Vitamin E, tokoferol

doporučená denní dávka je cca 400 miligramů. Čím vyšší hladinu cholesterolu máme tím bychom měli přijímat více vitaminu E.

8 druhů vitamínů E může být rozděleno do dvou Vitamin Ekategorií:

  • 4 antioxidanty-tokoferoly(téměř každém druhu ovoce, zeleniny a semen)
  • 4 tokotrienoly.(elozrnné pšenici, rýži, ječmenu (celá zrna včetně otrub) a jejich klíčcích)

Účinky vitaminu E

  • odstraňuje volné radikály
  • snižuje riziko srdečního infartu
  • prevencí proti rakovině
  • zesiluje účinek vitaminu A
  • chrání pokožku před UV zářením
  • posiluje imunitní systém
  • udržuje mladistvou pokožku
  • antioxidant, účinnější než vitamin C
  • příznivě působí na mozek

Nejvýznamější zdroje vitaminu E:

Diskusní téma: Vitamin E

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek