Přírodní protibiotika

Jedna z největších výzev, kterým čelí současná medicína, je zvyšující se odolnost baktérií na farmaceutická protibiotika. Situace je již tak vážná, že ani nová speciální antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná.

Seznam přírodních protibiotik:

Pravidelné konzumace zázvoru, kurkumy a skořice působí jako prevence proti baktériím a zánětům. U nás můžeme kombinovat česnek, cibuli a křen z domácí zahrádky.

30 bylin, které můžete použít při nachlazení a chřipce

Přírodní antibiotika

Smoothie pro posílení imunity

20.05.2017 20:44
Potřebné ingredience pro 2 osoby (2 x 200ml) dáme do vysokootáčkového mixéru a rozmixujeme  2 dcl 100% jablkového džusu 1 oloupaný banán 1 menší syrová nakrájená oloupaná červená řepa 1 mrkev 1 zelené jablko 100 g mražených malin (mohou být i lyolizované, nebo borůvky, jahody,...

Fungují tradiční antibiotika?

25.02.2017 22:39
Tradiční antibiotika, která lékaři používají k boji se škodlivými bakteriemi, postupně ztrácejí svou účinnost, a tak je třeba zaměřit pozornost novým směrem. Do roku 2050 si odolné bakterie po světě mohou vyžádat až 10 miliónů obětí a vědci varují, že medicína by se tím mohla...

Ako dostať organizmus po antibiotikách späť do rovnováhy?

07.02.2016 12:21
Probiotiká - nástroj na rovnováhu v črevách Antibiotiká svojím pôsobením zabíjajú aj "dobré" baktérie, ktoré žijú v našich črevách a pomáhajú nám rozkladať a spracovávať potravu. Bez ich pôsobenie nemôže naše trávenie správne fungovať. Tieto dobré baktérie doplníte pomocou probiotík, ktoré...

Brusinky-brusnice

17.08.2014 19:14
Brusnice ( brusinky ) sú najlepšie prírodné antibiotiká Mnohé laboratórne pripravovaná antibiotiká prestávajú byť účinné. Príroda však ponúka veľmi účinný všeliek, ktorým sú plody brusnice brusnice. Tyhle bobule dokážu liečiť infekciu obličiek, zápal žalúdka aj zubný kaz. Proti brusniciam nedokáže...

Články

Zelenina zdravě – zahoďte ampulky s vitamíny

07.12.2015 09:53
Proč jíst zeleninu: významný zdroj minerálních látek ( oproti ovoci výrazně ) a vitaminů ( beta-karoten, vitaminy A, E, C a selen ) antioxidanty, podporující imunitní systém, které brání naše buňky před volnými radikály a před stárnutím a poškozením (pouze v syrové...

Pravda o vápníku

15.11.2015 11:55
Všichni už po generace slýcháme, jak musíme dodávat tělu vápník, protože se nám bez něj budou lámat kosti a že naše pravidelná sklenice mléka všechno napraví. Po této radě, musí ovšem ti, kteří trpí alergií na laktózu, běhat po světě neustále v sádře. Máme tady pár zajímavých informací, kde...

Chia oil

14.11.2015 00:01
Olej z chia semínek pro péči o pleť Chia olej stabilizuje mastnou pleť, díky obsahu Zinku a vitaminů skupiny B pomáhá s infekcemi, zvyšuje pružnost pokožky a tak brání vzniku jizev a snížuje zarudnutí. Chia olej je též vhodný pro suchou a popraskanou kůži., neboť vytváří bariéru,...

Pozor, zabiják cukr

22.10.2015 23:17
Je cukr toxický? To je, když si uvědomíte, že naše průměrná spotřeba cukru je asi 22 lžiček denně. American Heart Association uvádí, že   naše přetížení cukrem často pramení z těžko odhalitelných skrytých přidaných cukrů, které ovlivňují naše tělo nejrůznějšími způsoby. Podívejme se...

Jak zabránit intoxikaci a odstartovat detoxikaci

21.09.2015 22:26
Proto, abychom se cítili zdraví plni energie a žili plnohodnotný život opravdu musíme upravit naše stravovací návyky. Chceme - li vyčistit své tělo od toxinů, je potřeba nejen odstranit škodliviny, které jsme již do svého těla nastřádali, ale i zabránit dalšímu zanášení těla: Sledováním „éček“,...

Káva s mlékem???

21.09.2015 22:08
Kávu s mlékem nebo bez.... I když některé věci dlouho víme nebo alespoň tušíme, máme neustále tendence o nich pochybovat alespoň do doby, než nám to vysvětlí někdo věrohodný. Závěr výzkumu primáře MUDr. Jan Milánka: Kombinace černé kávy a tuku z mléka nebo smetany na celé naše tělo nepůsobí...

Vyzkoušejte ořechy a kakao

20.09.2015 21:35
Dáme si ořechy a kakao Zdravím a vítám všechny, kdo jsou na cestě za zdravím, a to nejen jídlem, ale i třeba trochou humoru a nadhledu. Nejprve se v krátkosti představím, ať víte, s kým si budete povídat. Pár slov o mě... Jmenuji se Jana a jsem normální a to slovo podtrhuji, máma od dvou dětí,...

Green food

16.09.2015 00:12
Zelené potraviny, green food Mezi nejznámější superfood patří zelený ječmen a chlorela.  Zelené potraviny dodávají  živiny, vitaminy, minerály a antioxidanty v přirozené podobě, které bohužel už současná strava nenabízí v dostatečném množství.  Opravdu kvalitní zelené potraviny...

Přepuštěné máslo z Indie

16.09.2015 00:03
Ghí – přepuštěné máslo Jako superpotravinu s výraznými účinky na zdraví označují odborníci na výživu Ghí. Přečištěné či přepuštěné máslo voní jako máslo, chutná jako máslo, na rozdíl od másla ale obsahuje jiné vlastnosti. „Nepřepaluje se, neobsahuje žádnou mléčnou bílkovinu, nemusí se chladit a...

Jak uchovat syrové ovoce a zeleninu

07.08.2015 19:10
LEDOVÉ ZDRAVÍ V horkých dnech přijde vhod něco studeného. Co můžeme udělat pro své zdraví? Mražené ovoce i zelenina si uchovávají stejné množství vitamínů a výživných látek jako čerstvé. Jen je musíte správně zmrazit. Jako nejšetrnější metoda se uvádí mrazení šokem, kdy v krátké době...
1 | 2 | 3 | 4 >>

Diskusní téma: Přírodní antibiotika

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Vladimír Vytásek, bylinkové kurzy 2021

26.02.2021 01:34
VLADIMÍR VYTÁSEK KURZY: Vladimír Vytásek: Jarní bylinky pro zdraví a imunitu Kdy: sobota 27. února 2021 od 10:00 do 18:00 hod. Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice Obsah kurzu: Na našem kurzu poznáte bylinky na léčení těla i duše se zaměřením...

Bylinkové kurzy 2020

02.06.2020 07:57
ROK S BYLINKAMI 2020 Chcete se bylinkám věnovat po celý rok? Rádi byste se naučili bylinky poznávat a zpracovávat? Chcete si vyrobit vlastní bylinkový čaj, mast, tinkturu či sirup? Naučíte se to v našem oblíbeném cyklu večerních kurzů. Provázet Vás bude bylinkářka Radka Svatošová. Každý měsíc si...

Bylinky působící zejména proti virům

02.04.2020 22:10
Koronavir (17.3.2020): Zánětům plic souvisejícím s nemocí COVID-19 může podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pomoci předcházet rybí tuk a vitamin D. Navýšení jejich hladiny v těle může trvat šest týdnů až šest měsíců, uvedl na webu profesor Jiří Ruprich z Centra zdraví,...

Jak posílit imunitní systém?

20.03.2020 08:34
Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. Jestliže ale imunitní systém nefunguje správně, způsobuje problémy. Třeba alergie (přehnaná reakce na antigen, na který většina...

Kdo jídlem plýtvá nejvíce? Ten, kdo žije zdravě, zjistila studie v USA

20.02.2020 11:26
Hodnota vyhozeného jídla v USA dosahuje ročně asi 240 miliard dolarů (více než 5,5 biliónu korun, tj. cca 30 % výdajů na zbrojení USA), uvádí britský deník Daily Mail. Podle Evropské unie končí každoročně v koši 88 milionů tun naprosto zdravotně nezávadného jídla v hodnotě 143...

Ovoce s vysokým obsahem protioxidantů

26.10.2018 22:27
Černé bobule acai berry (plody tropické amazonské palmy) patří mezi ovoce s nejvyšším obsahem protioxidantů a současně s obsahem omega 3 mastných kyselin, vlákniny, vitamínu C, A, vitamínů skupiiny B, flavonoidy a minerálních látek (draslík, vápník, magnézium a zinek). s nastupujícím obdobím...

Málo známé superpotraviny

18.10.2018 10:35
Termín superpotravin byl poprvé použit v roce před více jak 100 roky a byl definován jako: pokrm výrazně výživnější než ostatní, který  prospívá zdraví a dobré duševní i tělesné pohodě. Více o současné definci.... O vyjímečných účincích na lidské zdraví věděli již ve...

Víte co je mykorhíza, mikrobiota a mikrobiom?

18.08.2018 17:11
Mají tyto 3 podobné názvy něco společného? Mykorhiza Symbiotické oboustranně prospěšné soužití (mutualistický vztah - oboustranně prospěšný) kořenů vyšších rostlin a půdních hub se nazývá mykorhiza, základem je rovnovážný stav mezi organismy, při jeho porušení jde...

Potraviny, které vás ochladí při současných vedrech

08.06.2018 21:18
Čím v současných vedrech, kdy teplota překračuje 30°C, ochladit organismu? Zde máte několik tipů na potraviny, které vás mohou ochladi. Důležité je však nejen ochlazení vnější, ale i to vnitřní – s tím vám pomůže vhodně zvolená strava. V létě nám příroda nabízí nepřeberné množství ovoce,...

Jarní byliny do salátů a na dochucení pokrmů

10.04.2018 12:19
S příchodem jara nám příroda nabízí celou kolekci jarních bylinek a rostlin, které můžeme použít pro doplnění výživných látek do těla po dlouhé zimě. V přírodě najdeme pestrý koktejl nejrůznějších druhů a barev, stačí si jen udělat výlet do přírody a budete překvapení pestrým...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>