Sacha inchi (Plukenetia volubilis L.)

Olej Sancha Inchi ( Sača Inči ) se získává z oříšků lisovaním za studena. Keřovitá trnitá rostlina pochází z Jižní Ameriky z oblasti Peru. Obsahuje až 90% Plod sacha Inchiomega mastných kyselin, 60% procent proteinů, antioxidanty, jód, vitamíny A a E. Vstřebatelnost tohoto oleje dosahuje až 96%. Sacha inchi je zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin, zejména Omega 3 a Omega 6. ( nejvíce obsahuje OMEGA 3 ALA téměř 50%, to je 13 x více než obsahuje losos ), bílkoviny (33%), antioxidanty, jód, vitamíny A a E.

  • olej
  • semena - oříšky ( používají se pražená, vařená )
  • sušený prášek z plodů - ořechů tvaru hvězdy

Sacha inchi olej a jeho účinky:

  • podporuje zdravý vývoj plodu a vývoj jeho CNS
  • podporuje imunitu
  • vhodný jako tělový balzám a výživa nehtů
  • pomáhá při léčbě ekzémů, lupénky a uhrovitosti
  • zpomaluje proces stárnutí pleti
  • zpomaluje růst nádorových buněk a podporuje léčbu nádorů
  • přispívá ke správnému psychomotorickému vývoji kojenců
  • vhodní pro rozvoj dítěte v každém věku
  • působí proti revmatických zánětech kloubů
  • působí na revma i artrózu
  • vhodný při astmatu a zánětu průdušek
  • předchází zácpám
  • pomáhá při léčbě Crohnovy choroby
  • pomáhá při redukčních dietách
  • snižuje hladinu zlého cholesterolu LDL
  • snižuje riziko kardiovaskulárních chorob
  • pomáhá při depresi a únavě
  • vhodný pro děti s ADHD
  • pomáhá při obnově neuronových spojení v mozku, pomáhá zvyšovat elasticitu mozku - brainfood
  • předchází padání vlasů

Dávkování: 1-2 lžičky denně nejlépe při jídle, vhodné do studených zeleninových salátů - stačí jedna až dvě polévkové lžíce

Kde koupit Bio panenský olej Sacha Inchi v Brně a Praze?

Diskusní téma: Sacha inchi

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

5 kroků, jak snížit chuť na sladké

22.09.2017 23:15
Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit. Více bílkovin ve stravě Proteiny jsou pomocníci,...

Výhody zdravého jídelníčku

22.09.2017 23:06
Vždy, když chceme změnit svoje stravování, je to pro nás těžká volba. Každý víme, jak je obtížné na rodinných oslavách a letních grilovačkách udržet svůj jídelníček se zdravým podtextem.. Ale i přes tyto nástrahy je důležité myslet na to, co nám zdravá strana přinese a jak se to projeví na našem...

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>