Datlový sirup

datlový sirup je vyroben z datlových plodů, má tmavou barvu, je voňavý, poměrně hustý s charakteristickou chutí a dobře sladí. Obsahuje 15–30 % fruktózy, 17–40 % glukózy a 3–34 % sacharózy.

Datlový sirup a jeho účinky:

  • nepřekyseluje žaludek (má vyšší pH)
  • přírodní sladidlo
  • niízký glykemický index
  • zlepšuje paměť a podporuje spánek
  • použití pro teplou i studenou kuchyni
  • podporuje metabolismus
  • působí proti únavě
  • podporuje funkci jater
  • posiluje imunitní systém

Použití: doslazování pokrmů

Skladování: při teplotě do 20°C.

Kde koupit datlový sirup?

Více o přírodních sladidlech

Diskusní téma: Datlový sirup

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek