Střeva

Co nejvíce škodí střevům (mikrobiálnímu prostředí):

  • antibiotika
  • nadbytek sacharidů ve stravě (cukry, škroby)
  • průmyslově upravované potraviny (polotovary, konzervy atd.)

Zdroje potravin, které prospívají zdravému mikrobiálnímu prostředí:

  • rychlo kvašená zelenina
  • fermentované potraviny (např, ze sóji - tempeh, miso)
  • kváskový chléb
  • zakysané mléčné výrobky (kefír) - pokud nemáme alergie na bílkoviny obsažené v kravském mléku a laktózovou intoleranci

Diskusní téma: Střeva

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Mandle superfoods

19.05.2015 00:13
Mandle – další superpotravina Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou výživovu hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním. Madle jsou právem zařazeny mezi superpotraviny. mandle natural mandle pražené solené mandle...

Chia seeds

01.03.2015 00:11
Chia semínka Slyšeli jste již o tomto malé zázraku jménem Chia?  Jsou to malé, křupavé, bezlepkové semena s jsou bohatým zdrojem bílkovin, prospěšnými antioxidanty, esenciálními omega-3 mastnými kyselinami a vlákninou. Chia semínka jsou tradiční Jihoameriská plodina. Chia semena - hovorově...

Merlík chilsky

02.01.2015 13:38
Quinoa - Mrlík čílsky Quinoa ( Kinoa ), česky mrlík čílsky (Chenopodium quinoa Willd.)  se říká „Zlato Inků“ či „matka všech obilovin“.Je jednou z plodín, ktorú v posledných rokoch vyspelý svet vlastne druhýkrát objavuje. Pestovala sa v južnej Amerike už pred siedmimi tisíckami rokov. Quinoa,...
<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18