Letní detoxikace - 6 tipů

29.08.2016 10:02

Máme pro Vás 6 tipů na letní detoxikaci organismu. Lidskému tělu je detoxikace přirozeným procesem a můžete to podpořit i tímto způsobem.

Pravidelný pitný režim

dostatečný příjem tekutin je jedním z pilířů detoxikace, protože organismus tvoří až 70% vody. Říka se, že hlad je převlečená žízeň. Nejvhodnější pramenitá vodapro detoxikaci je cca 30 min. před jídlem čistá pramenitá voda  s citrónem nebo jablečným octem a kvalitní čaje, které hydratují sliznici a podporují trávení. ( Nejvhodnější je teplé až horké tekutiny, které podporují detoxikaci ). Upozornění, nepijte nápoje současně s jídlem - ředí se  žaludeční obsah a zpomaluje se trávení a odplavování odpadních látek.
 

Zelené nápoje - šťávy

pomocí těchto zelených šťáv ( ječmen, koriandr, petržel, řapíkatý celer, kapusta, špenát, okurka.. ) dodáme do krevního oběhu chlorofyl, který brání překyselení organismu a působí jako prevence civilizačních chorob. Připravit zelený nápoj můžeme pomocí speciálního odšťavňovače nebo tyto ingredience můžeme rozmixovat a případně zředit vodou.
TIP: na detoxikaci těžkých kovů - kombinace lístků koriandru a petržele
 

Jablečná očista

třídenní jablečná kúra je velmi oblíbený způsob detoxikace organismu, která působí zejména na játra a ledviny, ale i na celé tělo. Jak na to? Po tři dny jezte pouze nejlépe domácí jablka v množství cca 1-2 kilogramy za den s dostatečným pitným režimem.
TIP: na detoxikaci můžete použít i jablečný ocet ( rozmícháme 3 čajové lžičky jablečného octa s 3 deci teplé vody ) a pijeme ráno na lačno a večer asi hodinu před spaním.
 

Hluboké dýchání

bez dýchání není života a proto je potřeba věnovat pozornost i nádechu. ČCHI je energie, kterou Číňbané posilují životní energii. Hluboké břišní dýchání rozšiřuje bránici a podporuje detoxikaci. Možná to ani netušíte, ale až 70% odpadů je vylučováno pomocí plic a zbytek močí, kůží a stolicí. Cvičtě 10 pomalých hlubokých nádechů do břicha, podobu 4 sekund zadržte dech a stejnou dobu vydechujte. Výdech provádějte stažením břicha dovnitř. Toto cvičení provádějte pravidelně.

Řasa chlorella

sladkovodní zelená řasa chlorella patří mezi tzv. zelené potraviny. Pro tyto účely je nejvhodnější dezintegrovaná chlorella s narušenou buněčnou stěnou, která současně na chlorellasebe váže toxické látky a současně dodává organismu, chlorofyl, vitamíny, minerály, bílkoviny a další výživné látky. Chlorella zlepšuje stav střevní flóry, likviduje plísně, kvasinky a záněty, podporuje trávení a navíc pomáhá bojovat i s rakovinou.

Chia semínka

 Chia semínkasemínka Šajvěje hispánské jsou považovány za malý hubnoucí a detoxikační zázrak a navíc jsou zdrojem energie a vlákniny, která velmi podporuje proces detoxikace. Více i chia semínkách, recepty s chia semínky

 

Detoxikační náplasti

Půst, jednodenní, týdenní a více týdenní půst

Zdroj: Bylinky