Agáve

Agave ( "zdravé mexické sladidlo" ) je polopouštní rostlina patřící mezi sukulenty s původním výskytem v Mexiku a Jižní Americe. Agave má růžici Agavetlustých dužnatých listů s ostny na okrajích. Existuje cca 300 druhů agáve, největší dosahují obvodu až 3 metry. Z agáve se také vyrábí známá kořalka Tequila a sisalové vlákno. Již Aztékové znali Agave a používali ji na čištění těla a duše. Sirup z agáve je zahuštěná přírodní šťáva z rostliny kaktusového typu a v konečné podobě je hustější než med. Obsahuje vysoký podíl ovocného cukru a velmi nízké množství sacharózy.

  • pro diabetiky
  • nízký glykemický index ( 30, např. Jablko 55 )
  • vhodné sladidlo pro lidi s nádváhou
  • neutrální chuť ( náhrada cukru nebo medu - stačí jen poloviční množství agave )

Účinky sirupu z Agave

  • o 40% sladší než normální cukr
  • protizánětlivý
  • podporuje metabolické funkce
  • pomáhá při trávení tuků
  • působí preventivně proti zanášení cév
  • vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu
  • vhodná pro vegetariány

Použití: stejné jako javorový sirup. Pokud máte rádi čerstvé jahody nebo borůvky se smetanou - místo cukru je skvělý právě agáve sirup.Výborné sladidlo do čaje, používá se i do různých marinád, jogurtů, salátů i musli.

Průměrné nutriční hodnoty ve 100g:

  • energetická hodnota 321Kcal/ 1345 kJ
  • bílkoviny 0g
  • sacharidy 82g
  • tuk 0g
  • cholesterol: 0mg
  • vláknina 0g
  • sodík 0g

Kde koupit sirup z Agave?

Ječmen | Chlorella | Spirulina | Pšenice | Zelené potraviny | Superpotraviny | antioxidanty | Maca | meruňková jádra vitamin B17 | Rakytník řešetlákový | Arónie | Hlíva ústřičná | CHIA semínka | Panenský kokosový olej | Granátové jablko | Goji kustovnice čínskáAloe vera | ACAI | Kotvičník zemní | loupaná konopná semínka | probiotika | Cordyceps Housenice čínská  | houba Reishi | Agavepro vegetariány | Zelená káva na hubnutí | Chlorella centrum | Zdravější život | Fresh | Wolfberry | Salvia Paradise

Články superpotraviny

5 kroků, jak snížit chuť na sladké

22.09.2017 23:15
Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit. Více bílkovin ve stravě Proteiny jsou pomocníci,...

Výhody zdravého jídelníčku

22.09.2017 23:06
Vždy, když chceme změnit svoje stravování, je to pro nás těžká volba. Každý víme, jak je obtížné na rodinných oslavách a letních grilovačkách udržet svůj jídelníček se zdravým podtextem.. Ale i přes tyto nástrahy je důležité myslet na to, co nám zdravá strana přinese a jak se to projeví na našem...

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>