Acerola  (Barbadoská třešeň, Malphighia glabra)

Třešeň acerola je červená bobullovina s kyselými šťavnatými plody o velikosti cca 1- 3 cm (3-5g) připomínající třešeň, původem z Jižní Ameriky Acerola (Yucatan). Je zdrojem vitamínu A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E; a minerálů draslíku, sodíků, hořčíku, zinku, vápníku, železa, měďi, fosforu;  přírodních cukrů (glukózy, fruktózy a sacharózuy), karotenoidů a flavonoidů. Čerstvé plody obsahují až 90% vody.
 

Acerola a její na zdraví:

  • významný zdroj vitamínu C ( kyseliny askorbová cca 1600mg ve 100g)
  • téměř 30 krát více vitamínu C než pomeranč
  • zdroj Rutinu
  • zdroj energie
  • zdroj elektrolytů
  • antioxidační účinky
  • podporuje imunitní systém
  • antibakteriální vlastnosti
  • působí proti předčasnému stárnutí těla i buněk
  • zvyšuje odolnost proti stresu a    depresím   
  • působí jako prevence proti infekcím infekcemi,
  • působí protizánětlivě (při zánětech dásní)
  • podporuje tvorbu červených krvinek,
  • snižuje krevní tlak,
  • má pozitivní vliv na klouby, zuby, krvácení dásní a hojení ran
  • podporuje tvorbu   kolagenu  
  • prospívá zraku
  • snižuje hladinu"škodlivého cholesterolu"
  • prevence proti nachlazení a chřipce
  • působí jako prevnce civilizačních chorob (rakovina...)
  • podporuje pevné a zdravé zuby a klouby
  • udržuje zdravé a pružné cévy
  • zrychluje metabolismus

Kde koupit prášek z Aceroly?

Diskusní téma: Acerola

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek