Rakytník řešetlákový

rakytník je nazávaný jako citronovník severu ( sibiřský zázrak) pro svůj vysoký obsah vitaminu C. Plody mají oranžovou až červenou barvu kulatého až vejčitého tvaru o velikosti cca 10mm a rostou na stromech dorůstajících výšky až Rakytník řešetlákový6 metrů. Plody dozrávají koncem prázdnin a sklízí se s příchodem prvních mrazů. Chuť plodu rakytníku je kyselá až nahořklá. V současnosti se pěstuje v Evropě i Asii včetně Číny.

Aktivní látky v plodu rakytníku:

  • provitamin A
  • vitaminy řady B /  B1, B2, B6, B3 ( nikotinamid, vitamin PP), B9 - kyselina listová /
  • vitamin C
  • vitamin D
  • vitamin E
  • vitamin K
  • sacharidy
  • aminokyseliny

Rakytniková šťáva a její účinky:

  • antioxidant
  • obsahuje až 20 x více vitaminu C než pomerančeRakytniková šťáva
  • posiluje imunitní systém
  • působí proti stresu
  • podporuje detoxikaci
  • působí proti virům a bakteriím
  • pomáhá při mužské sterilitě
  • snižuje vysoký krevní tlak
  • vyživuje svaly a umožňuje spalování tuků
  • urychluje hojení ran
  • prevence proti některým druhům rakoviny ( např. prostaty, prsu..)
  • pomáhá v prevenci srdečních a cévních onemocnění včetně infarktu a mozkové mrtvice
  • snižuje hladinu škodlivého cholesterolu
  • lečí syndrom karpálního tunelu
  • účinný pri nachlazení a chřipce
  • pozitivně ovlivňuje činnost jater, plic a trávící funkci
  • pomáhá při kožních problémech, akné, kvasinky, ekzémy, popáleniny, omrzliny
  • reguluje krevní oběh a krvetvorbu
  • díky vitaminu B9 ( kyselina listová ) vhodné pro budoucí matky
  • více o rakytniku řešetlákovám - článek

Kde koupit rakytnik řešetlákový a rakytnikovou šťávu?

  • AWA centrum, prodejna zdravé výživy Orlí 16, 602  00 Brno

Ječmen | Chlorella | Spirulina | Pšenice | Zelené potraviny | Superpotraviny | antioxidanty | Maca | meruňková jádra vitamin B17 | Rakytník řešetlákový | Arónie | Hlíva ústřičná | CHIA semínka | Panenský kokosový olej | Granátové jablko | Goji kustovnice čínskáAloe vera | ACAI | Kotvičník zemní | loupaná konopná semínka | probiotika | Cordyceps Housenice čínská  | houba Reishi | Agavepro vegetariány | Zelená káva na hubnutí | Chlorella centrum | Zdravější život | Fresh | Wolfberry | Salvia Paradise

Rakytnik řešetlákový

Sibiřský zázrak, superpotravina - Rakytnik

23.04.2014 23:36
Rakytník rešetliakový zlepšuje nielen hojenie kože Trblietajúce sa kôň . Tak hovorili vojaci slávneho vojvodcu Alexandra Macedónskeho rakytníka řešetlákovému . Zvieratá, ktoré spásalo plody alebo listy tejto rastliny , mala totiž krásne lesklú srsť a lepšiu kondíciu . A nielen to . Bola aj...

Články superpotraviny

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Imunitní jídelníček

08.11.2017 21:39
správnou funkci imunitního systému můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na imunitu posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální mít 5 chodů denně. Pro...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>