Hořčičný olej

Hořčičný olej se vyrábí z hořčičných semínek je bohatý na biologicky aktivní látky, enzymy, oleje, sliz, glykosid sinalbin, fermenty, minerály mangan, selen, hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek, draslík, vitaminy  E, B1, B2, B3 (PP), B4, B6, B9, K, P, A, D. enzymy, oleje, sliz, Hořčičný olej a hořčičná semín kaglykosid sinalbin, fermenty. Hořčičný olej obsahuje mononenasycené mastné kyseliny (kyselina eruková, kyselina olejová, kyselina gadalejová) asi 60 %, dále 20 % polynenasycené mastných kyselin (kyselina alfa-linolenová, kyselina linolová) a 12 % nasycených tuků. Hořčičný olej kvůli obsahu kyseliny erukové není uznaný jako potravina ke konzumaci v Evropské unii, Kanadě a USA. V jiných státech se ale bez problémů používá.
 

Výrobce z hořčice:

  • klasická hořčice
  • hořčičná semínka 
  • olej ze semen hořčice

Hořčičný olej a jeho účinky:

  • snižuje riziko aterosklerózy 
  • zvyšuje pružnost cév
  • brání ukládání cholesterolu v cévách
  • snižuje viskozitu krve
  • udržuje normální rovnováhu hormonů, 
  • posiluje imunitní systém
  • snižuje únavu
  • na křečové žíly a žilky
  • posiluje a vyživuje vlasy ( i na roztřepené konečky )
  • vhodné na suché vlasy, působí proti vzniku lupů
  • vhodný pro masáž ztuhlých svalů - dobře je prohřeje a zvýší cirkulaci krve
  • štiplavý zápach hořčičného oleje odpuzuje komáry a drobný hmyz
  • brání padání vlasů a podporuje jejich růst ( stimuluje vlasové folikuly )
  • zlepšuje trávicí systém. a podporuje peristaltiku střev
  • na akné, herpes
  • při celulitidě
  • prevence proti rakovině
  • protizánětlivý a antibakteriální účinek
  • hydratuje pokožku
  • vhodný při hubnutí ( dává pocit sytosti )
  • neutralizuje škodlivé látky - toxiny
  • podporuje nervový systém ( díky obsahu komplexní řady vitaminu skupiny B )
  • přírodní antibiotikum
Použtí: vnější - na vlasy a pokožku, vnitřní - do sálátů, pro přímou konzumaci, do polévek, ale i při smažení koláčů
 

Hořčičný olej?

Avokádový olej olej z černého kmínu  Dýňový olej Ghí  Hořčičný olej  Chia olej  Kokosový olej  Konopný olej  Lněný olej  Ostropestřecový olej  Pupálkový olej  Rakytnikový olej  Rýžový olej  Sacha inchi olej Sezamový olej

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>