Datlová pasta

datlová pasta je přírodní sladidlo vyrobené z vypeckovaných sušených datlí, můžete ji použít jako přírodní náhradu rafinovaného cukru. Sušené datle jsou obzvlášť bohaté na draslík a vitaminy B1, B2,B3, B5, B9 a A, E, K ( vitamin C téměř chybí), zdroj, mědi, železa a hořčíku . Čerstvé i sušené datle jsou výživné i díky velkému množství cukru ( 30-70% ) - rychlý zdroj energie.

Datle a jejich účinky.

Datlová pasta použití a její účinky:

  • přírodní sladidlo
  • neobsahuje lepek
  • náhrada rafinovaného cukru
  • podporuje mozek a mozkové funkce - brainfood
  • náhrada marmelády
  • domácí nutela z datlí, mandlí, kakaa (prášku a kakaového másla) a skořice
  • pro lepší usínání a zdravý spánek - svařené mléko s datlovou pastou
  • vhodné pro vegetariány a sportovce
  • rychlý zdroj energie
  • působí proti únavě
  • zdroj elektrolytů
  • zdroj hořčíku, draslíku, vápníku, železa a vitamínů skupiny B
  • prospívají kostem a zubům
  • působí proti úcpávání tepen
  • přestože jsou sladké, nezvyšují hladinu cukru v krvi
  • je dobře stravitelná
  • velká pojivová schopnost (používá se hojně v RAW kuchyni)
  • podporuje zařívání (zdroj vlákniny)

Energetický drink : lžíce datlové pasty, lžíce citronové šťávy důkladně rozmíchat v 500ml vody

Použití: do jogurtů, na dorty, do snídaňových směsí, smoothie, proteinových nápojů, náhrada marmelády, základ pro kokosové kuličky a náhrada rafinovaného cukru

Kde koupit datlovou pastu?

Datlová pasta

Jak přípravit datlovou pastu?

17.03.2017 22:30
Vypeckované datle dáme do sklenice (velikost volíme podle počtu datlí), zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené, sklenici uzavřeme a necháme odstát přes noc (datle změknou a nasáknou vodou). Ráno slijeme přebytečnou vodu, část si ji však ponecháme, abychom mohli při mixivání upravit potřebnou...

Diskusní téma: Datlová pasta

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

14 přínosů pro zdraví, lněné semínko

28.07.2017 20:27
Přínosy lněného semínka pro zdraví jsou velmi rozsáhlé, a proto je len součástí tradičních kuchyní v Asii, Americe i Africe. Jeho vysoké nutriční a zdravotní výhody převyšují ty, které nabízí jiné obiloviny a semínka. Jsou bohatý zdrojem kyseliny alfa-linolenové, omega-3 mastných kyselin, a...

Kurkuma

23.07.2017 23:42
Silice z Kurkumy mají řadu příznivých účinků na zdraví a používá se například na snížení zánětu, detoxikaci organismu, předchází rakovině, podporuje trávení, pomáhá s prevenci padáni vlasů, stimuluje krevní oběh, zlepšuje zdravotní stav pokožky, posiluje imunitní systém, chránit srdce, dává chuť...

Lemongrass - citronová tráva, účinky na zdraví

19.07.2017 21:40
Voňatka citronová také známá jako Lemongrass, je to bylina, která patří do čeledi trav. Je dobře známo, že má výraznou citrónovou příchut a citrusové aroma. Je to vysoká vytrvalá tráva, která je původem z Indie a tropických oblastí Asie.  Lemongras (citronová tráva) je zdrojem esenciálních...

Datle, 13 zajimavých výhod

18.07.2017 23:38
Datle jsou jedním z nejlepších sladkých a všestranných potravin, které mohou regulovat proces trávení. To může výrazně zvýšit hladinu energie u lidí už během půl hodiny. Stačí příjem 20-35 gramů vlákniny za den. Datle jsou dobrým zdrojem různých vitaminů a minerálních látek. Jsou také dobrým...

Překvapující benefity mandlí

18.07.2017 22:29
Mandle se pěstují na mnoha místech, např.USA, Španělsko, Írán, Saúdská Arábie, Libanon, Turecko, Sýrie, Jordánsko a Izrael. Jak výživné, plné energie a  snadno dostupné. Tradiční sladké mandle jsou jedlé, zatímco ty hořké se používají k výrobě mandlového oleje . Obvykle se...

Domácí nutella z avokáda

18.07.2017 20:57
Příprava je velmi jednoduchá...Dužinu z čerstvého avokáda vydlabeme (alternativně můžeme vyjmou pouze pecku)  a spolu s uvedenými složkami důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. A to je vše avokádo a jeho účinky (zdroj tuků -nenasycené mastné kyseliny, B1, B2, B3, B6, B5, E,...

Jedlá soda, pomůže vám pomoci i s pletí? Nevěříte?

16.07.2017 23:03
Soda bicarbona -hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3 („jedlá soda“) Jedlá soda, že jste už někdy slyšeli? Naše maminky ji měli běžně ve své kuchyňské skříňce. Je to pro většinu žen překvapením, ale můžete s ní počítat i v rámci kosmetických rituálů? To si pište! Můžete se inspirovat v těchto...

Granátová jablka

16.07.2017 12:36
Přínosy granátových jablek pro zdraví je bezpočet a to je dělá zvláštní, kromě toho že zdravé, jsou i velmi chutné. Granátová jablka mají antioxidační, antivirové a protinádorové vlastnosti a jsou také dobrým zdrojem vitamínů. Obsahuje zejména vitamin A, C, E a také kyselinu listovou. Tento úžasné...

Druhy potravin

10.07.2017 21:20
BIO potraviny BIO potraviny mají původ v ekologickém zemědělství, kde jsou dodržována přísná pravidla pro zemědělskou výrobu. Minimálně 95 % složek musí být z ekologické produkce, podmíněné je využití místních zdrojů, jako jsou hnojiva a krmiva. Zakázaný je obsah geneticky...

Potraviny s větším obsahem vitamínu C než pomeranče

10.06.2017 22:24
Na celém světě se nedokáže přirozenou cestou zásobovat vitamínem C pouze člověk a některé druhy zvířat. Dvojnásobný držitel Nobelovy ceny Linus Pauling tvrdil, že vitamín C je lékem na všechno - od nachlazení po rakovinu. Doporučená denní dávka vitamínu C (kyselina askorbová) je v EU 60mg (v...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>