Chia oil

14.11.2015 00:01

Olej z chia semínek pro péči o pleť

  • Chia olej stabilizuje mastnou pleť, díky obsahu Zinku a vitaminů skupiny B pomáhá s infekcemi, zvyšuje pružnost pokožky a tak Chia olejbrání vzniku jizev a snížuje zarudnutí.
  • Chia olej je též vhodný pro suchou a popraskanou kůži., neboť vytváří bariéru, která zamezuje odpařování vody kůží. Léčí a zlepšuje celkovou kvalitu pokožky, omezuje svědění, které je spojeno se suchou pokožkou.
  • Antioxidant. Ve světě škodlivých volných radikálů společně s velkým množstvím chemických látek, které se do kůže dostávají z kosmetických výrobků a dále špatná kvalita ovzduší rzpůsobené průmyslovou výrobou jsou antioxidanty zdrojem, které našim buňkám dodávají regeneraci a vytváří aktivní bariéru proti těmto škodlivým vnějším vlivům. V realitě to znamená, že je chia olej vhodný jako prevence příznaků stárnutí.
  • Chia olej je ideální pro všechny typy pleti,přivede vaši pleť zpět do normálu, a dokonce pleť působí zdravěji a svěže, více než bychom očekávali. Působí příznivě například i na aknózní pleť.

A jak můžeme využít výhody chia oleje v praxi? Chia olej můžeme přidat do pleťových krémů, a dokonce i do salátů a téměř do jakéhokoliv  jídla.

Vnější použití chia oleje:

  • působí při akné
  • vhodný pro suchou pleť
  • působí proti stárnutí kůže
  • vhodný pro citlivou pleť
  • redukuje mírné vrásky a zvyšuje pružnost pokožky
  • při záděrech kůže

Chia semínko ( Salvia Hispanica- šajvěj hispánská ) - starověká Aztécká superpotravina. Chia semínka jsou oblíbená pro svou odolnost,vysoký zdroj energie,  obsahují  vlákninu, proteiny, vitamíny, minerální látky a všechny esenciální mastné kyseliny ( v ideálmín poměru 3:1 omega 3 a 6 ). Je to nejbohatší rostlinný zdroj omega-3. Pro tyto vlastnosti dnes získává Chia olej na populariitě i v kuchyni jako náhrada jiných olejů a doplňuje tak petrou nabídků na našem trhu.