Přírodní protibiotika

Jedna z největších výzev, kterým čelí současná medicína, je zvyšující se odolnost baktérií na farmaceutická protibiotika. Situace je již tak vážná, že ani nová speciální antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná.

Seznam přírodních protibiotik:

Pravidelné konzumace zázvoru, kurkumy a skořice působí jako prevence proti baktériím a zánětům. U nás můžeme kombinovat česnek, cibuli a křen z domácí zahrádky.

30 bylin, které můžete použít při nachlazení a chřipce

Přírodní antibiotika

Smoothie pro posílení imunity

20.05.2017 20:44
Potřebné ingredience pro 2 osoby (2 x 200ml) dáme do vysokootáčkového mixéru a rozmixujeme  2 dcl 100% jablkového džusu 1 oloupaný banán 1 menší syrová nakrájená oloupaná červená řepa 1 mrkev 1 zelené jablko 100 g mražených malin (mohou být i lyolizované, nebo borůvky, jahody,...

Fungují tradiční antibiotika?

25.02.2017 22:39
Tradiční antibiotika, která lékaři používají k boji se škodlivými bakteriemi, postupně ztrácejí svou účinnost, a tak je třeba zaměřit pozornost novým směrem. Do roku 2050 si odolné bakterie po světě mohou vyžádat až 10 miliónů obětí a vědci varují, že medicína by se tím mohla...

Ako dostať organizmus po antibiotikách späť do rovnováhy?

07.02.2016 12:21
Probiotiká - nástroj na rovnováhu v črevách Antibiotiká svojím pôsobením zabíjajú aj "dobré" baktérie, ktoré žijú v našich črevách a pomáhajú nám rozkladať a spracovávať potravu. Bez ich pôsobenie nemôže naše trávenie správne fungovať. Tieto dobré baktérie doplníte pomocou probiotík, ktoré...

Brusinky-brusnice

17.08.2014 19:14
Brusnice ( brusinky ) sú najlepšie prírodné antibiotiká Mnohé laboratórne pripravovaná antibiotiká prestávajú byť účinné. Príroda však ponúka veľmi účinný všeliek, ktorým sú plody brusnice brusnice. Tyhle bobule dokážu liečiť infekciu obličiek, zápal žalúdka aj zubný kaz. Proti brusniciam nedokáže...

Články

Zelenina zdravě – zahoďte ampulky s vitamíny

07.12.2015 09:53
Proč jíst zeleninu: významný zdroj minerálních látek ( oproti ovoci výrazně ) a vitaminů ( beta-karoten, vitaminy A, E, C a selen ) antioxidanty, podporující imunitní systém, které brání naše buňky před volnými radikály a před stárnutím a poškozením (pouze v syrové...

Pravda o vápníku

15.11.2015 11:55
Všichni už po generace slýcháme, jak musíme dodávat tělu vápník, protože se nám bez něj budou lámat kosti a že naše pravidelná sklenice mléka všechno napraví. Po této radě, musí ovšem ti, kteří trpí alergií na laktózu, běhat po světě neustále v sádře. Máme tady pár zajímavých informací, kde...

Chia oil

14.11.2015 00:01
Olej z chia semínek pro péči o pleť Chia olej stabilizuje mastnou pleť, díky obsahu Zinku a vitaminů skupiny B pomáhá s infekcemi, zvyšuje pružnost pokožky a tak brání vzniku jizev a snížuje zarudnutí. Chia olej je též vhodný pro suchou a popraskanou kůži., neboť vytváří bariéru,...

Pozor, zabiják cukr

22.10.2015 23:17
Je cukr toxický? To je, když si uvědomíte, že naše průměrná spotřeba cukru je asi 22 lžiček denně. American Heart Association uvádí, že   naše přetížení cukrem často pramení z těžko odhalitelných skrytých přidaných cukrů, které ovlivňují naše tělo nejrůznějšími způsoby. Podívejme se...

Jak zabránit intoxikaci a odstartovat detoxikaci

21.09.2015 22:26
Proto, abychom se cítili zdraví plni energie a žili plnohodnotný život opravdu musíme upravit naše stravovací návyky. Chceme - li vyčistit své tělo od toxinů, je potřeba nejen odstranit škodliviny, které jsme již do svého těla nastřádali, ale i zabránit dalšímu zanášení těla: Sledováním „éček“,...

Káva s mlékem???

21.09.2015 22:08
Kávu s mlékem nebo bez.... I když některé věci dlouho víme nebo alespoň tušíme, máme neustále tendence o nich pochybovat alespoň do doby, než nám to vysvětlí někdo věrohodný. Závěr výzkumu primáře MUDr. Jan Milánka: Kombinace černé kávy a tuku z mléka nebo smetany na celé naše tělo nepůsobí...

Vyzkoušejte ořechy a kakao

20.09.2015 21:35
Dáme si ořechy a kakao Zdravím a vítám všechny, kdo jsou na cestě za zdravím, a to nejen jídlem, ale i třeba trochou humoru a nadhledu. Nejprve se v krátkosti představím, ať víte, s kým si budete povídat. Pár slov o mě... Jmenuji se Jana a jsem normální a to slovo podtrhuji, máma od dvou dětí,...

Green food

16.09.2015 00:12
Zelené potraviny, green food Mezi nejznámější superfood patří zelený ječmen a chlorela.  Zelené potraviny dodávají  živiny, vitaminy, minerály a antioxidanty v přirozené podobě, které bohužel už současná strava nenabízí v dostatečném množství.  Opravdu kvalitní zelené potraviny...

Přepuštěné máslo z Indie

16.09.2015 00:03
Ghí – přepuštěné máslo Jako superpotravinu s výraznými účinky na zdraví označují odborníci na výživu Ghí. Přečištěné či přepuštěné máslo voní jako máslo, chutná jako máslo, na rozdíl od másla ale obsahuje jiné vlastnosti. „Nepřepaluje se, neobsahuje žádnou mléčnou bílkovinu, nemusí se chladit a...

Jak uchovat syrové ovoce a zeleninu

07.08.2015 19:10
LEDOVÉ ZDRAVÍ V horkých dnech přijde vhod něco studeného. Co můžeme udělat pro své zdraví? Mražené ovoce i zelenina si uchovávají stejné množství vitamínů a výživných látek jako čerstvé. Jen je musíte správně zmrazit. Jako nejšetrnější metoda se uvádí mrazení šokem, kdy v krátké době...
1 | 2 | 3 | 4 >>

Diskusní téma: Přírodní antibiotika

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>