Tipy na raňajky, ktoré vám pomôžu s chudnutím

19.12.2015 23:46
Raňajkujete stále dokola to isté a schádza vám nejaké tipy? Ak sa pokúšate schudnúť, alebo chcete nakopnúť metabolizmus a súčasne raňajkovať zdravo, mali by ste premýšľať nad tým, čo si ráno pripravíte na raňajky. Prvé jedlo dňa môže mať totiž zásadný vplyv na naštartovanie metabolizmu a na chudnutie.
 
Ak chcete schudnúť, musíte začať na tanieri. A ako inak než raňajkami. Nie nadarmo sa o raňajkách hovorí, že ide o najdôležitejšie jedlo dňa. A pre tých, ktorí majú za cieľ zhodiť pár kilogramov, môže byť raňajky kľúčom k úspechu.
 

Škorica - skořice

Čo pridať do raňajkového menu? Rozhodne účinný antioxidant škoricu. Škorica je pre mnohé celebrity tajným pomocníkom v chudnutí, dodá raňajkách sladkú chuť a príjemnú arómu. Podporuje spaľovanie glukózy a tukov, pretože urýchľuje ich štiepenie.
 
Odborné štúdie ukazujú, že škorica reguluje hladinu cukru v krvi a pomáha tak udržať chute na uzde, bez toho, aby človek pociťoval chuť na sladké. Pridajte škoricu do mlieka, kávy alebo čaju, alebo s ňou "pocukrujte" ovsené vločky.
 

Vajcia natvrdo

Vajcia natvrdo sú vďačnou a rýchlu diétne raňajkami. Jedno vajce obsahuje 70 kalórií a šesť gramov bielkovín. Na rozdiel od rafinovaných sacharidov, ktorými sú napríklad raňajkové muffiny, alebo obyčajné sladké alebo slané pečivo, vás vajíčka zasýtia na dlhší čas a v kombinácii so správnou desiatou vydržíte príjemne sýti až do obeda.
 
Naraňajkujte napríklad dve vajcia natvrdo, pokrájaná spoločne s polkou avokáda, do seba tak dostanete bielkoviny, vlákninu a zdravé omega 3 mastné kyseliny.
 

Ovocie

Ovocie, a to vo forme smoothie, 100% šťavy z odšťavovača, kokteilu, alebo čerstvo pokrájané, napríklad s medom či sirupom, raňajkuje mnoho ľudí. Ovocie na raňajky je veľmi vhodné najmä pre tých, ktorí nedajú dopustiť na sladké raňajky.
 
Navyše mnoho plodov obsahuje zdraviu a predovšetkým trávenie prospešnou vlákninu, ktorá zasýti na dlhší čas. Skúste raňajkách vo forme ovocného šalátu, ktorý pripravíte večer a necháte ho cez noc uležať v chladničke. Ochuťte lyžičkou medu, semienkami, orechy a vmiešajte biely jogurt.
 

Zelený čaj

Ak si ráno na raňajky doprajete hrnček kávy a raňajky vám nič nehovorí, na vine toho, že nemôžete schudnúť, môže byť aj tento zlozvyk. Matcha teaNaučte sa raňajkovať. Začať môžete tým, že kávu vymeníte za zelený čaj.
 
Výskumy ukazujú, že stresový hormón kortizol je úzko spájaný s brušným tukom. Zelený čaj podporuje funkcie metabolizmu a pôsobí pozitívne na nervovú sústavu, to znamená, že aj takýmto spôsobom môžete s tukovým prstencom bojovať, píše womenshealthmag.com.
 
Odborníci odporúčajú čaj piť napríklad aj po fyzickej aktivite, podľa nich totiž zvyšuje účinnosť spaľovania tukov. Kvalitný zelený čaj zmierňuje chute na sladké, vie účinne naštartovať spaľovanie.

Bezlepkové instantní snídaně

Články superpotraviny

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Imunitní jídelníček

08.11.2017 21:39
správnou funkci imunitního systému můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na imunitu posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální mít 5 chodů denně. Pro...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>