Toxické látky (toxiny)

Laicky jsou toxiny jedovaté látky rostlinného nebo živočišného původu (nevyloučená látka z těla se stává toxinem). Po jejich konzumaci můžete mít vážné zdravotní komplikace, které v některých případech mohou skončit i smrtí. Pokud používáme slovo toxiny v běžné řeči, máme na mysli látky, o kterých se domníváme, že "jen" nejsou našemu zdraví prospěšné - jako například kofein, lepek, kasein, nikotin, alkohol nebo tmavá masa. Více informací o toxínech

Důležité je tzv. vyciťovat, které potraviny mě dělají dobře a po čem cítíme sílů nebo které nám škodí...Každý člověk to má dle genofondu trochu jinak...

Zdroje toxínů (jedovatých látek):

  • léky
  • voda (kyselé deště, zamořené studny a podzemní voda chemickými látkami)
  • jídlo a pití( uzeniny, ztužené tuky, polotovary, rafinované cukry, chemicky ošetřené potraviny)
  • kosmetika aparfémy
  • čistící a úklidové chemické prostředky
  • cigaretový kouř, alkohol, lepek a kasein ( mléko)
  • stavební a nábytkové materiály s využitím moderní chemie
  • umělá hnojiva
  • venkovní vzduch plný zplodin a nečistot
  • chemický průmysl, skládky, těžební technologie a těžké kovy
  • pomalu působící toxické látky

Co je nutné dělat, aby tělo odvádělo toxíny z těla:

  • pravidelný pohyb (pravidelná chůze pěšky, jízda na kole, plavání) a práce na čestvém vzduchu v přírodě - přirozená detoxikace těla
  • fyzické práce
  • masáže a magnetizace
  • akupunktura a akupresůra
  • sluníčko
  • dostatečný přísun vody včetně koupání ve slané vodě
  • strava v poměru váhového množství 4 : 1 (syrová stravá  : vařené stravě)
  • hluboké dýchání (dech odvádí taky některé toxíny z těla - kyselina uhličitá)
  • půst pravidelně 1x týdně

Potraviny, které pomáhají odstraňovat toxické látky:

Diskusní téma: Toxické látky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Vladimír Vytásek, bylinkové kurzy 2021

26.02.2021 01:34
VLADIMÍR VYTÁSEK KURZY: Vladimír Vytásek: Jarní bylinky pro zdraví a imunitu Kdy: sobota 27. února 2021 od 10:00 do 18:00 hod. Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice Obsah kurzu: Na našem kurzu poznáte bylinky na léčení těla i duše se zaměřením...

Bylinkové kurzy 2020

02.06.2020 07:57
ROK S BYLINKAMI 2020 Chcete se bylinkám věnovat po celý rok? Rádi byste se naučili bylinky poznávat a zpracovávat? Chcete si vyrobit vlastní bylinkový čaj, mast, tinkturu či sirup? Naučíte se to v našem oblíbeném cyklu večerních kurzů. Provázet Vás bude bylinkářka Radka Svatošová. Každý měsíc si...

Bylinky působící zejména proti virům

02.04.2020 22:10
Koronavir (17.3.2020): Zánětům plic souvisejícím s nemocí COVID-19 může podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pomoci předcházet rybí tuk a vitamin D. Navýšení jejich hladiny v těle může trvat šest týdnů až šest měsíců, uvedl na webu profesor Jiří Ruprich z Centra zdraví,...

Jak posílit imunitní systém?

20.03.2020 08:34
Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. Jestliže ale imunitní systém nefunguje správně, způsobuje problémy. Třeba alergie (přehnaná reakce na antigen, na který většina...

Kdo jídlem plýtvá nejvíce? Ten, kdo žije zdravě, zjistila studie v USA

20.02.2020 11:26
Hodnota vyhozeného jídla v USA dosahuje ročně asi 240 miliard dolarů (více než 5,5 biliónu korun, tj. cca 30 % výdajů na zbrojení USA), uvádí britský deník Daily Mail. Podle Evropské unie končí každoročně v koši 88 milionů tun naprosto zdravotně nezávadného jídla v hodnotě 143...

Ovoce s vysokým obsahem protioxidantů

26.10.2018 22:27
Černé bobule acai berry (plody tropické amazonské palmy) patří mezi ovoce s nejvyšším obsahem protioxidantů a současně s obsahem omega 3 mastných kyselin, vlákniny, vitamínu C, A, vitamínů skupiiny B, flavonoidy a minerálních látek (draslík, vápník, magnézium a zinek). s nastupujícím obdobím...

Málo známé superpotraviny

18.10.2018 10:35
Termín superpotravin byl poprvé použit v roce před více jak 100 roky a byl definován jako: pokrm výrazně výživnější než ostatní, který  prospívá zdraví a dobré duševní i tělesné pohodě. Více o současné definci.... O vyjímečných účincích na lidské zdraví věděli již ve...

Víte co je mykorhíza, mikrobiota a mikrobiom?

18.08.2018 17:11
Mají tyto 3 podobné názvy něco společného? Mykorhiza Symbiotické oboustranně prospěšné soužití (mutualistický vztah - oboustranně prospěšný) kořenů vyšších rostlin a půdních hub se nazývá mykorhiza, základem je rovnovážný stav mezi organismy, při jeho porušení jde...

Potraviny, které vás ochladí při současných vedrech

08.06.2018 21:18
Čím v současných vedrech, kdy teplota překračuje 30°C, ochladit organismu? Zde máte několik tipů na potraviny, které vás mohou ochladi. Důležité je však nejen ochlazení vnější, ale i to vnitřní – s tím vám pomůže vhodně zvolená strava. V létě nám příroda nabízí nepřeberné množství ovoce,...

Jarní byliny do salátů a na dochucení pokrmů

10.04.2018 12:19
S příchodem jara nám příroda nabízí celou kolekci jarních bylinek a rostlin, které můžeme použít pro doplnění výživných látek do těla po dlouhé zimě. V přírodě najdeme pestrý koktejl nejrůznějších druhů a barev, stačí si jen udělat výlet do přírody a budete překvapení pestrým...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>