Agáve

Agave ( "zdravé mexické sladidlo" ) je polopouštní rostlina patřící mezi sukulenty s původním výskytem v Mexiku a Jižní Americe. Agave má růžici Agavetlustých dužnatých listů s ostny na okrajích. Existuje cca 300 druhů agáve, největší dosahují obvodu až 3 metry. Z agáve se také vyrábí známá kořalka Tequila a sisalové vlákno. Již Aztékové znali Agave a používali ji na čištění těla a duše. Sirup z agáve je zahuštěná přírodní šťáva z rostliny kaktusového typu a v konečné podobě je hustější než med. Obsahuje vysoký podíl ovocného cukru a velmi nízké množství sacharózy.

  • pro diabetiky
  • nízký glykemický index ( 30, např. Jablko 55 )
  • vhodné sladidlo pro lidi s nádváhou
  • neutrální chuť ( náhrada cukru nebo medu - stačí jen poloviční množství agave )

Účinky sirupu z Agave

  • o 40% sladší než normální cukr
  • protizánětlivý
  • podporuje metabolické funkce
  • pomáhá při trávení tuků
  • působí preventivně proti zanášení cév
  • vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu
  • vhodná pro vegetariány

Použití: stejné jako javorový sirup. Pokud máte rádi čerstvé jahody nebo borůvky se smetanou - místo cukru je skvělý právě agáve sirup.Výborné sladidlo do čaje, používá se i do různých marinád, jogurtů, salátů i musli.

Průměrné nutriční hodnoty ve 100g:

  • energetická hodnota 321Kcal/ 1345 kJ
  • bílkoviny 0g
  • sacharidy 82g
  • tuk 0g
  • cholesterol: 0mg
  • vláknina 0g
  • sodík 0g

Kde koupit sirup z Agave?

Ječmen | Chlorella | Spirulina | Pšenice | Zelené potraviny | Superpotraviny | antioxidanty | Maca | meruňková jádra vitamin B17 | Rakytník řešetlákový | Arónie | Hlíva ústřičná | CHIA semínka | Panenský kokosový olej | Granátové jablko | Goji kustovnice čínskáAloe vera | ACAI | Kotvičník zemní | loupaná konopná semínka | probiotika | Cordyceps Housenice čínská  | houba Reishi | Agavepro vegetariány | Zelená káva na hubnutí | Chlorella centrum | Zdravější život | Fresh | Wolfberry | Salvia Paradise

Články superpotraviny

14 přínosů pro zdraví, lněné semínko

28.07.2017 20:27
Přínosy lněného semínka pro zdraví jsou velmi rozsáhlé, a proto je len součástí tradičních kuchyní v Asii, Americe i Africe. Jeho vysoké nutriční a zdravotní výhody převyšují ty, které nabízí jiné obiloviny a semínka. Jsou bohatý zdrojem kyseliny alfa-linolenové, omega-3 mastných kyselin, a...

Kurkuma

23.07.2017 23:42
Silice z Kurkumy mají řadu příznivých účinků na zdraví a používá se například na snížení zánětu, detoxikaci organismu, předchází rakovině, podporuje trávení, pomáhá s prevenci padáni vlasů, stimuluje krevní oběh, zlepšuje zdravotní stav pokožky, posiluje imunitní systém, chránit srdce, dává chuť...

Lemongrass - citronová tráva, účinky na zdraví

19.07.2017 21:40
Voňatka citronová také známá jako Lemongrass, je to bylina, která patří do čeledi trav. Je dobře známo, že má výraznou citrónovou příchut a citrusové aroma. Je to vysoká vytrvalá tráva, která je původem z Indie a tropických oblastí Asie.  Lemongras (citronová tráva) je zdrojem esenciálních...

Datle, 13 zajimavých výhod

18.07.2017 23:38
Datle jsou jedním z nejlepších sladkých a všestranných potravin, které mohou regulovat proces trávení. To může výrazně zvýšit hladinu energie u lidí už během půl hodiny. Stačí příjem 20-35 gramů vlákniny za den. Datle jsou dobrým zdrojem různých vitaminů a minerálních látek. Jsou také dobrým...

Překvapující benefity mandlí

18.07.2017 22:29
Mandle se pěstují na mnoha místech, např.USA, Španělsko, Írán, Saúdská Arábie, Libanon, Turecko, Sýrie, Jordánsko a Izrael. Jak výživné, plné energie a  snadno dostupné. Tradiční sladké mandle jsou jedlé, zatímco ty hořké se používají k výrobě mandlového oleje . Obvykle se...

Domácí nutella z avokáda

18.07.2017 20:57
Příprava je velmi jednoduchá...Dužinu z čerstvého avokáda vydlabeme (alternativně můžeme vyjmou pouze pecku)  a spolu s uvedenými složkami důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. A to je vše avokádo a jeho účinky (zdroj tuků -nenasycené mastné kyseliny, B1, B2, B3, B6, B5, E,...

Jedlá soda, pomůže vám pomoci i s pletí? Nevěříte?

16.07.2017 23:03
Soda bicarbona -hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3 („jedlá soda“) Jedlá soda, že jste už někdy slyšeli? Naše maminky ji měli běžně ve své kuchyňské skříňce. Je to pro většinu žen překvapením, ale můžete s ní počítat i v rámci kosmetických rituálů? To si pište! Můžete se inspirovat v těchto...

Granátová jablka

16.07.2017 12:36
Přínosy granátových jablek pro zdraví je bezpočet a to je dělá zvláštní, kromě toho že zdravé, jsou i velmi chutné. Granátová jablka mají antioxidační, antivirové a protinádorové vlastnosti a jsou také dobrým zdrojem vitamínů. Obsahuje zejména vitamin A, C, E a také kyselinu listovou. Tento úžasné...

Druhy potravin

10.07.2017 21:20
BIO potraviny BIO potraviny mají původ v ekologickém zemědělství, kde jsou dodržována přísná pravidla pro zemědělskou výrobu. Minimálně 95 % složek musí být z ekologické produkce, podmíněné je využití místních zdrojů, jako jsou hnojiva a krmiva. Zakázaný je obsah geneticky...

Potraviny s větším obsahem vitamínu C než pomeranče

10.06.2017 22:24
Na celém světě se nedokáže přirozenou cestou zásobovat vitamínem C pouze člověk a některé druhy zvířat. Dvojnásobný držitel Nobelovy ceny Linus Pauling tvrdil, že vitamín C je lékem na všechno - od nachlazení po rakovinu. Doporučená denní dávka vitamínu C (kyselina askorbová) je v EU 60mg (v...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>