Brainfood, hrozny a špenát

01.01.2015 19:45

Mezi představitele brainfood můžeme zařadit:

Špenát

Hrstka špenátu může dělat zázraky pro váš mozek. Špenát je skvělým zdrojem kyseliny listové, B, vitamin, který pomáhá mozek v mnoha ohledech. Kyselina listová pomáhá udržovat zdravou mozkovou krevní oběh tím, že zabraňuje hromadění zubního plaku. Kyselina listová, také nazývaný methyl, napomáhá vzniku neurotransmitery potřebné pro všechny myšlení a učení. Navíc, kyselina listová pomáhá chránit DNA v neuronech z poškození. A konečně, kyselina listová pomáhá játra detoxikovat látek v těle, aby mozek zdravý.

TIP: Zkuste špenát syrový nebo lehce dušený s olivovým olejem a čerstvý česnem, nebo čerstvým džusem.

Hrozny

Fialové hrozny obsahují resveratol ( antioxidant ), známý pro své užitečné účinky na cirkulaci krve. Zatímco resveratol je obsažen v červeném víně, ale můžete získat hodně z fialových hroznů. Hrozny zabraňují oběhovým problémům, které přispívají k demenci ( snížením přísun kyslíku a živin). A jaké to má výhody? Hrozny pomáhají udržovat cévy zdravé tím, že brání jejich ucpání - oni zvýší obsah dobrého cholesterolu (HDL) a snižší obsah špatného cholesterolu (LDL).

Články o Chia seeds a recepty