Třešně a višně

Třešně obsahují spoustu jódu, hořčíku, draslíku, zinku, měď, vápníku, železa, křemíku, fosforu a vitamínů C, E, B, (B1, B2, B3, B6 ), P a betakaroten. Na území Česka je jejich pěstování Třešněprvně doloženo ve 12. stoletíTřešně vás zachrání před předčasným stárnutím a navíc díky nim i zhubnete! Plody mají velikost 1-2,5cm, mají pecku a jsou známé pestrou škálou barev podle odrůdy , od žluté, červené, růžové až po tmavě rudé až černočervené druhy. 
  • dobře hydratuji, mají vysoký obsah vody - více jak 80%
 

Třešně a jejich účinky na zdraví:

  • rozpouští kyselinu močovou, která se hromadí v těle při trávení masa (čerstvé třešně nebo višně)
  • zdroj elektrolytů
  • působí proti rakovině
  • podporují proces hubnutí - dietní jídlo
  • zdroj antokyanů  a vitamínu C, E - antioxidanty, působí proti volným radikálům
  • působí proti stárnutí
  • při paradontóze
  • pomáhájí pří zácpě, revma a dně
  • působí proti zánětlivým procesům
  • pomáhají při nespavosti
  • příznivý vliv také na krvetvorbu
  • pravidelná konzumace čerstvých třešní příznivě působí na játra a ledviny
  • čistí krev, játra a ledviny
  • zlepší mentální svěžest a imunitní systém
  • více
Třídenní třešňová kůra: třikrát až čtyřikrát denně půl kila třešní. K tomu nezapomeňte pít dostatek vody a nic jiného nejezte. 
 

Višně a jejich účinky na zdraví:

Diskusní téma: Třešně a višně

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek