Překyselení organismu

pH těla by se mělo pohybovat kolem 7,35, pokud klesne pH moči na 4,5 začíná růst rakovinná buňka. Zkouška pH se provadí v moči nebo ze slin lakmusovým papírkem. Tělo vyvažuje kyselost odčerpáváním (alkalických minerálů - sodík, draslík, vápník a hořčík) např. vápníku z kostí, chrupavek a zubů. Důsledkem je osteoporóza. Odčerpáváním hořčíku z kostí vede ke svalovým křečím a podráždění. Draslík a sodík reguluje hospodaření s tekutinami.
 
  • acidobazická rovnováha má významný vliv na procesy stárnutí a vznik civilizačních nemocí

Zdroje překyselení organismu:

  • špatné stravovací návyky (kyselá strava by měla tvořit pouze 20% jídelníčku)
  • nezdravé životní prostředí kolem nás
  • stres (na vnější podněty tělo reaguje vylučováním různých látek. A ty jsou většinou kyselého charakteru)
  • tepelně zpracované, rafinované a chemicky konzervované potraviny
  • pití velkého množství kávy (kardamom toto překyselení eliminuje)
  • potraviny např.mléko ( laktózové i bezlaktózové - zahleňuje) - jako náhradu lze použít rýžové mléko, které nezpůsobuje překyselení
  • dehydratace- špatný pitný režim, nedostatečný příjem vody a tekutin
  • překyselená krev
  • chemické přípravky (léky) - nabourávají rovnovahu ph v těle

Projevy a příznaky překyselení organismu:

  • bolesti
  • pálení žáhy 
  • svalové křeče
  • únava a častá podrážděnost
  • častá nachlazení a virózy
  • bílý potah na jazyku a zápach z úst
  • zahlenění a zácpa
  • stav pleti (velké póry v obličeji, celulitida
  • poškození vlasů a nehtů
  • znatelná změna váhy (ztlostnutí nebo zhubnutí)
  • degenerativní choroby
  • akné a ekzémy
  • cisty
  • vředy, otoky
  • plísně, kvasinky
  • celulitida

Jak zjistit, že mám překyselený organismus?

Překyselení se dá změřit pomocí pH moči. Ideální hodnota je 7, 3.

Co způsobuje překyselení organismu:

  • rakovinu
  • cukrovku - diabetes
  • obezitu
  • arteriosklerózu - kornatění tepen (infarkt miokardu)
  • cevní mozková příhoda (Ischemická i hemoragická)
  • důsledkem překyselení organismu je osteoporóza
  • roztroušená skleróza

Jak vylučujeme kyseliny z těla?

nastřádané kyselé odpady se vylučují těmito cestami a může trvat delší dobu (závisí na délce překyselení organismu). Může dojít k přechodnému zhoršení stavu, což je známka zahájení čištění těla od kyselých usazenin..
  • stolice
  • močení
  • pot - kůže
  • slzami
  • plícemi

Jak bojovat proti překyselení organismu?

Potřebné je dodat tělu minerály a zásady. Zprostředkují je ovoce a zelenina, ideálně pokud jsou součástí každého jídla, které konzumujeme. Místo produktů z bílé mouky je vhodné konzumovat celozrnné obilniny a celozrnné pečivo. Alkohol a příliš sladké nápoje co nejvíce nahrazujme čistou vodou bez bublinek. Při přípravě pokrmů používejme koření a bylinky, nevyhýbejme se houbám (žampiony a lesní houby jsou bohaté na minerály, jako jsou vápník, draslík a hořčík, které v běžné stravě často chybějí), zato se vyhýbejme cigaretám. Důležité také je, jak jíme: lepší je jíst pomalu a nejíst pozdě večer – jste-li fanoušky půlnočních svačinek, zkuste je omezit!

  • změníme životní styl (životní prostředí)
  • doplňujeme minerály, stopové prvky, aminokyseliny, enzymy a vitaminy ( např. zelené potraviny, superpotraviny )
  • upravíme jídelníček ( výživový poradce )
  • aloe vera gel
  • při pravidelném pití kávy přidáváme kardamom
  • pravidelný pohyb a sport v přírodě v krajním případě se zátěží ( posilovna, aktivní sport...)
  • konzumujeme čestvé ovoce a zeleninu
  • detoxikace

Potraviny působící proti překyselení organismu:

  • čistá voda (hydratace), šťávy z čerstvé zeleniny a ovoce
  • fermentovaná zelenina
  • jedlá soda (soda bicarbona) s vodou (vyrovnává kyselost těla) 0,5 - 1 lžičku sody do sklenice studené vody
  • sůl
  • ředkev a ředkvička
  • brokolice, špenát, okurky
  • zázvor, česnek, cibule, kurkuma
  • čistý lecitin
  • houby
  • citón
  • květák
  • mango, meloun
  • sušené fíky
  • rajčata, mrkev, celer, řepa, zeninová nať, hlávkový salát , kapusta
  • sójové boby, fazole
  • olivy, rozinky, pomeranče, banány, hrušky, jablka, maliny, meruňky
  • mandle

Stava by měla být tvořena syrovou zeleninou a ovocem dle sezóny (a naší zeměpisné šířky) a menší část by měla tvořit strava vařená

Diskusní téma: Překyselení organismu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek