Voda

lidské tělo obsahuje cca 70% - 90% vody. Dostatečná hydratace organismu je jednou z klíčových podmínek pro zfravé tělo. Voda reguluje hladinuVoda cholesterolu v těle (ředí krev, cévy jsou pružnější - nezraňuje je tzv.lepkavá hustá krev) a mění jeho pH. Voda je také nosič informace (můžeme porovnat pramenitou vodu s vodou balenou).
  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - molekulové vazby
  • rozlišují se čtyři skupenství vody – pevné, kapalné, plynné a plazmatické
  • u vody není chemické složení, ale její struktura (skupiny molekul- klastry)
  • tělo člověka obsahuje 70% -90% vody v závislosti na vzrůstu, v mozku cca 85%
  • vodu přijímáme i kůží cca 1l litr za den (sprchování, koupání
  • bez vody na zemi nemůže existovat život
  • těžká voda Deutérium D2O
  • sladká voda tvoří pouze 0,5% veškeré vody na zemi
  • díky nedostatku vody umírá každoročně až 5 milionů lidí každý rok, tj až 10x více než kolik lidí umře ve válkách

Druhy vody v přírodě:

  • březová míza (voda) - jarní elixír plný minerálů
  • kokosová voda
  • šungitová voda - připravuje se s využitím šungitové drti či šungitové pyramidy
  • pramenitá přírodní voda ze studánky (s obsahem minerálů)
  • dešťová voda (tzv. měkká voda)
  • kapky rosy ( kapky se sbírali tak, že se položilo plátno na trávu, po chvíli nasálo tyto kapky a pak se ždímalo)
  • okurková voda
  • sníh a sněhové vločky
  • kondenzovaná voda z rostlin a mladých stromků-např. bříza (pomocí igelitového sáčku)
  • ranní rosa
  • zázvorová voda
  • zelná voda

Jak působí a pomáhá čistá voda (pramenitá nebo z vodovodu)?

  • harmonizuje pH v těle
  • alkalizátor v těle
  • při diabetu
  • astma
  • hypertenze
  • imunitní systém
  • močové kameny
  • hydratuje také pokožku ( udržuje vláčnou, pružnou pokožku bez vrásek)
  • udržuje metabolické funkce
  • udržuje řídkou krev

Jaké výhody a nevýhody má teplá voda?

  • nečistoty se lépe rozpouštějí v teplé vodě (na pití není vhodná teplá voda z kohoutku, raději si ji ohřejte v konvici)
  • horká voda působí negativně na rty a sliznice úst a jícnu (znáte to, když pijete horký čaj a nedáváte pozor...spálíte si jazyk)
  • teplá voda snižuje koncentraci a rozptyluje nás
  • zvýšený příjem teplé vody před spánkem narušuje zdravý spánek (nutné buzení a odchod na toaletu)
  • časté popíjení horké vody poškozuje funkci ledvin
  • horká voda způsobuje dušnost a bolest hlavy
Tradiční čínská medicína a ayurvéda doporučují pití horké vody na lačný žaludek, přináší mnoho výhod, např. detoxikace orgánů, podpora látkové výměny, urychlení metabolismu či zpomalení procesu stárnutí. Úsudek si musí udělat každý sám a získat vlastní zkušenost, co vám prospívá a co škodí..
Ranní nápoj s kurkumou: do teplé vody vymačkáme 1/2 citrónu a přidáme čajovou lžičku kurkumy, případně špetku pepře zamíchat a vypít. Kromě toho, že jste si právě připravili antioxidant, můžete se těšit i z dalších věcí. Místo pepře můžeme přidatmed se skořicí.
  • platí, že teplá voda usnadňuje tělu absorbovat živiny účinněji
  • pití této čiré tekutiny na prázdný žaludek napomáhá trávení a odstraňování toxinů
  • brání překyselení organismu, snížuje riziko vzniku rakoviny

Anomálie vody ( dle vědců je jejich 66)

