Clean Eating - recepty

Aróniový rainbow

Celkový čas přípravy : 15 minut

Arónie pomáhá dosáhnout hustou konzistenci, ale nepřidávejte led, protože může oslabit chutě. Pro horní vrstvu - polevou, použijte čerstvé ovoce je to nejvhodnější, mražené ovoce použijte jen v případě nouze.

Složení: Arónie pyré - rozmixované

  • 1/2 malého banánu
  • 100 g arónie plodů (čerstvé, sušené-namočíme předem dovody, mražené - necháme odstranit)
  • 1/2 šálku mražených jahod nebo čerstvé
  • 1/2 hrnku zmrazené borůvky nebo čerstvé
  • 1/2 šálku neslazené mandlové nebo kokosové mléko, alternativně může být i kravské

Poleva: horní vrstva, můžeme na sebe naskládat

nakonec můžeme posypat 1/2 kiwi, oloupané a nakrájené nebo nasekané, 1/2 malý banán, nakrájený, 1/4 šálku oloupané a nakrájené ananasu nebo mango¨, 1/4 šálku nakrájené borůvky, 1/4 šálku nakrájené jahody, 1/4 šálku malin, volitelně a volitelně dosladit medem

Příprava: arónii rozmixujte mixéru, přidejte banán, jahody, borůvky a rostlinné mléko. (TIP: Do mixéru nejprve přidávejte měkčí ingredience, pak postupně zvyšujte rychlost. Tuto směs slijeme do misek a přidáme polevu: uspořádáme ji v pruzích dle barvy a tak vytvářejí duhu: borůvky, kiwi, banán, ananas, jahody a maliny. Posypeme skořicí a polejeme medem.

Arašídové máslo Loco Moco

Celkový čas přípravy: 15 minut

Tato mísa s plody acai má název Loco Moco, populární, bílkoviny hustá havajském snídaňovou mísu, která se vyznačuje bílá rýže obložený hamburger placičky, smažená vejce a omáčku. Tento vyčištěny-up snídaně balení dostatek bílkovin s arašídového másla spolu s vitamíny a minerály zvýšit z mandlového mléka a bobule. Můžete také přidat kopeček své oblíbené proteinový prášek pro přidanou bílkovin bodci!

ACAI pyré

  • 1/2 malého banánu
  • 1 1/2 lžičky přírodního nesoleného arašídového másla
  • 1 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 100 g zmrazených neslazených bobulí Acai vlákniny
  • 1/2 šálku mražených jahod
  • 1/2 šálku neslazené mandlové mléka

Poleva: horní vrstva, můžeme na sebe naskládat

  • 1/2 malý banán, nakrájený
  • 2 lžičky strouhaný neslazený kokos
  • 1 polévková lžíce kakaové drťi
  • 1 1/2 lžičky přírodního nesoleného arašídového másla
  • dosladíme medem

Postup: Připrava Acai pyré: Do mixéru přidáme banán, arašídové máslo, kakaový prášek, Acai plody, jahody a mléko, postupně zvyšujeme rychlost a mixujeme 15 až 20 sekund. Nalijeme do misek a přidáme horní vrstvu - polevu.

Matcha Chia pudink

  • 3 lžíce Chia semena
  • 2 lžíce Matcha prášek nebo 2 lžíce nakrájeného manga nebo jiného sezóního ovoce
  • 1 šálek kokosového mléka a můžeme ještě posypat strouhaným kokosem

Příprava: Smíchejte všechny ingredience dohromady do sklenice a promíchejte. Dobře zakryjte a skladujte v lednici po dobu nejméně čtyř hodin nebo přes noc. Přidejte ořechy, čerstvé lesní plody, kokosové kousky, skořici nebo svou oblíbenou zálivku a pochutnejte si.

 

Jablko s madlovým mlékem a Quinoa

  • 1 šálek vařené bílé quinoa (černé i červené)
  • 1 šálek mandlové mléko, alternativně jiný druh mléka
  • 1 lžíce Chia semena
  • 1/2 jablko, nakrájené
  • 1 lžička skořice
  • Špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce medu (volitelně)

Příprava: smíchejte všechny ingredience dohromady do sklenice a promíchejte. Dobře zakrejte a skladujte v lednici po dobu nejméně čtyř hodin nebo přes noc. Ráno přidejte ořechy, čerstvé lesní plody, kokosové kousky, nebodle chuti.

Chia semínka, oves a len s mandlovým mlékem

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 šálek neslazené mandlové mléko
  • 1 lžíce mleté ​​lněné
  • 1 lžíce Chia semena
  • 1/4 lžičky kardamomu
  • 1/4 lžičky zázvoru
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky hřebíčku
  • 1/4 lžičky skořice

Příprava: smíchejte všechny ingredience dohromady do sklenice a promíchejte. Dobře zakryjte a skladujte v lednici po dobu nejméně čtyř hodin nebo přes noc, přidejte ořechy, čerstvé lesní plody, kokosové kousky, nebo dle chuti.

 

Články superpotraviny

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Imunitní jídelníček

08.11.2017 21:39
správnou funkci imunitního systému můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na imunitu posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální mít 5 chodů denně. Pro...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>