Clean Eating - recepty

Aróniový rainbow

Celkový čas přípravy : 15 minut

Arónie pomáhá dosáhnout hustou konzistenci, ale nepřidávejte led, protože může oslabit chutě. Pro horní vrstvu - polevou, použijte čerstvé ovoce je to nejvhodnější, mražené ovoce použijte jen v případě nouze.

Složení: Arónie pyré - rozmixované

  • 1/2 malého banánu
  • 100 g arónie plodů (čerstvé, sušené-namočíme předem dovody, mražené - necháme odstranit)
  • 1/2 šálku mražených jahod nebo čerstvé
  • 1/2 hrnku zmrazené borůvky nebo čerstvé
  • 1/2 šálku neslazené mandlové nebo kokosové mléko, alternativně může být i kravské

Poleva: horní vrstva, můžeme na sebe naskládat

nakonec můžeme posypat 1/2 kiwi, oloupané a nakrájené nebo nasekané, 1/2 malý banán, nakrájený, 1/4 šálku oloupané a nakrájené ananasu nebo mango¨, 1/4 šálku nakrájené borůvky, 1/4 šálku nakrájené jahody, 1/4 šálku malin, volitelně a volitelně dosladit medem

Příprava: arónii rozmixujte mixéru, přidejte banán, jahody, borůvky a rostlinné mléko. (TIP: Do mixéru nejprve přidávejte měkčí ingredience, pak postupně zvyšujte rychlost. Tuto směs slijeme do misek a přidáme polevu: uspořádáme ji v pruzích dle barvy a tak vytvářejí duhu: borůvky, kiwi, banán, ananas, jahody a maliny. Posypeme skořicí a polejeme medem.

Arašídové máslo Loco Moco

Celkový čas přípravy: 15 minut

Tato mísa s plody acai má název Loco Moco, populární, bílkoviny hustá havajském snídaňovou mísu, která se vyznačuje bílá rýže obložený hamburger placičky, smažená vejce a omáčku. Tento vyčištěny-up snídaně balení dostatek bílkovin s arašídového másla spolu s vitamíny a minerály zvýšit z mandlového mléka a bobule. Můžete také přidat kopeček své oblíbené proteinový prášek pro přidanou bílkovin bodci!

ACAI pyré

  • 1/2 malého banánu
  • 1 1/2 lžičky přírodního nesoleného arašídového másla
  • 1 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 100 g zmrazených neslazených bobulí Acai vlákniny
  • 1/2 šálku mražených jahod
  • 1/2 šálku neslazené mandlové mléka

Poleva: horní vrstva, můžeme na sebe naskládat

  • 1/2 malý banán, nakrájený
  • 2 lžičky strouhaný neslazený kokos
  • 1 polévková lžíce kakaové drťi
  • 1 1/2 lžičky přírodního nesoleného arašídového másla
  • dosladíme medem

Postup: Připrava Acai pyré: Do mixéru přidáme banán, arašídové máslo, kakaový prášek, Acai plody, jahody a mléko, postupně zvyšujeme rychlost a mixujeme 15 až 20 sekund. Nalijeme do misek a přidáme horní vrstvu - polevu.

Matcha Chia pudink

  • 3 lžíce Chia semena
  • 2 lžíce Matcha prášek nebo 2 lžíce nakrájeného manga nebo jiného sezóního ovoce
  • 1 šálek kokosového mléka a můžeme ještě posypat strouhaným kokosem

Příprava: Smíchejte všechny ingredience dohromady do sklenice a promíchejte. Dobře zakryjte a skladujte v lednici po dobu nejméně čtyř hodin nebo přes noc. Přidejte ořechy, čerstvé lesní plody, kokosové kousky, skořici nebo svou oblíbenou zálivku a pochutnejte si.

 

Jablko s madlovým mlékem a Quinoa

  • 1 šálek vařené bílé quinoa (černé i červené)
  • 1 šálek mandlové mléko, alternativně jiný druh mléka
  • 1 lžíce Chia semena
  • 1/2 jablko, nakrájené
  • 1 lžička skořice
  • Špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce medu (volitelně)

Příprava: smíchejte všechny ingredience dohromady do sklenice a promíchejte. Dobře zakrejte a skladujte v lednici po dobu nejméně čtyř hodin nebo přes noc. Ráno přidejte ořechy, čerstvé lesní plody, kokosové kousky, nebodle chuti.

Chia semínka, oves a len s mandlovým mlékem

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 šálek neslazené mandlové mléko
  • 1 lžíce mleté ​​lněné
  • 1 lžíce Chia semena
  • 1/4 lžičky kardamomu
  • 1/4 lžičky zázvoru
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky hřebíčku
  • 1/4 lžičky skořice

Příprava: smíchejte všechny ingredience dohromady do sklenice a promíchejte. Dobře zakryjte a skladujte v lednici po dobu nejméně čtyř hodin nebo přes noc, přidejte ořechy, čerstvé lesní plody, kokosové kousky, nebo dle chuti.

 

Články superpotraviny

5 kroků, jak snížit chuť na sladké

22.09.2017 23:15
Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit. Více bílkovin ve stravě Proteiny jsou pomocníci,...

Výhody zdravého jídelníčku

22.09.2017 23:06
Vždy, když chceme změnit svoje stravování, je to pro nás těžká volba. Každý víme, jak je obtížné na rodinných oslavách a letních grilovačkách udržet svůj jídelníček se zdravým podtextem.. Ale i přes tyto nástrahy je důležité myslet na to, co nám zdravá strana přinese a jak se to projeví na našem...

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>