  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - mohou za to molekulové vazby
  • voda má schopnost ukládat informace
  • řezání tvrdých materiálů tlakovou vodou (rychlost 4 machy, tlak 600atm), přesný řez, nestupí se, není ji potřeba chladit
  • vodu lze zastavit pouze vodou
  • voda je nestlačitelná
  • voda, která se mění při změně skupenství na páru se rozjíná až 1600x - následně ji můžeme přeměnit na pohyb
  • ohřívání vody pomocí rázové vlny (rotor s otvory je téměř těsně v tubusu, v mezeře je voda, rotor se roztácí a vytváří páru) účinnost je více jak 100%
  • anomálie vody mezi čtyřiceti a šedesáti stupni Celsia - „nestandardní“ změny stavů vody a na nich závislé původně neočekávané vlastností
  • pomocí vody se dobýval kámen (v léte se dřevěné klíny zaražené do kamene polévaly vodou v zimě v době mrazů se do puklin ve skalách nalévala voda, voda zvýšila zvýší objem a může vytvořit tlak až 400atm)
  • voda má vysoké povrchové napětí
  • nejsilnější rozpouštědlo planety
  • není známo jakým způsobem putuje voda vysoko do korun stromů
  • voda má paměť - paměťové medium(voda zasnamenává co se v jejím okolí děje - vše co vidí, slyčí, cítí atd...) - klastry (mají cca 400 000 informačních panelů) umožňují vepsání informací do vody (mozek obsahuje cca 85% vody)
  • pokud máme vodu ve stříbrných nádobách, vytváříme z ní přírodní antibiotikum (ničí mikroby v těle, používá se v Iráku a Afganistánu armádou USA)
  • lidské emoce dokážou silně ovlivnit strukturu a vlastnosti vody (Prof. Korotkov, Dr.Emoto)
  • pozivně strukturovaná voda má vliv na zrání, velikost úrody, obsah minerálů a vitamínů a potřebujeme ji až o 20% mémě
  • ve vodovodních potrubích se voda tzv. "defermuje" - narušuje se její DNA a ztrácí energii, ale naopak ji bere - je tzv. mrtvá
  • zmrazené krystaly vody pozitivně strukturované fotografované Dr. Emotem měli tvar 6 cípé hvězdy nebo 6 úhelníku s fraktály
  • nejvyšší hustota vody je při +4 stupních celsia
  • jezero zamrzá od hladiny ke dnu a ne naopak
  • žádně dvě sněhové vločky nejsou stejné - jsou jedinečné
  • tzv. kyselé deště obsahují oxid siřičitý z elektráren průmyslu a automobilové dopravy
  • semínka moringy dokáží vyčistit vodu, nebo pokud dáme znečištěnou vodu na slunce min. na 24 hodin zničí baktérie

Granderova voda - revitalizovaná voda

Otrávená voda pesticidy

  • limity jsou až 100x překračovány v podzemních vodách
  • více

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Voda

Kdy pít vodu?

17.09.2017 20:47
1. Voda před jídlem Před jídlem se klidně napijte, ale nepřehánějte to s velkým množstvím vody bezprostředně před tím, než se do jídla pustíte. Vhodnou volbou je neperlivá či jemně perlivá voda, která podmiňuje vznik endogenního enzymu, který se tvoří v pankreatu a ve slinách a rozkládá škrob na...

Globální trendy do roku 2030

09.09.2017 20:44
Studie z roku 2012 předvídá, co se stane do roku 2030 awa_globalni_trendy_2030_z_ listopadu_2012.pdf (24232975)

Cyklus srážek

01.07.2017 22:45
Viktor Schauberger se narodil  v  roce 1885 v Holzschlagu, a po studiu na lesnické škole byl v roce 1911 přijat do služby na knížecí Schaumbursko-lippské lesní správě ve Steyrlingu. K & K - kapieren und kopieren - pochopit a napodobit. bez zdravého lesa...

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Imunitní jídelníček

08.11.2017 21:39
správnou funkci imunitního systému můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na imunitu posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální mít 5 chodů denně. Pro...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>