Angrešt

Angrešt má žluto-zeleno, tmavo červenou barvu s malými jemnými chloupky, roste na malých keřících s trny. Některý ji zaměňují za jostu - Angreštkříženec angreštu a rybízu. Angrešt je zdrojem vitamínu C, vitamínů skupiny B, E, betakarotenu (160mg na 100g) draslíku a křemíku.
 

Angrešt a jeho účinky:

  • podporuje pevnost krevních stěn
  • antioxidant
  • plody výborně osvěží  - obsahuje cca 85% vody
  • zdroj vlákniny
  • při chronické zácpě
  • čistí organismus (obsah vlákniny)
  • detoxikuje ledviny
  • podporuje imunitní systém (vitamin C, E)
  • podporuje proces hubnutí a odvodňování
  • mírně snižuje krevní tlak
  • urychluje metabolismus
  • více
Použití: přímá konzumace, kompoty, marmelády, džemy
Chuť: mírně sladká až trpká, aromatická
Dozrávání: záleží na konkrétní odrůdě, nejběžněji angrešt dozrává během července
 
Tip: Angrešt patří mezi snadno ochutitelné ovoce, pokud k němu přidáte mističku malin, jahod, černého rybízu či borůvek, přijme chuť daného ovoce a celá marmeláda bude vonět například po malinách. Pokud to chcete vyzkoušet, tak doporučený poměr je 70 % angreštu a 30 % jiného ovoce.

Diskusní téma: Angrešt

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek