Černý česnek

Černý česnek se připravuje (původem z Koreje, kde se takto zpracovává již stovky let) z bílého česneku kvašením (během kvašení vzniká melanoidin, tmavá substance způsobující jeho černou barvu) při vysoké teplotě a vlhkosti, po až 90 dnech získává černou barvu, při kvašení se nepoužívají žádné konzervační látky, jde o přirozený proces.

  • během fermentace se velikost stroužků značně zmenšuje, ale jejich léčebné vlastnosti nemizí, naopak jsou více koncentrované
  • zpracovaný speciální metodou fermentace, kdy se česnekové palice při určité teplotě a vlhkosti fermentují přibližně jeden měsíc

Černý česnek , vlastnosti a účinky:Černý česnek, black garlic

  • velmi prospěšný pro srdce a celý krevní oběh
  • pozitivně ovlivňuje trávení
  • antibiotické vlastnosti,
  • snižuje riziko vzniku hypertenze a minimalizuje riziko vzniku mrtvice či trombózy (díky antioxidantům)
  • přirozený proces přípravy
  • vhodný při akné či lupénce
  • podporuje imunitní systém
  • snížuje symptomy astmatu a alergie, kromě toho pomáhá při nachlazení a napomáhá léčit běžné respirační problémy
  • česnek ztrácí štiplavou chuť
  • 2 x více vitamínů a antioxidantů než v bílém česneku
  • při kvašení vzniká melanoidin (způsobuje černou barvu)
  • zdroj organické sloučeniny S-allycysteine - působí jako prevence proti rakovině
  • zdroj vitaminů A, beta -karoten, B1, B2, B3, B5, B6, B9 a vitamin C
  • zdroj minerálů vápník, jód, železo, selen, hořčík, draslík, fosfor, zinek, sodík, mangan
  • černý česnek je sladší a má méně štiplavou chuť než bílý česnek
  • černý česnek má podobné účinky, ale výraznější než bílý česnek
Dávkování:denně zkonzumovat 1 až 3 stroužky, vždy na prázdný žaludek
Použití: do omáček, polévek, rýže, těstovin, k masu, rybám nebo zelenině
Skladování: na temné, suchém místě do teploty 25°C, nejlépe ve skleněné nádobě
 

Česnekový festival: Buchlovice na Uherskohradišťsku

Diskusní téma: Černý česnek

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

13 potravin působících proti zánětům a bolesti

30.12.2015 19:54
Mnoho chutných potravín je zároveň aj účinnými liečiteľmi. Navyše potraviny nespôsobujú nepríjemné vedľajšie účinky ako väčšina liekov.   1. Čerešne Muraleedharan Nair, PhD, profesor prírodných produktov a chémie na Michiganskej štátnej univerzite, zistil, že extrakt z čerešní je...

Kakao, kvalitní čokoláda jako součást paleo stravy

12.12.2015 22:26
Skutočne môžete jesť pri dodržiavaní Paleo stravy čokoládu? A nielen, že ju môžete jesť, ale je považovaná za Paleo superpotravinu? ÁNO! Iste, naši predkovia v paleolitu iste čokoládu nepojídali a preto pre mnoho ľudí je to dôvodom aby ju nejedli ... Moderný výskum ale ukazuje, že 90 a viac%...

Rakytník řešetlákový

10.12.2015 22:28
rakytnik je vytrvalý, trnitý keř, dosahující výšky až 3-4 metry s oranžovými bobulemi. Rostlina je původem z Číny a dálného východu.. Ve 20. století se začal pěstovat v Evropě a Asii. V Česku se pěstuje jako okrasná a ovocná rostlina. Polsko patří mezi výzmámné evropské dodavatele V...

Eleutherococc - sibiřský ženšen

30.11.2015 22:01
Eleutherococcus senticosus ( Eleuterokok ostnitý ), jehož účinky jsou známy již déle než tři tisíce let, a kterému říkáme také zázrak z Tajgy nebo sibiřský žen-šen, se pěstuje hlavně v severovýchodním Rusku u řeky Amur, dále pak v Jižní Koreji a Číně. Nejbližšími příbuznými je arálie...

Vitaminové doplňky nejsou náhradou za ovoce a zeleninu

08.11.2015 01:19
Vzhledem k ročnímu období, věčně nastydlém okolí a zválcována reklamou, rozhodla jsem se podívat na vitamínové doplňky podrobněji. Nejprve bychom měli říci, že například citrony, tak populární právě v zimě, obsahují celou řadu základních živin a vitamínů a tablety s nimi prostě...

Zelené potraviny - greenfood

25.10.2015 13:47
Moje láska k zeleným potravinám od společnosti Green ways tkví ve zkušenostech jejich všudypřítomného účinku. Ve zkušenosti, že pomáhají ke zkvalitnění života, k dosažení normálního stavu za který já pokládám stav zdraví, protože ,,normální je být zdravý“ Člověk chce věřit, že je zdravé...

Goji - kustovnice Čínská - Lyceum chinensis

20.10.2015 00:29
Plody Goji v sobě skrývají obrovskou regenerující sílu. Traduje se, že podporují dlouhověkost, sílu i sexuální apetit. Pomáhají při vyčerpanosti, snížení vysokého krevního tlaku, zlepšení paměti, od bolesti hlavy, slabého zraku, závratí, bolesti v kříži, impotenci a obtížích při menopauze,...

Kukuřice purple

19.07.2015 12:29
Fialová kukuřice a její výhody Silný antioxidant Antioxidanty jsou látky, které neutralizují volné radikály, které jsou zodpovědné za mnoho negativních účinků na naše zdraví a mohou poškodit naše buňky. Oxidační stres, který může být odpovědný za mnoho onemocnění, často zastaví přítomnosti...

Jsou všechny potraviny zdravé?!

09.07.2015 22:32
Potraviny, které jíme a myslíme si že jsou zdravé... Snídáte müsli, nejíte pečivo a nakupujete biopotraviny. Tak to váš jídelníček musí být ukázkově zdravý! A nebo ne? Budete se divit, ale některé zdánlivě zdravé potraviny mohou totiž přímo klamat tělem. Zde uvádímě několik příkladů... Ochucené...

Ovoce a zelenina s největším obsahem vody.

09.07.2015 21:43
18 potravin, které uhasí žízeň Nuda s vodou? Porazte letní vedra sezónním ovocem a zeleninou, které jsou nejen zdravé, ale mají také vysoký obsah vody. Pravděpodobně jste se snažili všemi možnými způsoby zůstat v pohodě, včetně pití mnohem více vody než doporučených osm sklenic vody...
<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>