Jednoduchá snídaně - CHIA puding

15.02.2016 22:54

Chia puding - recept

dáme do půl litrové sklenice 4 polévkové lžíce chia semínek a zaleje 250 ml mléka (  kokosové, konopné, makové, sójové, mandlové, ovesné, kozí nebo vodou, atd. ) a odložimě přes noc do ledničky. Ráno přidámě nakrájený banán, pokud máme rádi sladké, dosladímě sirupem z Agáve, ( melasou, javorovým sirupem, medem, kokosovým sirupem ) a vše rozmixujeme.

Chia puding - použité složky:

  • 20g chia semínek, nejlépe RAW nebo BIO
  • jeden banán  ( můžeme použít i čerstvé sezónní ovoce - borůvky, jahody, maliny, rybíz, arónie, trnky, švestky, muchovník, rakytnik, jablka, meruňky, broskve, ostružiny, sušené plody Goji ...)
  • mléko, voda nebo jiná alternativa
  • doplňkově přírodní sladidlo ( sirup z Agáve, javorový sirup, melasa, med )
  • můžeme přidat ovesné vločky nebo jiná semínka
  • můžeme dochutit skořící, vanilkou, kakaem, karobem, nastrouhanou čokoládou, macou peruánskou, spirulinou, kardamomem, kurkumou
  • můžeme zpestřit přidáním sekaných ořechů, nebo strouhaného kokosu

Víte co jsou chia semínka?

malá černá někdy i bílá semínka podobné velikostí našemu máku, jsou vyjímečným zdrojem energie. Jejich původ je v Jižní Americe, kde chia semínka patřili mezi 4 základní potraviny dávných civilizací Mayů a Aztéků. Chia v mayském jazyce znamená sílu. A to je i dnes hlavním důvodem, proč je jíme. Chia nám dodávají sílu, energii a vytrvalost. Jen dvě lžíce namočených chia semínek stačily k nasycení Aztéckého bojovníka na celý den. Chia semínka mají extrémně vysoký obsah proteinů ( nejvíce ze všech semínek a obilovin ). Více informací o CHIA seeds.
 

 

Chia semínka - recepty      

Chia semínka - dávkování:

  • 1 až 2 lžíce

Kde koupit chia semínka

Diskusní téma: Jednoduchá snídaně - CHIA puding

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Imunitní jídelníček

08.11.2017 21:39
správnou funkci imunitního systému můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na imunitu posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální mít 5 chodů denně. Pro...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>