Karel Kožíšek

(8. 1. 1924 – 20. 7. 1995), legenda československé psychotroniky
  • nazýval svoje diagnostické kresby portréty astrálního těla a byl schopen nakreslit momentální stav nebo předvídat příchod nemocí, či dokonce smrti s předstihem až půl roku.

významného brněnského  léčitele, psychotronika, diagnostika a malíře obrazů s léčebnými účinky. Člověka, který si svým bodrým a přímočarým vystupováním, zaštítěným hlubokou vírou v Boha, získal mnoho přátel i příznivců (nebo nepřátel a odpůrců),  člověka, který byl  (a stále je) mým dědečkem a na něhož zapomenout jednoduše nelze, neboť ve skutečnosti nikdy neodešel.

Ani tento poměrně dlouhý čas  nedokázal zastřít rouškou zapomnění  průkazné činy tohoto průkopníka automatické kresby  a s ní spojeného léčitelství u nás. V době "totalitního temna" se i přes mnohá úskalí věnoval  této oblasti, která byla tehdy, mírně řečeno,  nežádoucí a nenechal se odradit i za cenu nejrůznějších příkoří. Když bylo pro něj nejhůře (vždy může být i hůř), odešel do svého, před lidmi skrytého světa naplněného boží láskou, tolerancí a vnitřní krásou ... a začal tvořit díla, která nemají dodnes obdoby, neboť  co nádherného do nich tehdy vložil, to z nich dodnes vychází - jen nesnadno a neúplně se to mohu pokusit  popsat - snaha o lepší svět i  krásu duše, víra v lepší budoucnost a dobrotivé světlo, které ač je všude kolem nás, tak je natolik hmatatelné pouze individuálně a není běžně cítit či vidět  (alespoň do určité míry duchovního vývoje jedince či doby, v níž právě žije). 

 Jeho duchovní "Já" zůstává i se svým odkazem pořád mezi námi, stejně tak jako  jeho díla, která bez ustání vydávají onu uklidňující a uzdravující energii. To vše se děje  i přesto, že nám dnešní, většinou až příliš uspěchaná doba  nijak neusnadňuje ono mimosmyslové  či duchovní vnímání, pokud tomu tedy záměrně nevěnujeme svůj čas či životní směr.

Jsem velmi ráda, že mohu opět prezentovat část  těchto jedinečných kreseb a obrazů a nabídnout je širší veřejnosti, tentokrát již dlouhodobě v prostorách, které nabídl ve svém obchodě  pan Jan Zlámal, velký to fanoušek dědečkových děl.

 

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>