Amalaki (Embilika lékařská) - Amla, Amlaki

Amalaki ( indický angrešt, amla, nebeské ovoce ) drobné žlutozelené ovoce je původem z Indie, má tvar podobný našemu angreštu. Amalaki patří mezi tradiční indické Amalakiovoce, které se díky posvátnému stromu na kterém roste nazývá  "nebeskými plody". Tři až čtyři kousky sušeného amalaki pokryjí denní dávku vitaminu C. Amalaki obsahuje široké spektrum antioxidantů (látky snižující běžný oxidační proces, který má na svědomí stárnutí a odumírání buněk) a bioflavonoidů (vitamíny podporující odolnost buněčných stěn proti pronikání škodlivých látek v podobě volných radikálů) a silnou koncentraci životně důležitých esenciálních aminokyselin. Je bohaté na množství minerálních látek a vitamínů jako je vápník, železo, fosfor, karoten, vitamín B1, B2 a vitamín C.

více o amalaki...

Varianty amalaki

  • sušený plod ( nejčastěji konzervovaný třtinovým cukrem )
  • 100% lisovaná šťáva
  • prášek ze sušeného ovoce
  • kapsle

Amalaki a jeho účinky

  • podporuje syntézu bílkovin
  • příznivě působí na vyživování tělesných tkání a celkovému posílení organizmu
  • premiant s nejbohatším přírodním zdrojem vitamínu C (3.000 mg v jednom plodu – třicetinásobně vyšší množství než pomeranč)
  • má vlastnosti potlačující rakovinné bujení
  • snižuje hladinu škodlivého cholesterolu
  • přispívá k dlouhověkosti
  • regeneruje a posiluje organismus
  • antiparazitické vlastnosti díky polifenolu Taninu
  • podporuje imunitu
  • pomáhá při vstřebávání vápníku pro zdravější kosti, zuby, vlasy a nehty
  • podporuje funkci ledvin
  • odstraňuje toxiny z těla ( detoxikace )
  • posiluje sperma, přírodní afrodisiakum
  • zlepšuje paměť ( brainfood )
  • podporuje trávení
  • zlepšuje zrakové funkce
  • podporuje nárůst svalové hmoty a celkové síly
  • zlepšuje vstřebávání železa pro krvetvorbu
  • působící proti revmatoidní artritidě a osteoporóze
  • příznivě na ledviny a močový měchýř a jedním z častých neduhů, které účinně pomáhá překonávat, je bolestivé močení a poruchy močového ústrojí.
  • pomáhá obnovovat oslabenou zubní sklovinu ( poháhá efektivnímu vstřebávání vápníu )
  • dodává energii
  • podporuje růst vlasů a nehtů

Chuť: především kysele a také trpce, sladce, hořce, ale přes tyto chutě má i ostrou chuť.

Kde koupit amalaki Brno a Praha?

Amalaki výrobci a dodavatelé:

Diskusní téma: Amalaki

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Imunitní jídelníček

08.11.2017 21:39
správnou funkci imunitního systému můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na imunitu posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální mít 5 chodů denně. Pro...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>