Černý česnek

Černý česnek se připravuje (původem z Koreje, kde se takto zpracovává již stovky let) z bílého česneku kvašením (během kvašení vzniká melanoidin, tmavá substance způsobující jeho černou barvu) při vysoké teplotě a vlhkosti, po až 90 dnech získává černou barvu, při kvašení se nepoužívají žádné konzervační látky, jde o přirozený proces.

  • během fermentace se velikost stroužků značně zmenšuje, ale jejich léčebné vlastnosti nemizí, naopak jsou více koncentrované
  • zpracovaný speciální metodou fermentace, kdy se česnekové palice při určité teplotě a vlhkosti fermentují přibližně jeden měsíc

Černý česnek , vlastnosti a účinky:Černý česnek, black garlic

  • velmi prospěšný pro srdce a celý krevní oběh
  • pozitivně ovlivňuje trávení
  • antibiotické vlastnosti,
  • snižuje riziko vzniku hypertenze a minimalizuje riziko vzniku mrtvice či trombózy (díky antioxidantům)
  • přirozený proces přípravy
  • vhodný při akné či lupénce
  • podporuje imunitní systém
  • snížuje symptomy astmatu a alergie, kromě toho pomáhá při nachlazení a napomáhá léčit běžné respirační problémy
  • česnek ztrácí štiplavou chuť
  • 2 x více vitamínů a antioxidantů než v bílém česneku
  • při kvašení vzniká melanoidin (způsobuje černou barvu)
  • zdroj organické sloučeniny S-allycysteine - působí jako prevence proti rakovině
  • zdroj vitaminů A, beta -karoten, B1, B2, B3, B5, B6, B9 a vitamin C
  • zdroj minerálů vápník, jód, železo, selen, hořčík, draslík, fosfor, zinek, sodík, mangan
  • černý česnek je sladší a má méně štiplavou chuť než bílý česnek
  • černý česnek má podobné účinky, ale výraznější než bílý česnek
Dávkování:denně zkonzumovat 1 až 3 stroužky, vždy na prázdný žaludek
Použití: do omáček, polévek, rýže, těstovin, k masu, rybám nebo zelenině
Skladování: na temné, suchém místě do teploty 25°C, nejlépe ve skleněné nádobě
 

Česnekový festival: Buchlovice na Uherskohradišťsku

Diskusní téma: Černý česnek

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>