Tyto 4 zdravá semínka byste měli jíst každý den

07.04.2017 23:51

Semena jsou "nutriční bombou". Jen malá špetka ke každému jídlu a budete příjemně překvapeni účinkem. Je neuvěřitelně snadné snadné Semínkazařadit tyto semínka do jídelníčku a nemusíte provádět přestavby jídelníčku a studovat žádné diety. Stačí přidat lžičku semínek do smoothie, salátu nebo snídaňové směsi a je to. Tato malá změna a do vaší stravy se dostane více vlákniny, bílkovin, rostlinných tuků, minerálů a vitamínů.

  • neobsahují lepek
  • zdroj proteinů
  • zdroj omega kyselin
  • zdroj vlákniny

Chia

Jedním z nejčastějších problémů je nedostatek vlákniny v naší stravě. Chia semínka mají obsahují téměř 11 g vlákniny na unci (28,34g), což je dělá hvězdou mezi semínky. „Čím více vlákniny, které sníte, tím nižší riziko vzniku chronických onemocnění a navíc, vláknina také pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi“. Zkuste např. Chia pudink nebo osvěžující nápoj Chia fresca.

Dýně

Dýňová semínka jsou výborným zdrojem hořčíku, živiny, která podporuje zdravé srdce a přesto většina lidí ani netuší jak si může snadno pomoci. Kromě toho se dýňová semínka používají jako přírodní lék na zvětšenou prostatou, díky obsahu ochranných látek zvaných fytosteroly.

Konopí

Konopná semena jsou zvláště výhodná pro sportovce a vegetariány. Tyto malé semena jsou považovány za zdroj tzv. kompletních proteinů, což znamená, že obsahují všech 9 esenciálních aminokyselin. Konopná semena jsou také zdrojem omega-3 mastných kyselin a bohatá na hořčík a železo. 

Len

Lněné semínko se nejlépe vstřebává v těle. Stejně jako konopí a dýně, i len je výborným zdrojem hořčíku a vlákniny. Lněné semínko je výborným zdrojem kyseliny alfa-linolenové, druh omega-3 mastné kyseliny, která může pomoci snížit chronické záněty.

A znáte černý sezam?

Diskusní téma: Tyto 4 zdravá semínka byste měli jíst každý den

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek