Okurková voda

Pokud necháte nakrájenou okurku louhovat ve vodě, po chvíli se začnou výživné látky uvolňovat do vody. Okurková voda je zdrojem vitamínu A, B1, B5, K, C, manganu, křemíku, draslíku, měďi a fosforu.
 

Okurková voda a její účinky na zdraví:

  • zpomaluje proces stárnutí
  • snižuje vysoký krevní tlak
  • zdroj elektrolytů
  • snižuje riziko chronických onemocnění
  • prevence nejrůznějších srdečních onemocnění
  • prevence vzniku diabetes, Alzheimerovy choroby
  • nastartuje imunitní systém
  • prospívá detoxikaci těla
  • podporuje zažívání
  • zastavuje šíření rakovinových buněk (lignany a antioxidanty)
  • hydratuje a vyživuje pokožku
  • zlepšuje mozkovou činnost a paměť
  • zlepšuje stav kůže a svalů (oxid křemičitý)
  • napomáhá udržovat zdravé a silné kosti (vitamin K)
  • podporuje proces hubnutí
  • okurka a její účinky

Jak připravit okurkovou vodu?

půl okurky nakrájíme na plátky, hrst listů máty rozdrtímě v hmoždíři se solí, přidáme nakrájené plátky z půlky citrónu, všechny ingredience zalijeme vodu a necháme min. na půl hodiny odstát, v letních měsících můžeme přidat kostky ledu.
 

Diskusní téma: Okurková voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek