Toxické látky (toxiny)

Laicky jsou toxiny jedovaté látky rostlinného nebo živočišného původu (nevyloučená látka z těla se stává toxinem). Po jejich konzumaci můžete mít vážné zdravotní komplikace, které v některých případech mohou skončit i smrtí. Pokud používáme slovo toxiny v běžné řeči, máme na mysli látky, o kterých se domníváme, že "jen" nejsou našemu zdraví prospěšné - jako například kofein, lepek, kasein, nikotin, alkohol nebo tmavá masa. Více informací o toxínech

Důležité je tzv. vyciťovat, které potraviny mě dělají dobře a po čem cítíme sílů nebo které nám škodí...Každý člověk to má dle genofondu trochu jinak...

Zdroje toxínů (jedovatých látek):

  • léky
  • voda (kyselé deště, zamořené studny a podzemní voda chemickými látkami)
  • jídlo a pití( uzeniny, ztužené tuky, polotovary, rafinované cukry, chemicky ošetřené potraviny)
  • kosmetika aparfémy
  • čistící a úklidové chemické prostředky
  • cigaretový kouř, alkohol, lepek a kasein ( mléko)
  • stavební a nábytkové materiály s využitím moderní chemie
  • umělá hnojiva
  • venkovní vzduch plný zplodin a nečistot
  • chemický průmysl, skládky, těžební technologie a těžké kovy
  • pomalu působící toxické látky

Co je nutné dělat, aby tělo odvádělo toxíny z těla:

  • pravidelný pohyb (pravidelná chůze pěšky, jízda na kole, plavání) a práce na čestvém vzduchu v přírodě - přirozená detoxikace těla
  • fyzické práce
  • masáže a magnetizace
  • akupunktura a akupresůra
  • sluníčko
  • dostatečný přísun vody včetně koupání ve slané vodě
  • strava v poměru váhového množství 4 : 1 (syrová stravá  : vařené stravě)
  • hluboké dýchání (dech odvádí taky některé toxíny z těla - kyselina uhličitá)
  • půst pravidelně 1x týdně

Potraviny, které pomáhají odstraňovat toxické látky:

Diskusní téma: Toxické látky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Tipy jak vylepšit zdravou výživu o superpotraviny

30.09.2017 22:57
Dokonce i superpotraviny potřebují vaši podporu, aby se dostaly do jídelníčku. Jednoduché změny mohou obohatit vaše jídelní chody a prospějí vašemu zdraví. Použijte na přípravu smoothie místo mléka řecký jogurt řecký jogurt má větší obsah proteinů a má krémovější konzistenci než mléko má vyšší...

Vyzkoušejte tyto superpotraviny před příchodem zimy

29.09.2017 21:07
blíží se zima a je načase posílit Váš imunitní systém, protože s příchodem sychravých dnů můžete ulehnout s rýmou a kašlem, proto zvažte zařazení těchto superpotravin do svého jídelníčku před začátkem zimy. Prevence v podobě otužování a dostatku pohybu vám také velmi prospěje. Podle...

Jak připravit domácí netypické sirupy?

28.09.2017 20:56
Česnekový sirup s medem potřebujeme osm oloupaných a prolisovaných stroužků kvalitního česneku, které přidáme do 200 ml jablečného octa a 200 ml medu. Vše důkladně smícháme dohromady a mixujte až se sirup spojí. Následně můžeme vyrobený sirup přelít do uzavíratelné sklenice prevenci proti...

5 kroků, jak snížit chuť na sladké

22.09.2017 23:15
Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit. Více bílkovin ve stravě Proteiny jsou pomocníci,...

Výhody zdravého jídelníčku

22.09.2017 23:06
Vždy, když chceme změnit svoje stravování, je to pro nás těžká volba. Každý víme, jak je obtížné na rodinných oslavách a letních grilovačkách udržet svůj jídelníček se zdravým podtextem.. Ale i přes tyto nástrahy je důležité myslet na to, co nám zdravá strana přinese a jak se to projeví na našem...

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>