Jak připravit domácí netypické sirupy?

28.09.2017 20:56

Česnekový sirup s medem

potřebujeme osm oloupaných a prolisovaných stroužků kvalitního česneku, které přidáme do 200 ml jablečného octa a 200 ml medu. Vše důkladně smícháme dohromady a mixujte až se sirup spojí. Následně můžeme vyrobený sirup přelít do uzavíratelné sklenice prevenci proti vzniku rakoviny žaludku, štítné žlázy a prostaty. Užívat dle potřeby. Dávkování: stačí dvě kávové lžičky do sklenice vody, nejlépe ráno nalačno.

  • prevenci proti vzniku rakoviny žaludku, štítné žlázy a prostaty
  • při výskytu nějakého infekčního onemocnění, ale i jako prevenci
  • posiluje imunitu a reguluje úroveň cholesterolu.
  • při nachlazení a proti kašli

Jak připravit zázvorový sirup?

Na přípravu zázvorového sirupu potřebujeme hrnek nakrájeného zázvoru, hrnek třtinového cukru a 250 ml vody. Zázvor oloupeme a nakrájíme Zázvorový sirupna plátky. Všechny ingredience přivedeme k varu a poté necháme mírně probublávat přibližně hodinu. Potom sirup scedíme a ještě teplý nalijeme do skleněných lahví.

Jak vyrobit konopný sirup?

Uveďte postupně vodu s cukrem k varu a důkladně míchejte, až se cukr nerozpustí. Následně přidejte neloupaná konopná semínka a cca 2 minuty vařte. Odstavte z plotýnky a přimíchejte kyselinu citronovou a důkladně opláchnuté teplou vodou citrony, které nakrájíme na plátky. Nechejte odstát jeden den na chladném místě, přeceďte a přelijte do vhodných lahví. Před podáváním sirup podle chuti řeďte vodou.
 

Ingredience na přípravu konopného sirupu:

Sirup z cukrové nebo červené řepy

Čekankový sirup

čekankový sirup je vyroben z extraktu kořene čekanky a je vyjímečný vysokým obsahem vlákniny, nízkým glykemickým indexem, nízkým obsahem cukru. Čekankový kořen - cikorka obsahuje spoustu antioxidantů, beta-karoten, prebiotika. V minulosti sloužila pouze jako náhražka místo kávy. 

Aróniový sirup

TIP sirup z Arónie za studena: 2 l plodů arónie , 80 g kyseliny citronové, asi 2 až 3 kg cukru ( do 5-ti litrové sklenice dáme cca 2l arónie, přidáme kyselinu citronovou, zalije a necháme 32-40 působit. Potom vodu odlejeme přes cedítko a plody arónie rozmačkáme, následně přidáme cca 2kg cukru a mírně promícháme 2-3 hodiny. A máme hotový sirup z Arónie!

Smrkový sirup

Čerstvě vyrašené špičky smrkových výhonů se na jaře zaštipují a využívají jako koření do různých jídel. Mají totiž až překvapivě výraznou citronovou chuť. Můžeme si z těchto výhonků připravit smrkový čaj nebo i sirup.
  • mladé výhonky obsahují velké množství vitaminu C

Postup přípravy smrkového sirupu za studena:

cca pět centimetrů dlouhé výhonky (na sklenici sirupu spotřebujete polovinu sklenice výhonků, přibližně stejné množství cukru a půlku citronu) omyjte ve studené vodě a nechte okapat. Vymyjte připravené lahve a vrstvěte: výhonky, cukr, kolečka citronu. Opakujte, až je sklenice plná. Obsah trochu stlačte, sklenici uzavřete, dejte na prosluněné místo a nechte tři týdny odpočívat. Vzniklá tekutina zhoustne a změní barvu na hnědo-zlatou.
Vzniklý smrkový sirup přefiltrujte přes jemné sítko nebo plátno, následně slijte do lahviček, dobře uzavřete a uložte na suché a chladné místo. Sirup se užívá k dochucení sladkých jídel a některých nápojů (například čaje) 

Kde koupit přírodní sirupy?

 

Články superpotraviny

Víte co to je oil pulling?

07.01.2018 12:24
Oil pulling (mlgání) je vlastně převalování oleje v ústech, který má původ v již v ajurvédě. Jde o přírodní čištění a detoxikaci zubů a dásní. Na oil pulling můžeme použít kvalitní panenský olej (sezamový, kokosový, olivový, slunečnicový) 1-2 lžičky, který převalujeme v ústech po dobu cca 20min....

Je tu období chřipek, bylinková pomoc při bolestech v krku

05.01.2018 22:58
Léčivé bylinky obsahují celou řádku účinných látek, které si je také vyrábějí ke své vlastní ochraně. Jejich schopností a učinků odedávna využíváme i my. Bylinky mohou při nachlazení, kašli, zahlenění  a rýmě velmi ulevit a napomoci uzdravení. tipy na teplé čaje v zimním období herbář...

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Jídelníček odolnosti organismu

08.11.2017 21:39
správnou funkc systému obranyschopnosti můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na obranyschopnost organismu a posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>