Petržel

Tato diuretická bylina udržuje funkční cévní systém, pomáhá vylučovat toxiny.Petržel v kombinaci s jablečným octem obzvláště dobře redukuje tělesný pach a zlepšuje zažívání. Přirodní kyseliny, chlorofyl a enzymy v této potravině zvyšují střevní mikroflóru a tím pomáhají neutralizovat jedy, plyny a nafouknutá břicha. Petržel se dobře kombinuje s česnekem a cibulí. Využitelná je v podstatě celá rostlina. Kořen, listy i semena obsahují příznivé silice v léčivém množství.

Petržel je také zdrojem provitaminu A a vitaminů B1, B2, B3, B9, C, E, a minerálních látek draslíku, hořčíku, železa, vápníku, sodíku a fosforu. List obsahuje větší množství kyseliny listové.

Petržel a jeho účinky na zdraví:

Kontraindikace:při zánětlivém onemocnění ledvin a v době tšhotenství a kojení se nedoporučuje překračovat běžné dávky přijímané v zelenině

Diskusní téma: Petržel

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek