Jedlá soda, pomůže vám pomoci i s pletí? Nevěříte?

16.07.2017 23:03

Soda bicarbona -hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3 („jedlá soda“)

Jedlá soda, že jste už někdy slyšeli? Naše maminky ji měli běžně ve své kuchyňské skříňce. Je to pro většinu žen překvapením, ale můžete sJedlá soda ní počítat i v rámci kosmetických rituálů? To si pište! Můžete se inspirovat v těchto sedmi případech!

Možná to znít absurdně, ale jedlá soda (soda bicarbona) přináší obrovské benefity pokožce. Vzhledem k tomu, že má zásaditou povahu, vyrovnává hladinu pH. Pomáhá také při exfoliaci odumřelých kožních buněk. Ještě máte pochyby? Zde je sedm způsobů, jak tuto téměř nenápadnou součást kuchyně využít při řešení každodenních problémů s krásou.

Odstraní jizvy po akné

Když se vaše pokožka ucpe odumřelými kožními buňkami, mazem, bakteriemi nebo je nedostatečně hydratovaná, tak se na povrchu kůže objeví drobné pupínky, které jsou diagnostikovány jako akné. Není-li akné správně dlouhodobě ošetřováno, může po sobě zanechat jizvy na pokožce. Chcete-li tyto drobné jizvy odstranit, použijte pastu složenou ze sody a vody, která působí jako jemný desinfekční peeling. Zkontrolujte, zda je směs dostatečně hustá, aplikujte ji 2 - 3x denně na postižené místo a nechte působit po dobu 3–4 minut, poté opláchněte vlažnou vodou. Po té aplikujte vhodný hydratační krém.

Mírní záněty, zklidňuje kožní vyrážky a vřídky

Soda má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Protože může vysušit vaši pokožku v důsledku jejích alkalických vlastností, můžete pocítit úlevu od svědění, které přichází s kožními vyrážkami. Přidejte k ní kokosový olej a směs nechte působit 4–5 minut. (Můžete aplikovat dvakrát denně.)

Léčí infekci kvasinek

Candida nebo kvasinková infekce se množí v oblastech, např. v ústech, střevním traktu, hrdle nebo genitáliích. Jedlá soda tak prospívá při léčbě této infekce. Pokud jste její obětí, dopřejte asi polovinu lžičky sody na pečení rozmíchané ve sklenicí vody, a to každý den po dobu asi 10–15 dnů. K léčbě kvasinkové infekce na kůži si připravte pastu složenou ze sody a vody.  Tu nechte působit 4 minuty a poté smyjte.

Přípravek na spáleniny

Pokud je vaše pokožka poškozená sluncem, soda jí velmi prospěje. Opět vytvořte pastu ze sody a studené vody, aplikujte ji na postiženou plochu a následně umyjte.

Konec černým tečkám

Vzhledem k tomu, že soda obsahuje antibakteriální a protiplísňové vlastnosti, pomáhá i při výskytu černých teček. Sodu s vodou naneste na pokožku, nechte 15 minut působit a smyjte. Opakujte, dokud nezaznamenáte zlepšení.

Přírodní čisticí prostředek na pokožku

Soda je alkalická, tedy pomáhá změkčit kůži a rovněž ji čistí, otevírá póry a absorbuje přebytečný maz. Tím brání ucpávání pórů. Dá se použít na jako jemný peeling na zatvrdlou kůži u nohou.

Bělení pleti

Pasta vyrobená ze sody a vody dokonce pokožku i bělí od tzv. pigmentových skvrn. Pastu naneste na obličej, po dobu dvou minut provádějte jemné krouživé pohyby, následně smyjte a na závěr aplikujte hydratační krém s jemnou masáží.

Jak využít sodu bicarbonu v domácnosti?

  • všestranný čistič
  • přísada do koupelí
  • pohlcovačem pachů

Jedlá soda a jejich účinky na zdraví:

  • upravuje pH krve v těle (alkalizující účinek) - k neutralizaci žaludečních šťáv při překyselení žaludku
  • pleťový a tělový peeling a lázeň pro nohy
  • vyrovnává hladinu pH pokožky
  • přispívá k transportu kyslíku tím, že rozšiřuje cévy a napomáhá jeho uvolňování do buněk (zvyšuje pH)
  • pomáhá při pálení žáhy ( reflux - stoupání žaludečních šťáv do dutiny ústní)
  • pro změkčení potravin vařených ve vodě
  • více

Kde koupit sodu bicarbonu (jedlá soda)

Zdroj: prostřeno.cz

Diskusní téma: Jedlá soda, pomůže vám pomoci i s pletí? Nevěříte?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek