Bylinkové kurzy 2020

02.06.2020 07:57

ROK S BYLINKAMI 2020

Chcete se bylinkám věnovat po celý rok? Rádi byste se naučili bylinky poznávat a zpracovávat?

Chcete si vyrobit vlastní bylinkový čaj, mast, tinkturu či sirup?

Naučíte se to v našem oblíbeném cyklu večerních kurzů. Provázet Vás bude bylinkářka Radka Svatošová. Každý měsíc si budeme povídat o tom, které orgány v těle můžete podpořit podle čínského orgánového kalendáře, o bylinkách, které můžete v danou dobu sbírat a zpracovávat. Dozvíte se o tradicích a zvyklostech našich předků spojených s jednotlivými ročními obdobími. A navíc si pokaždé odnesete domů vlastnoručně vytvořený bylinkový produkt.

Termíny kurzů: Scházíme se 1x měsíčně vždy ve čtvrtek (září 2020 – červen 2021). Termíny jednotlivých setkání upřesníme před začátkem kurzu.

Kde: Čajovna a kavárna Legenda draka a fénixe, nám. Čs. Legií 500, Pardubice

Kurzovné: 2 800 Kč za celý rok (10 večerních kurzů). V případě uvolněného místa je možná i jednorázová platba za 1 kurz - 300 Kč.

ŠKOLA PŘÍRODNÍHO LÉČITELSTVÍ

Rádi byste získali hlubší znalosti a praxi v přírodní léčbě? Absolvujte s námi roční certifikované studium pod vedením známého moravského léčitele a diagnostika Petra Soldána.

Výběr z témat:

· energetická podstata a fyzické působení bylin

· pochopení příčiny nemocí

· výběr vhodné terapie pro klienta

· rozvoj intuice a léčitelských schopností

Termíny: První blok studia začíná v září 2020 a končí v únoru 2021. Zahrnuje 5 celodenních sobotních kurzů + tématické dny.

  • Druhý blok studia bude navazovat od března 2021 do srpna 2021. Termíny budou upřesněny podle časových možností účastníků.

Termíny prvního bloku: 19. září, 17. října, 21. listopadu, leden (bude upřesněno), únor (bude upřesněno).

Čas a místo konání - od 9:00 do 16:00 hod., Pardubice

Dopoledne se budeme věnovat teorii, odpoledne bude probíhat praktická část. Pokud počasí dovolí, praktickou část si užijeme venku, v přírodě.

Kurzovné: Cena za první blok studia je 8 000 Kč, z toho záloha činí 2 000 Kč.

KALENDÁŘ JEDNODENNÍCH AKCÍ A POBYTŮ

Radka Svatošová: Den s bylinkami

Kdy: sobota 23. května 2020 od 10 do 18 hodin

Kde: FAIR FOOD CLUB, U Nemocnice 4, Praha 2

Obsah kurzu: V našem celodenním kurzu se dozvíte, které bylinky by neměly chybět v domácí lékárničce, jaké dary přírody můžete využít v kuchyni a jak je zpracovávat, jak si namíchat léčivý čaj, jak snadno vyrobit tinkturu, sirup či mast. Budete se učit rozpoznávat bylinky v rozkvetlé botanické zahradě v blízkosti a vyrobíte si několik vlastních bylinkových výrobků. Možnost chutného (i vegetariánského) oběda v místě konání.

Kurzovné: 1200 Kč; pitný režim a veškerý materiál pro tvoření v ceně

Hana Fedora Smejtková a Radka Svatošová: Řeč našeho těla - psychosomatika a přírodní léčba v souvislostech

Kdy: sobota 30. května 2020 od 10 hod. – neděle 31. května do 15 hod.

Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice

Obsah kurzu: K pochopení psychosomatických souvislostí Vás formou prožitku povede uznávaná a oblíbená lektorka Hana Fedora Smejtková. Bylinkářka Radka Svatošová vás seznámí s použitím a zpracováním bylinek na podporu orgánů našeho těla. Kurz bude doprovázen informacemi o širších souvislostech z oblasti životního stylu, životosprávy, fytoterapie a reflexní terapie.

Kurzovné: 2 800 Kč, zdarma pitný režim a veškerý materiál, Za zvýhodněnou cenu je pro Vás rezervováno kvalitní ubytování na pokojích se soc. zařízením, možnost polopenze, plné penze, vegetariánské stravy.

Bára Zárubová a Radka Svatošová: Červený stan – znovuzrození ženy

Kdy: sobota 6. června 2020 od 10:00 do 18:00 hod.

Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice

Obsah kurzu: Po celý den se budeme hýčkat, odpočívat, smát se, povídat si velmi citlivě a zajímavě o ženských tématech a rituálech, krášlit se hennou… Dozvíme se, jak podpořit naši přirozenou krásu pomocí domácí kosmetiky a nějaký voňavý produkt si vyrobíme. Červenou nití celého dne bude zastavení se, zavnímání se, léčivé sdílení a také načerpání energie blížícího se Slunovratu. Akce je vhodná pro dívky a ženy všeho věku.

Možnost chutného (i vegetariánského) oběda v místě konání, prostor pro individuální konzultace a dotazy účastníků.

Kurzovné: 1 400 Kč, zdarma menší občerstvení, voda a bylinkový čaj

Vladimír Vytásek a Dragel: Energie rostlin a letního Slunovratu

Kdy: pátek 12. června 2020 od 18 hod. – neděle 14. června do 15 hod.

Kde: Milovský rybník – Žďárské vrchy

Obsah kurzu: Využijeme energii blížícího se Slunovratu a energii kvetoucích bylin. Zapojíme naši intuici, abychom se učili rozpoznávat působení jednotlivých bylinek. Botanické názvy tentokrát ponecháme trochu stranou, i když si určitě spoustu nových bylinek zapamatujeme. Budeme trávit čas v přírodě na rozkvetlých loukách. Můžeme si dát očistnou koupel v rybníku obklopeném lesy. Uděláme si čas na meditaci či nacítění se na nějakou konkrétní bylinku, při tom Vás provede slovanský žrec Petr Dragel Vosátka. Sobotní večer bude zasvěcen obřadu s ohněm, při kterém Dragel pozve do našeho kruhu ducha bylin.

Kurzovné: 2 800 Kč, Ubytováni budeme v penzionu Poslední míle. Cena za ubytování je 340 Kč na osobu a noc. K dispozici je polopenze, plná penze, vegetariánská strava. Zdarma voda a bylinkový čaj, veškerý materiál.

Radka a Pavel Svatošovi: Léčba lesem

Kdy: sobota 28. června 2020 od 10 do 18 hodin

Kde: sraz u zastřešené terasy restaurace Zámek Choltice, Náměstí Sv. Trojice 1, Choltice

Obsah kurzu: Načerpejte energii a vědomosti od nádherných prastarých stromů Choltické obory. Přímo v přírodě se budeme seznamovat s léčivou silou stromů. Dozvíme se, jak stromy vnímali naši dávní předci, seznámíme se s jedlými a léčivými lesními stromy, bylinkami a houbami. Vegetariánský oběd a útulné posezení máme zajištěno v zámecké restauraci

Kurzovné: 1200 Kč; veškerý materiál, pitný režim a drobné občerstvení v ceně

Vegetariánský oběd a útulné posezení máme zajištěno v zámecké restauraci.

Dovolená s vůní horských bylinek – 1. turnus

Kdy: čtvrtek 2. července 2020 od 18 hod. – pondělí 6. července do 15 hod.

Kde: Dolní Hedeč v Králickém Sněžníku

Program: Po celou dobu pobytu se vám budou věnovat známý moravský bylinkář Vladimír Vytásek, terapeutka těla a duše Hana Fedora Smejtková a bylinkářka Radka Svatošová. To vše pod magickou Horou Matky Boží v krásné přírodě Králického Sněžníku. Domů si odvezete vlastní léčivé čaje, tinktury a oleje a dozvíte se vše, co vás o bylinkách a přírodní léčbě zajímá. Ubytováni budete v rodinném eko-penzionu s výbornou domácí kuchyní a s vlastním pramenem léčivé vody. U penzionu naleznete menší vyhřívaný bazén.

Kurzovné: 4 800 Kč

V ceně je zahrnuto: skripta a veškerý materiál, individuální poradenství s lektory V ceně není zahrnuto: ubytování na kvalitních pokojích se soc. zařízením a stravování. Účastníci si mohou zvolit polopenzi, plnou penzi i vegetariánskou stravu převážně z místních surovin.

Dovolená s vůní horských bylinek – 2. turnus

Kdy: středa 29. července 2020 od 18 hod. – neděle 2. srpna do 15 hod.

Kde: Dolní Hedeč v Králickém Sněžníku

Program:Po celou dobu pobytu se vám budou věnovat známý moravský bylinkář Vladimír Vytásek, terapeutka těla a duše Hana Fedora Smejtková a bylinkářka Radka Svatošová. To vše pod magickou Horou Matky Boží v krásné přírodě Králického Sněžníku. Domů si odvezete vlastní léčivé čaje, tinktury a oleje a dozvíte se vše, co vás o bylinkách a přírodní léčbě zajímá. Ubytováni budete v rodinném eko-penzionu s výbornou domácí kuchyní a s vlastním pramenem léčivé vody. U penzionu nalezne te menší vyhřívaný bazén.

Kurzovné: 4 800 Kč

V ceně je zahrnuto: skripta a veškerý materiál, individuální poradenství s lektory V ceně není zahrnuto: ubytování na kvalitních pokojích se soc. zařízením a stravování. Účastníci si mohou zvolit polopenzi, plnou penzi i vegetariánskou stravu převážně z místních surovin.

Ivona Chaloupková a Radka Svatošová: Víkend s jógou a vůní bylinek

Kdy: pátek 7. srpna 2020 od 19 hod. – neděle 9. srpna do 15 hod.

Kde: Dolní Hedeč v Králickém Sněžníku

Obsah kurzu: Hledáte cesty, jak podpořit své zdraví? Chcete si užít odpočinek v krásné přírodě, protáhnout tělo a naučit se základy bylinkaření? Zážitky, pohyb, povídání, tvoření, relaxaci i vynikající kuchyni založenou na regionálních surovinách – to vše naleznete na našem víkendu, který pořádáme v rodinném eko-penzionu s výbornou domácí kuchyní a s vlastním pramenem léčivé vody. U penzionu naleznete menší vyhřívaný bazén.

Kurzovné: 2 800 Kč; za příznivou cenu je pro vás ubytování na kvalitních pokojích se soc. zařízením a stravování. Účastníci si mohou zvolit polopenzi, plnou penzi i vegetariánskou stravu převážně z místních surovin.

Vladimír Vytásek: Bylinky a magie kraje žítkovských bohyní

Kdy: pátek 21. srpna 2020 od 18 hod. - neděle 23. srpna do 14 hod.

Kde: Moravské Kopanice – Starý Hrozenkov v Bílých Karpatech

Obsah kurzu: Unikátní třídenní akce pod vedením známého moravského bylinkáře Vládi Vytáska zaměřená na praktické poznávání léčivých rostlin v okolní nádherné přírodě, na místní tradice a magii. Nepřeberné množství informací o dostupných bylinkách, jejich použití, sběru a zpracování a jako bonus vyprávění spisovatele a znalce místních tradic Jiřího Jilíka a Gajdošů z Kopanic. Pobyt v krásném prostředí můžete dopřát i Vašim blízkým, kteří mohou být ubytování spolu s Vámi.

Kurzovné: 3 200 Kč, za příznivou cenu je pro vás rezervováno ubytování na příjemných pokojích se sociálním zařízením, k dispozici je polopenze, plná penze, vegetariánská strava. Zdarma voda a bylinkový čaj, veškerý materiál.

Vladimír Vytásek: Babí léto v kraji žítkovských bohyní

Kdy: pátek 11. září 2020 od 18 hod. - neděle 13. září do 14 hod.

Kde: Moravské Kopanice – Starý Hrozenkov v Bílých Karpatech

Obsah kurzu: Unikátní třídenní akce pod vedením známého moravského bylinkáře Vládi Vytáska zaměřená na praktické poznávání léčivých rostlin v okolní nádherné přírodě, na místní tradice a magii. Nepřeberné množství informací o dostupných bylinkách, jejich použití, sběru a zpracování a jako bonus vyprávění spisovatele a znalce místních tradic Jiřího Jilíka a Gajdošů z Kopanic. Pobyt v krásném prostředí můžete dopřát i Vašim blízkým, kteří mohou být ubytování spolu s Vámi.

Kurzovné: 3 200 Kč, za příznivou cenu je pro vás rezervováno ubytování na příjemných pokojích se sociálním zařízením, k dispozici je polopenze, plná penze, vegetariánská strava. Zdarma voda a bylinkový čaj, veškerý materiál.

Vladimír Vytásek: Bylinkový podzim v Markvarticích

Kdy: pátek 9. října 2020 od 18 hod. - neděle 11. října do 14 hod.

Kde: Markvartice - s ubytováním na chatě Nebákov

Obsah kurzu: Seznámíte se s bylinkami vhodnými pro pěstování v zahradě i na balkóně a poznáte bylinky z okolní nádherné přírody. Dozvíte se informace o sběru a použití léčivých rostlin, o pěstování, způsobech zpracování a přípravy bylin. Čeká vás vycházka do přírody spojená s praktickým určováním bylin. Součástí kurzu je výměnná burza bylin a půldenní návštěva polní botanické zahrady v Markvarticích, kde si můžete zakoupit sazenice a semínka bylin za symbolické ceny. Provázet Vás zde bude kromě Vládi Vytáska Bohumil Bradna, pěstitel a znalec českých léčivek.

Kurzovné: 2 800 Kč, za příznivou cenu je pro vás rezervováno ubytování na útulných pokojích, k dispozici je polopenze, plná penze, vegetariánská strava. Zdarma voda a bylinkový čaj, veškerý materiál.

Bára Zárubová a Radka Svatošová: Červený stan – znovuzrození ženy

Kdy: sobota 24. října 2020 od 10:00 do 18:00 hod.

Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice

Obsah kurzu: Ponoření se do naší ženské energie, krásy a sebelásky. Pojďme společně spočinout, hýčkat se a tvořit v ženském kruhu. Budeme si povídat velmi citlivě a zajímavě o ženských tématech a rituálech. Seznámíme se a prohloubíme naše propojení s cykličností. Budeme mít čas a klid naladit se na sebe. Napojíme se na podzimní archetyp Čarodějky v nás a provedeme vás rituálem k propojení se s jejími dary a harmonizaci toho, co je třeba. Dozvíme se, jak podpořit naši přirozenou krásu pomocí domácí kosmetiky a nějaký voňavý produkt si vyrobíme. Akce je vhodná pro dívky a ženy všeho věku. Vaše dcery do 15 let mají vstup na akci zdarma.

Možnost chutného (i vegetariánského) oběda v místě konání, prostor pro individuální konzultace a dotazy účastníků.

Kurzovné: 1 400 Kč, zdarma menší občerstvení, voda a bylinkový čaj

Radka Svatošová: Den s bylinkami – bylinky v domácí léčbě a kosmetice

Kdy: středa 28. října 2020 (státní svátek) od 10 do 18 hodin

Kde: FAIR FOOD CLUB, U Nemocnice 4, Praha 2

Obsah kurzu: Přijďte si prožít Den s bylinkami! Setkáte se s nimi naživo při vycházce v místní botanické zahradě a hlavně při tvoření vlastních produktů. Na našem tvořícím kurzu zjistíte, že je to vlastně jednoduché – z několika základních, běžně dostupných surovin si můžete vyrobit spoustu léčivých a kosmetických přípravků. Teorie se dotkneme jen okrajově a budeme hlavně tvořit. Domů si pak odnesete několik vlastnoručně vyrobených produktů. Možnost chutného (i vegetariánského) oběda v místě konání.

Kurzovné: 1200 Kč; pitný režim a veškerý materiál pro tvoření v ceně

Hana Fedora Smejtková: Cesta ke zdraví a šťastnému životu

Kdy: sobota 7. listopadu 2020 od 10 hod. – neděle 8. listopadu do 15 hod.

Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice

Obsah kurzu: Naučíte se metody a techniky k aktivnímu ovlivnění Vašeho života, pochopíte souvislosti mezi Vaší psychikou a zdravotním stavem, naučíte se být ohleduplní především vůči sobě. K pochopení Vás formou prožitku povede uznávaná a oblíbená lektorka Hana Fedora Smejtková. Kurz bude doprovázen informacemi o širších souvislostech z oblasti životního stylu, životosprávy, fytoterapie a technik práce s tělem.

Kurzovné: 2 800 Kč, zdarma pitný režim a veškerý materiál. Za zvýhodněnou cenu je pro Vás rezervováno kvalitní ubytování na pokojích se soc. zařízením, možnost polopenze, plné penze, vegetariánské stravy.

Vladimír Vytásek: Podzimní bylinky pro zdraví a imunitu

Kdy: sobota 14. listopadu 2020 od 10:00 do 18:00 hod.

Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice

Obsah kurzu: Na našem kurzu se seznámíte s dostupnými podzimními bylinkami, získáte návody na sběr a zpracování vhodných bylinek v podzimním období. Součástí kurzu bude vycházka spojená s praktickým určováním rostlin v okolní přírodě. Možnost chutného (i vegetariánského) oběda v místě konání, prostor pro individuální konzultace a dotazy účastníků.

Kurzovné: 1 400 Kč, zdarma menší občerstvení, voda a bylinkový čaj

Poznamenejte si termíny našich oblíbených akcí v roce 2021:

16. 1. Vladimír Vytásek – Léčivá síla kamenů

27. 2. Vladimír Vytásek – Jarní očista těla i duše s bylinkami

13. 3. – 14. 3. Hana Fedora Smejtková – Záda bez bolesti

23. 4. – 25. 4. Vladimír Vytásek a Radka Svatošová – Májové bylinky v přírodě a zahradě (bylinková zahrada a prodej rostlin)

28. 5. – 30. 5. Vladimír Vytásek – Bylinky a magie kraje žítkovských bohyní

11. 6. – 13. 6. Vladimír Vytásek a Radka Svatošová – Bylinky a magie letního Slunovratu

2. 7. – 6. 7. Dovolená s vůní horských bylinek

30. 7. – 1. 8. Vladimír Vytásek – Bylinky a magie kraje žítkovských bohyní

24. 9. – 26. 9. Bylinkové babí léto v přírodě a zahradě (bylinková zahrada a prodej rostlin)

13. 11. – Vladimír Vytásek – Podzimní bylinky pro zdraví a imunitu

Kalendář akcí průběžně aktualizujeme. Sledujte prosím náš web a FB.

Nestihli jste některou z akcí? Většinu oblíbených akcí opakujeme. Nebojte se zeptat, rádi Vám vyjdeme vstříc a zarezervujeme Vám místo v předstihu.

Slevy: Poskytujeme věrnostní slevu 10%, slevy pro studenty, ZTP a ZTP/P, seniory a manželské páry. Bližší informace o slevách naleznete na našich webových stránkách.

Přihlášky a informace:ZELENÁ LOUKA, BYLINKOVÁ ŠKOLA ( 606 927 790)

centrumzelenalouka@centrum.cz

www.nasezelenalouka.cz

www.bylinkovaskola.cz

Články superpotraviny

Víte co to je oil pulling?

07.01.2018 12:24
Oil pulling (mlgání) je vlastně převalování oleje v ústech, který má původ v již v ajurvédě. Jde o přírodní čištění a detoxikaci zubů a dásní. Na oil pulling můžeme použít kvalitní panenský olej (sezamový, kokosový, olivový, slunečnicový) 1-2 lžičky, který převalujeme v ústech po dobu cca 20min....

Je tu období chřipek, bylinková pomoc při bolestech v krku

05.01.2018 22:58
Léčivé bylinky obsahují celou řádku účinných látek, které si je také vyrábějí ke své vlastní ochraně. Jejich schopností a učinků odedávna využíváme i my. Bylinky mohou při nachlazení, kašli, zahlenění  a rýmě velmi ulevit a napomoci uzdravení. tipy na teplé čaje v zimním období herbář...

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Jídelníček odolnosti organismu

08.11.2017 21:39
správnou funkc systému obranyschopnosti můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na obranyschopnost organismu a posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Superpotraviny

Hanka Zemánková, Je dobré o kvalitě jídla něco vědět. Selský rozum už nestačí

18.04.2017 20:52
Bez lepku, bez laktózy, bez tepelné úpravy, lidé dnes snadno propadají výživovým směrům, které jejich tělu vůbec nemusí prospívat. „Používat základní kvalitní a sezónní potraviny není žádná věda. Jenže doba je rychlá, jsme duchovně neukotvení, proto všechny podobné výživové směry mají velkou sílu...

Jak zacházet se superpotravinami, aby se nezničila jejich síla

24.10.2016 23:35
Důležité je vědět, jak je do jídelníčku zařadit, za jakých okolností jsou přínosné a v čem naopak mohou být rizikové. Špatná úprava může jejich výživový potenciál zničit a degradovat je na obyčejnou prázdnou potravinu téměř bez zivin. Co je vlastně superpotravina Superpotraviny, které obsahují...

10 superpotravin, které prodlouží váš život

21.08.2016 21:22
představíme Vám 10 superpotravin ( superfoods ), které by rozhodně neměli chybět na Vašem talíři. Hlávkový salát hlávkový salát má zkadeřelé zelené listy (průměr až 25cm ), patří mezi listovou zeleninu a společně se špenátem a dalšími se vyznačuje vysokým obsahem vody, až 95%. Používá se...

Brainfood

01.01.2015 18:29
Čo znamená slovo "Brainfood" - "Mozgové superpotraviny"? Brain food - jedlo pre výživu mozgu. Jedná sa o spôsob stravovania, ktoré prospieva mozgovým funkciám. Výskumy bolo zistené zo BrainFood pôsobí priaznivo na zlepšovaní funkcií mozgu a centrálnej nervovej sústavy (CNS), najmä JS jedná o...

Superfoods

16.06.2014 20:10
Superpotraviny - potraviny 21. storočia Dnešná hektická doba si na každom z nás vyberá svoju daň. Bežnými súčasťami nášho každodenného života sa stávajú stres, náhlenie a únava. Medzi civilizačné choroby, ktoré zužujú drvivú časť populácie, sa zaradili najrôznejšie typy bolesti hlavy, svalov a...