Datlová pasta

datlová pasta je přírodní sladidlo vyrobené z vypeckovaných sušených datlí, můžete ji použít jako přírodní náhradu rafinovaného cukru. Sušené datle jsou obzvlášť bohaté na draslík a vitaminy B1, B2,B3, B5, B9 a A, E, K ( vitamin C téměř chybí), zdroj, mědi, železa a hořčíku . Čerstvé i sušené datle jsou výživné i díky velkému množství cukru ( 30-70% ) - rychlý zdroj energie.

Datle a jejich účinky.

Datlová pasta použití a její účinky:

  • přírodní sladidlo
  • neobsahuje lepek
  • náhrada rafinovaného cukru
  • podporuje mozek a mozkové funkce - brainfood
  • náhrada marmelády
  • domácí nutela z datlí, mandlí, kakaa (prášku a kakaového másla) a skořice
  • pro lepší usínání a zdravý spánek - svařené mléko s datlovou pastou
  • vhodné pro vegetariány a sportovce
  • rychlý zdroj energie
  • působí proti únavě
  • zdroj elektrolytů
  • zdroj hořčíku, draslíku, vápníku, železa a vitamínů skupiny B
  • prospívají kostem a zubům
  • působí proti úcpávání tepen
  • přestože jsou sladké, nezvyšují hladinu cukru v krvi
  • je dobře stravitelná
  • velká pojivová schopnost (používá se hojně v RAW kuchyni)
  • podporuje zařívání (zdroj vlákniny)

Energetický drink : lžíce datlové pasty, lžíce citronové šťávy důkladně rozmíchat v 500ml vody

Použití: do jogurtů, na dorty, do snídaňových směsí, smoothie, proteinových nápojů, náhrada marmelády, základ pro kokosové kuličky a náhrada rafinovaného cukru

Kde koupit datlovou pastu?

Datlová pasta

Jak přípravit datlovou pastu?

17.03.2017 22:30
Vypeckované datle dáme do sklenice (velikost volíme podle počtu datlí), zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené, sklenici uzavřeme a necháme odstát přes noc (datle změknou a nasáknou vodou). Ráno slijeme přebytečnou vodu, část si ji však ponecháme, abychom mohli při mixivání upravit potřebnou...

Diskusní téma: Datlová pasta

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek