Ledviny

Nezdravá strava a užívání farmaceutik nadměrně zatěžují lidský organismus, zejména játra a ledviny. Ledviny regulují množství tekutin v Ledvinytěle. Pokud je jich nadbytek, vyloučí je močí ( během procesu získávání živin z potraviny vznikají toxíny a produkty metabolismu), pokud jejich nedostatek, jsou schopné je zadržovat. Ledviny navíc ještě upravují hladinu minerálů (sodíku, draslíku, vápníku..) vytváří i mnoho hormonů, které jsou následně krví distibuovány do celého těla. Řídí tak např. krevní tlak, tvorbu červených krvinek, vstřebávání vápníku ve střevech)
Ledviny jsou klíčovým bodem, kde dochází k čištění těla a vyplavování škodlivých látek.
  • v případě oslabených ledvin, je dobré konzumovat hovězí vývar se zeleninou (vařený na plynovém sporáku se zakrytou pokličkou při mírném varu po dobu min. 24hodin i několik dní)
 

Superpotraviny podporující činnost ledvin

Byliny podporující správnou funkci ledvin:

  • Zlatobýl
  • Chanca piedra - tzv. drtič kamenů
  • Celer
  • Kořen hortenzie
  • kořen proskurníku
  • Pampeliška
  • Petržel
  • Ladec nachový
  • Medvědice lékařská

Příznaky špatné činnosti ledvin:

  • vodnaté váčky pod očima, někdy i tmavé

Diskusní téma: Ledviny

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek