Černá ředkev

černá ředkev je známa více jak 4000 roků, obsahuje velké množství vitaminů skupiny B(B1, B2, B6), beta-karotenu, C a E a bohatá je zejména na draslík, fosfor, síru, hořčík, měď, železo i vápník.
 

Černá ředkev a její účinky:

  • čistí (játra) a dezinfikuje tělo
  • povzbuzuje imunitní systém
  • antibiotické účinky (fytoncidy)
  • mírní žaludeční a žlučníkové potíže
  • podporuje činnost ledvin
  • rozpouští žlučové kameny
  • vhodná při zánětech dutin, revmatismu
  • vhodná při aftech
  • podporuje nervy
  • posiluje dýchací činnost 
  • odstrańuje zácpu a nadýmání
  • odporuje trávení a látkovou výměnu
  • na viry, plísně a nežádoucí bakterie (šťáva z čerstvé černé ředkve)
  • pomáhá při obtížích s močením
  • prevence před počínající močovou inkontinencí
  • snížuje hladinu cholesterolu (šťáva)
  • pozitivní vliv na pokožku a vlasy
  • omezuje padání vlasů
  • při akné a dalších kožních problémech
  • při nespavosti a bolestech 
Doporučené množství: jedna malá bulva nebo 300 ml čerstvé šťávy
Použití: jako běžná zelenina

Diskusní téma: Černá ředkev

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek