uložíme do lednice. 

Aplikace: jednu čajovou lžičku až polévkovou lžíci 3x denně vždy po jídle. Vždy začínáme s menšími dávkami.

Olej do kašičky používáme ze dvou důvodů. Znásobuje účinek silymarinu ze semen a pak zabraňuje oxidaci semen. Stará zoxidovaná semena vždy vyhodíme a čerstvá taktéž uchováváme v lednici!!  (oxidaci semen poznáme dle toho, že jsou velmi hořká. Čerstvá semena jsou hořká jen minimálně).Pokud víme, že kašičku nebudeme nějaký čas využívat, je lepší ji uschovat do mrazničky.

Kde koupit ostropestřecový olej?

Jak pěstovat ostropestřec mariánský

Ostropestřecový olej

panenský za studena lisovaný olej zo semien pestreca mariánskeho (Silybum marianum). Patrí medzi najlepšie prírodný produkt pre liečbu pečene a ich regeneráciu. Olej z pestreca je vhodný ako pre vnútorné tak vonkajšie použitie.

Účinky oleja z pestreca mariánskeho:

  •      chráni bunky pred voľnými radikálmi
  •      silný antioxidant
  •      detoxikuje organizmus
  •      pri vredovom ochorení žalúdka a dvanástorníka
  •      akútnej a chronickej gastritídy (zápalu žalúdočnej sliznice)
  •      pomáha pri migrénach a závratoch
  •      celkovo posilňuje organizmus
  •      chráni a regeneruje pečeň
  •      pomáha pri rôznych druhoch alergií (senná nádcha)
  •      protizápalové účinky a hojivé účinky
  •      pre prečistenie organizmu po liečbe antibiotikami
  •      ústne afty
  •      znižuje poškodenie pečene chemoterapiou
  •      spomaľuje bujnenie kožných buniek pri psoriáze (lupienke)
  •      pri žlčových kameňoch
  •      hepatitída, poškodenie pečene v dôsledku užívania alkoholu
  •      pomáha tráviť tuky
  •      paradentóza
  •      akútna a chronická gastritída
  •      kŕčové žily (vonkajšie použitie)
  •      hemoroidy (vonkajšie použitie)
  •      kozmetická liečebná masáž (vonkajšie použitie)
  •      pri poškodení kože a popáleninách (vonkajšie použitie)

Kde koupit ostropestřecový olej?

 

Ostropestřecová kašička:

  •      100 g čerstvých kvalitných ostropestřecových semien
  •      70 g ostropestřecového oleja

Postup prípravy: semienka pestreca dôkladne pomelieme (možno použiť elektrický mlynček na kávu) a zmiešame ich s ostropestřecovýcm olejom a uzavrieme do pohára a uložíme do chladničky.

Aplikácia: jednu čajovú lyžičku až polievkovú lyžicu 3x denne vždy po jedle. Vždy začíname s menšími dávkami.

Olej do kašičky používame z dvoch dôvodov. Znásobuje účinok silymarínu zo semien a potom zabraňuje oxidácii semien. Stará zoxidovaná semená vždy vyhodíme a čerstvá taktiež uchovávame v chladničke !! (oxidácii semien spoznáme podľa toho, že sú veľmi horká. Čerstvá semená sú horká len minimálne) .Ak vieme, že kašičku nebudeme nejaký čas využívať, je lepšie ju uschovať do mrazničky.

Diskusní téma: Ostropestřecový olej

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Imunitní jídelníček

08.11.2017 21:39
správnou funkci imunitního systému můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na imunitu posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální mít 5 chodů denně. Pro...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>