Černý česnek

Černý česnek se připravuje (původem z Koreje, kde se takto zpracovává již stovky let) z bílého česneku kvašením (během kvašení vzniká melanoidin, tmavá substance způsobující jeho černou barvu) při vysoké teplotě a vlhkosti, po 90 dnech získává černou barvu, při kvašení se nepoužívají žádné konzervační látky, jde o přirozený proces.

Černý česnek , vlastnosti a účinky:

  • přirozený proces přípravy
  • česnek ztrácí štiplavou chuť
  • 2 x více vitamínů a antioxidantů než v bílém česneku
  • při kvašení vzniká melanoidin (způsobuje černou barvu)
  • zdroj organické sloučeniny S-allycysteine - působí jako prevence proti rakovině
  • zdroj vitaminů A, beta -karoten, B1, B2, B3, B5, B6, B9 a vitamin C
  • zdroj minerálů vápník, jód, železo, selen, hořčík, draslík, fosfor, zinek, sodík, mangan
  • černý česnek je sladší a má méně štiplavou chuť než bílý česnek
  • černý česnek má podobné účinky, ale výraznější než bílý česnek
     

Česnekový festival: Buchlovice na Uherskohradišťsku

Diskusní téma: Černý česnek

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek