Rakytnikový olej

Rakytníkový olej je podstatě přírodní koncentrát provitamínu A, vitamínů B,C, E, F, K a P. Olej se získává ze semínek plodů rakytniku, výtěžnosti je zhruba pět procent, má oranžovou barvu způsobuje vysoký obsah karotenoidů a karotenů. Rakytnikový olej má tmavou oranžovou barvu a získává se z plodů za studena. Olej z rakytniku je vhodný pro vnitřní i vnější použití. Vitamin C ve spojení s vitaminem E, betakarotenem a esenciálními mastnými kyselinami přináší léčivý elixír pro kůži (plody rakytniku).

Použití a účinky rakytnikového oleje:Rakytnikový olej

  • vhodný na čištění hlenů v těle - stačí kávová lžička ráno a večer
  • zpomaluje postup Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby
  • posiluje imunitní systém (vitamin C, E)
  • ve spojení s vitamínem C působí proti škodlivým ůčinkům tyčných jídel
  • zpomaluje proces stárnutí
  • působí proti stresu a jarní únavě
  • ničí helicobakter pylori
  • podporuje trávení
  • prospívá dásním
  • nezastupitelný v péči o kůži
  • vhodný u poruch trávicího traktu
  • tlumí bolest
  • urychluje růst vlasů
  • urychluje hojení ran, drobných poranění a regeneraci
  • vhodné na popáleniny a jizvy po operacích
  • prevence rakoviny prsu a prostaty
  • společně s kurkumou posílí detoxikační schopnost jater, smyslové orgány,duševní činnost i samouzdravovací schopnost našeho těla
  • zvyšuje účinnost chemoterapie ( díky vysoké hladině vitamínu A)
  • pomáhá při stavbě silných kostí (vitamín K)
  • prospívá akné a ekzémům
  • vhodný na opary
  • působí proti šerosleposti
  • více

Rakytnikovou štáva, olej a sušené plody?

Rakytnikový olej

Rakytnikový olej

04.02.2016 22:28
Rakytnik řešetlákový - olej Rakytníkový olej se získává lisováním ze semen rakytníku řešetlákového. Průmyslové pěstování rakytniku řešetlákového začalo v 70 letech dvacátého století. Rakytnik řešetlákový je zdrojem vitamínu E, C, B1, B2, B3, B6, B9, K a minerálů Mg, Fe, Ca, Mn, Si, Ni,...

Diskusní téma: Rakytnikový olej

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Vladimír Vytásek, bylinkové kurzy 2021

26.02.2021 01:34
VLADIMÍR VYTÁSEK KURZY: Vladimír Vytásek: Jarní bylinky pro zdraví a imunitu Kdy: sobota 27. února 2021 od 10:00 do 18:00 hod. Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice Obsah kurzu: Na našem kurzu poznáte bylinky na léčení těla i duše se zaměřením...

Bylinkové kurzy 2020

02.06.2020 07:57
ROK S BYLINKAMI 2020 Chcete se bylinkám věnovat po celý rok? Rádi byste se naučili bylinky poznávat a zpracovávat? Chcete si vyrobit vlastní bylinkový čaj, mast, tinkturu či sirup? Naučíte se to v našem oblíbeném cyklu večerních kurzů. Provázet Vás bude bylinkářka Radka Svatošová. Každý měsíc si...

Bylinky působící zejména proti virům

02.04.2020 22:10
Koronavir (17.3.2020): Zánětům plic souvisejícím s nemocí COVID-19 může podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pomoci předcházet rybí tuk a vitamin D. Navýšení jejich hladiny v těle může trvat šest týdnů až šest měsíců, uvedl na webu profesor Jiří Ruprich z Centra zdraví,...

Jak posílit imunitní systém?

20.03.2020 08:34
Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. Jestliže ale imunitní systém nefunguje správně, způsobuje problémy. Třeba alergie (přehnaná reakce na antigen, na který většina...

Kdo jídlem plýtvá nejvíce? Ten, kdo žije zdravě, zjistila studie v USA

20.02.2020 11:26
Hodnota vyhozeného jídla v USA dosahuje ročně asi 240 miliard dolarů (více než 5,5 biliónu korun, tj. cca 30 % výdajů na zbrojení USA), uvádí britský deník Daily Mail. Podle Evropské unie končí každoročně v koši 88 milionů tun naprosto zdravotně nezávadného jídla v hodnotě 143...

Ovoce s vysokým obsahem protioxidantů

26.10.2018 22:27
Černé bobule acai berry (plody tropické amazonské palmy) patří mezi ovoce s nejvyšším obsahem protioxidantů a současně s obsahem omega 3 mastných kyselin, vlákniny, vitamínu C, A, vitamínů skupiiny B, flavonoidy a minerálních látek (draslík, vápník, magnézium a zinek). s nastupujícím obdobím...

Málo známé superpotraviny

18.10.2018 10:35
Termín superpotravin byl poprvé použit v roce před více jak 100 roky a byl definován jako: pokrm výrazně výživnější než ostatní, který  prospívá zdraví a dobré duševní i tělesné pohodě. Více o současné definci.... O vyjímečných účincích na lidské zdraví věděli již ve...

Víte co je mykorhíza, mikrobiota a mikrobiom?

18.08.2018 17:11
Mají tyto 3 podobné názvy něco společného? Mykorhiza Symbiotické oboustranně prospěšné soužití (mutualistický vztah - oboustranně prospěšný) kořenů vyšších rostlin a půdních hub se nazývá mykorhiza, základem je rovnovážný stav mezi organismy, při jeho porušení jde...

Potraviny, které vás ochladí při současných vedrech

08.06.2018 21:18
Čím v současných vedrech, kdy teplota překračuje 30°C, ochladit organismu? Zde máte několik tipů na potraviny, které vás mohou ochladi. Důležité je však nejen ochlazení vnější, ale i to vnitřní – s tím vám pomůže vhodně zvolená strava. V létě nám příroda nabízí nepřeberné množství ovoce,...

Jarní byliny do salátů a na dochucení pokrmů

10.04.2018 12:19
S příchodem jara nám příroda nabízí celou kolekci jarních bylinek a rostlin, které můžeme použít pro doplnění výživných látek do těla po dlouhé zimě. V přírodě najdeme pestrý koktejl nejrůznějších druhů a barev, stačí si jen udělat výlet do přírody a budete překvapení pestrým...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>