Datle, 13 zajimavých výhod

18.07.2017 23:38

Datle jsou jedním z nejlepších sladkých a všestranných potravin, které mohou regulovat proces trávení. To může výrazně zvýšit hladinu vypeckované datleenergie u lidí už během půl hodiny. Stačí příjem 20-35 gramů vlákniny za den.

Datle jsou dobrým zdrojem různých vitaminů a minerálních látek. Jsou také dobrým zdrojem energie, cukru a vlákniny. esenciálních minerálů, např. vápník, železo, fosfor , sodík , draslík, hořčík a zinek. Jsou také zdrojem vitamínů, jnapř. thiamin, riboflavin , niacin , kyselina listová, vitamin A a vitamin K .

Podle moderních lékařských výzkumú, jsou datle užitečná při prevenci rakoviny břicha. Muslimové přerušují půst tím, že jí jídlo a vodu v souladu s jejich kulturními tradicemi. To také pomáhá proti přejídání.. Když se tělo začne absorbovat vysokou nutriční hodnotu datlí, pocity hladu se uklidnil. Také nervový systém dostane z datlí výživné látky, protože mají značné množství draslíku.

Zdravotní benefity datllí:

  • působí proti zácpě - obsahují rozpustnou vlákninu, která je nezbytná pro podporu zdravých střevních pohybů a pohodlný průchod potravy prostřednictvím zažívacího traktu, což může zmírnit příznaky zácpy
  • super potrava pro posílení kostí a bojuje proti onemocněním, jako je např. osteoporóza
  • selen , mangan, měď a hořčík, minerály, které jsou nedílnou součástí zdravého vývoje a pevnosti kostí, zejména pokud lidé začnou stárnou a jejich kosti postupně slábnou
  • obsahují nerozpustnou a rozpustnou vlákninu a mnoho prospěšných aminokyselin, které mohou stimulovat trávení potravy a učinit ji efektivnější
  • působivé množství železa je vhodné pro lidi, kteří trpí anémií
  • železo zvyšuje energii a sílu, a zároveň snižuje pocity únavy a netečnosti
  • zdrojem organické síry (snížení alergických reakcí a sezónních alergií)
  • pomohou zvýšit tělesnou hmotnost po dlouhodobých nemocech - jeden kilogram datlí obsahuje téměř 3000 kalorií (jsou zdrojem cukru, bílkovin a mnoha základních vitamínů)
  • zdroj energie - díky přírdnícm cukrům (glukóza, fruktóza a sacharóza)
  • působí jako stimulant nervového systému zdraví a funkčnosti - zvyšuje rychlost a pozornost mozkové aktivity (brainfood)
  • mají příznivý vliv na slabé srdce (draslík)
  • snížují riziko vzniku cévní mozkové příhody a dalších nemocí souvisejících s srdcem
  • snížuje hladinu LDL cholesterolu v těle, ten je hlavním faktorem přispívajícím k infarktům, onemocnění srdce a mozkové mrtvici
  • afrodisiakum - prospěšné pro zvýšení sexuální výdrže (datle namočené přes noc ve směsi mléka, kardamonu a medu), zdroj estradiolu a flavonoidů
  • lék na alkoholovém opojení (eliminace kocoviny)
  • jako účinný způsob eliminace průjmu (draslík)
  • snížují riziko a dopad rakoviny břicha
  • jsou rychle a snadno stravitelné, rychlé zvýšení energie
  • jednou z nejlepších ingrediencí pro vývoj a růst svalů
 

Články superpotraviny

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Imunitní jídelníček

08.11.2017 21:39
správnou funkci imunitního systému můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na imunitu posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální mít 5 chodů denně. Pro...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Diskusní téma: Datle, 13 zajimavých výhod

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek