Camu camu ( Myrciaria Dubia )

Camu camu je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C na světě,  až 60 krát více vitamínu C v jedné porci, než pomeranč. Fialovo-červené bobule Camu rostoucí na nizkých keřích v Amazonských pralesích jsou bohaté nejen na antioxidanty ale také jsou bohatým zdrojem  vitamínu B1,B2, B3, C,  draslíku, vápníku,fosfou, železa, bílkovin, beta-karotenu, aminokyselin a fytochemikálií

Camu berry a její účinky a použití:

  • patří mezi nejsilnějších generátory imunitního systému v přírodě
  • chrání před chřipkou a nachlazením
  • antioxidant
  • mírní záněty a snižuje bolest kloubů
  • chrání před chorobami dýchacích cest, astmatem
  • chrání oční sítnici a oční nervy
  • působí proti vředům a oparům
  • podporuje srdce, krevní oběh a cévy
  • působí při nervozitě a depresi
  • podporuje vitalitu
  • Brainfood
  • podporuje koncentraci a paměť
  • chrání před neurodegenerativními chorobami  ( demencí, Alzheimerovou chorobou )
  • prospívá tvorbě spermatu
  • působí antisepticky, ničí baktérie
  • zpomaluje procesy stárnutí buněk všech orgánů, pokožky i celého organizmu.
  • působí jako profylaktický prostředek
  • podporuje trávící procesy
  • snižuje míru vyčerpání a únavy
  • snižuje vysoký krevní tlak a napomáhá udržet hladinu cukru v krvi

Použití: na dochucování dezertů, cukrovinek, pro přímou konzumaci stačí jedna čajová lžička rozmýchaná ve vodě

Kde koupit Camu camu?