Makadamové ořechy

Madadamiové (queenslandské) ořechy - správně peckovice, jsou původem z Austrálie ( dva různé druhy těchto ořechů – Macadamia integrifoliaMakadamové ořechy nebo Macadamia tetraphylla ), patří mezi ořechy s největším obsahem tuků ( až 80% ) a současně patří k nejdražším. Stromy, na kterých makadamové ořechy rostou, dosahují výšky až dvanáct metrů.  Makadamiové ořechy mají velmi pevnou skořápku, uvnitř je peckovice velikost lískového oříšku krémové barvy a název získaly po skotském fyzikovi a chemikovi Johnu Macadamovi, který se velmi zasadil o jejich cílené pěstování.

  • jádra makadamových ořechů loupaná
  • jádra makadamových ořechů  neloupaná
  • olej - používá se v kosmetickém průmyslu a na smažení
  • pražená jádra loupaná

Makadamové ořechy a zdraví - účinky:

  • bohatým zdrojem vitaminu skupiny B, vitaminu E a minerálů draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu a železa
  • vysoká energetická hodnota 3000kJ na 100g
  • blahodárný vliv na kardiovaskulární systém
  • snižují hladinu cholesterolu
  • podporují imunitu
  • působí jako antioxidant
  • podporují růst svalové hmoty
  • podporují srdeční sval
  • zlepšují paměť a soustředěnost ( brainfood )
  • olej z makadamových ořechů zpomaluje proces stárnutí pokožky, vyhlazuje ji, zpevňuje a vyživuje
  • nebsahují lepek
  • prospívají hydrataci pokožky
  • prospívají popálené pokožce
  • přestože obsahují hodně tuků, pomáhají spalovat i ostatní tuky v těle )
  • blahodárný vliv na kardiovaskulární systém
  • energetická hodnota je vysoká - 3000kJ na 100g

Dávkování: 3-5 oříšků

Skladování: chladno a temno

Použití: přímá konzumace, do salátů a snídaňových směsí

Kde koupit makadamové ořechy?

Články superpotraviny

5 kroků, jak snížit chuť na sladké

22.09.2017 23:15
Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit. Více bílkovin ve stravě Proteiny jsou pomocníci,...

Výhody zdravého jídelníčku

22.09.2017 23:06
Vždy, když chceme změnit svoje stravování, je to pro nás těžká volba. Každý víme, jak je obtížné na rodinných oslavách a letních grilovačkách udržet svůj jídelníček se zdravým podtextem.. Ale i přes tyto nástrahy je důležité myslet na to, co nám zdravá strana přinese a jak se to projeví na našem...

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>