Černý česnek
Černý česnek se připravuje (původem z Koreje, kde se takto zpracovává již stovky let) z bílého česneku kvašením (během kvašení vzniká melanoidin, tmavá substance způsobující jeho černou barvu) při vysoké teplotě a vlhkosti, po až 90 dnech získává černou barvu, při kvašení se nepoužívají žádné konzervační látky, jde o přirozený proces.
- během fermentace se velikost stroužků značně zmenšuje, ale jejich léčebné vlastnosti nemizí, naopak jsou více koncentrované
- zpracovaný speciální metodou fermentace, kdy se česnekové palice při určité teplotě a vlhkosti fermentují přibližně jeden měsíc
Černý česnek , vlastnosti a účinky:
- velmi prospěšný pro srdce a celý krevní oběh
- pozitivně ovlivňuje trávení
- antibiotické vlastnosti,
- snižuje riziko vzniku hypertenze a minimalizuje riziko vzniku mrtvice či trombózy (díky antioxidantům)
- přirozený proces přípravy
- vhodný při akné či lupénce
- podporuje imunitní systém
- snížuje symptomy astmatu a alergie, kromě toho pomáhá při nachlazení a napomáhá léčit běžné respirační problémy
- česnek ztrácí štiplavou chuť
- 2 x více vitamínů a antioxidantů než v bílém česneku
- při kvašení vzniká melanoidin (způsobuje černou barvu)
- zdroj organické sloučeniny S-allycysteine - působí jako prevence proti rakovině
- zdroj vitaminů A, beta -karoten, B1, B2, B3, B5, B6, B9 a vitamin C
-
zdroj minerálů vápník, jód, železo, selen, hořčík, draslík, fosfor, zinek, sodík, mangan
-
černý česnek je sladší a má méně štiplavou chuť než bílý česnek
-
černý česnek má podobné účinky, ale výraznější než bílý česnek
Česnekový festival: Buchlovice na Uherskohradišťsku
Diskusní téma: Černý česnek
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
Přidat nový příspěvek
Články superpotraviny
Bylinkové kurzy 2020
02.06.2020 07:57Bylinky působící zejména proti virům
02.04.2020 22:10Jak posílit imunitní systém?
20.03.2020 08:34Kdo jídlem plýtvá nejvíce? Ten, kdo žije zdravě, zjistila studie v USA
20.02.2020 11:26Ovoce s vysokým obsahem protioxidantů
26.10.2018 22:27Málo známé superpotraviny
18.10.2018 10:35Víte co je mykorhíza, mikrobiota a mikrobiom?
18.08.2018 17:11Potraviny, které vás ochladí při současných vedrech
08.06.2018 21:18Jarní byliny do salátů a na dochucení pokrmů
10.04.2018 12:19 superpotraviny | ořechy | semínka | jedlé oleje | koření | sušené plody | přírodní sladidla | jedlé houby | zelené potraviny | přírodní šťávy | bezlepková dieta | ořechy | obiloviny | luštěniny | voda a nápoje | chia semínka | kešu | mandle | goji | Hairplus | přírodní šťávy | šungit | kokosový olej | RAW strava | Medik8 | doplňky stravy | AWA superfoods | Himalyo | lyofilizované ovoce