Pistáciové oříšky

Pistáciové oříšky jsou oblíbené pro svoji vyjímečnou chuť, jedná se o skořápkové plody s malým zeleným jádrem. Pistácie obsahují bílkoviny ( 20% Pistácie),  tuky ( cca 60% ), vitamíny A, B1, B2, B3, B5, B6 a E, železo, fosfor, hořčík, zinek, vápník, mangan, selen, měď, draslík a antioxidanty.

Pistáciové ořechy a jejich účinky:

  • snižují krevní tlak
  • pomáhá při anémii
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • působí jako prevence proti nádorovým onemocněním
  • detoxikují
  • antioxidant
  • prospívají srdečnímu svalu
  • udržují pružné cévy
  • posilují nervový systém
  • vhodný doplněk při redukčních dietách
  • Brainfood ( mírní účinky stresu )
  • podporují růst vlasů a nehtů
  • posilují  kosti  ( díky obsahu vápníku )
  • nízký glykemický index, ale vysokou energetickou hodnotu
  • povzbuzují při únavě ( díky vysokému obsahu železa )

Použití: pro přímou konzumaci, nejlépe s ovocem, do ovocných a zeleninových salátů, přidavají se do pečiva

Chuť: oříšková s typickou vůní

Skladování: suché, temné a chladné místo

Na trhu najdeme pistáciové oříšky:

  • pražené
  • solené
  • loupané - natural

Kde koupit pistáciové ořechy?

Diskusní téma: Pistáciové oříšky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek