7 superpotravin pro dlouhověkost

20.02.2017 23:10

Potraviny, které podporují dlouhověkost (tzv. antiaging efek). Účinky těchto superpotravin nemají účinky jen na pleť (nejnovější přípravky na eliminaci vrásek jsou na bázi biomimetických peptidů), ale působí na dlouhověkost a odolnost organismu. Dnes se dají bez problému sehnat cenově přijatelné superpotraviny, které mají přirozené omlazující účinky.

Seznam potravin působících proti stárnutí:

Článek: 12 superpotravin pro anti aging....

Konopný olej a konopná semínka

Olej lisovaný ze semen konopí je považován za jeden z nejzdravějších. Hodně lidí mu říká přírodní zázrak. Kromě množství vitaminů a minerálů konopná semínkamá nejpřirozenější poměr omega 3 a 6 mastných kyselin. A také ze všech olejů vůbec nejvyšší obsah esenciálních mastných kyselin. Vnitřní užívání má antibakteriální a regenerační účinky, zpomaluje stárnutí a podporuje trávení.

Zdroj zdravý tuků - omega 3 a jejich mýty

Quinoa (merlík chilský)

Obrovskou výhodou bezlepkové quinoi je, že obsahuje nadprůměrný obsah jinak nedostatkového železa. Pokud vám železo chybí, projevuje se to Quinoazejména celkovou únavou a vyčerpáním organismu. Pokožka se vysušuje, bledne, navíc slábnou vlasy i nehty, což vede k celkově staršímu vzhledu. V prevenci proti stárnutí je proto výjimečně důležité železo kontinuálně doplňovat.

7 potravin, které mají více železa než maso

Brokolice

Tuhle krásnou a tuze dobrou zeleninu si dopřávejte tak často, jak to jen jde! Brokolice je zásobárnou esenciálních aminokyselin a dalších látek, které vychytávají volné radikály a tím zabraňují předčasnému stárnutí a preventivně působí proti civilizačním nemocem včetně rakoviny.

Rajčata

„Rajčata jsou známá svým vysokým obsahem lykopenu, který pomáhá produkovat kolagen a elastin, díky kterým je vaše pleť pružná a pevná. Pamatujte, že abyste dokázali lykopen z rajčat využít, je potřeba konzumovat rajčata tepelně upravená.

Mladý kokosový ořech

Nedozrálý šest až sedm měsíců starý kokos nabízí vydatný zdroj energie v podobě kokosové vody. Ta je nejbohatším zdrojem cytokininů, Kokosový olejpůsobících proti stárnutí buněk a tkání. Mladému kokosu se říká přírodní izotonický nápoj. Jeden průměrný kus obsahuje 20 % denní dávky vápníku, velké množství proteinů a vitaminu C a takzvané elektrolyty neboli minerály, které dokážou tělo hydratovat lépe než čistá voda.Více

Článek: je kokosová voda zázračná?

Článek: Několik triků pro krásu s kokosovým ořechem

Borůvky

Antioxidanty ( bioflavonoidy) nabité lesní bobulovité ovoce působí jako přírodní antibiotikum i elixír mládí. Borůvky jsou zvláště bohaté na antioxidant antokyan, Borůvkykterý působí proti stárnutí a zvyšuje tvorbu kolagenu. „Borůvky předčí jiné plodiny v léčbě cévních potíží a v podílu karotenu, který chrání imunitní systém a buňky před volnými radikály.

Goji kustovnice čínská

kustovnice čínská je v tradiční čínské medicíně nazývána elixírem mladí a dlouhověkostiGoji a chia semínka

Granátové jablko

Diskusní téma: 7 superpotravin pro dlouhověkost

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek