Hanka Zemánková, Je dobré o kvalitě jídla něco vědět. Selský rozum už nestačí
18.04.2017 20:52Bez lepku, bez laktózy, bez tepelné úpravy, lidé dnes snadno propadají výživovým směrům, které jejich tělu vůbec nemusí prospívat. „Používat základní kvalitní a sezónní potraviny není žádná věda. Jenže doba je rychlá, jsme duchovně neukotvení, proto všechny podobné výživové směry mají velkou sílu přitáhnout spoustu lidí,“ říká Hanka Zemanová, autorka Biokuchařky.
Říká se, že v hrsti takové zdravé půdy je jich až deset miliard. Jenže tím, že půdu stříkáme pesticidy, mikroorganizmy ničíme. A podobně je to s našimi střevy. Naše imunita a odolnost přímo souvisí se zdravou střevní mikroflórou (tedy s velkým množstvím střevních mikroorganizmů). A třeba antibiotika, různé léky, zbytkové pesticidy v potravinách či stres je ničí.