Mozek, pamět, koncentrace

Co potřebuje mozek pro svoji výživu, aby správně fungoval:Brainfood

 

více informaci o mozku

Články o mozku a jeho výživě

Potraviny podporující mozek a mozkové funkce

  • rostlinné oleje
  • ořechy
  • sušené plody ( ostružiny, borůvky, brusinky, goji, arónie, maliny)
  • obiloviny a luštěniny
  • koření ( kurkuma, skořice, tymián, oregáno, česnek, šafrán, rozmarýn, zázvor , Černý kmín)
  • Maralí kořen
  • Ginkgo biloba
  • semínka (chia semínka, sezam černý, konopná semínka)
  • brainfood
  • kopretina řimbaba, působí protizánětlivě a zlepšuje prokrvení mozku, působí proti depresi
  • hloh obecný, vhodný při zvýšeném stresu, nadměrném psychickém vypětím, nebo při nespavosti, příznivé účinky na mozek i paměť
  • chuchuhuasi, posiluje imunitní systém, prospívá nervové soustavě a mozku a jeho funkcím
  • kurkuma, podporuje paměť a funkce mozku
  • brahmi, podporuje kognitivní funkcer mozku - povzbuzovač, mozkové tonikum (paměť, soustředění, duševní zdraví, schopnost učení, urychluje přenos nerových impulsů) a působí proti stresu a úzkosti
  • více

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba je zázračná rastlina, ktorá má pozitívne účinky na náš organizmus. Výťažok z Ginkgo biloby zlepšuje prekrvenie mozgu a ďalších tkanív nášho tela, pomáha udržať bystrú pamäť a podporuje schopnosť sústredenia. Zároveň zlepšuje tiež prekrvovanie končatín. Vyskúšajte tobolky, tablety, kvapky alebo čaju z tejto liečivej rastliny a zlepšite svoju pamäť! Více
 

Co ničí mozek?

  • rafinovaný cukr
  • hladovění
  • špatný pitný režim - nedostatek vody
  • fast food
  • příjem nedostatečného množství tuků
  • malý příjem ovoce a zeleniny
  • pestrost jídelníčku

 

Diskusní téma: Mozek, pamět, koncentrace

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Mozek, pamět, koncentrace

Co ničí Váš mozek a psychiku?

12.05.2016 00:04
Strava ovlivňuje všechny procesy v těle, špatná nezdravá strava působí na psychiku - jsme protivní, podráždění, špatně se soustředíme, máme pocit úzkosti, máme vykyvy nálad a postupně plíživě to ničí i náš mozek. Co nejvíce škodí mozku? hladovění ( při hladovění se snižuje hladina cukru v krvi...

Články superpotraviny

Vladimír Vytásek, bylinkové kurzy 2021

26.02.2021 01:34
VLADIMÍR VYTÁSEK KURZY: Vladimír Vytásek: Jarní bylinky pro zdraví a imunitu Kdy: sobota 27. února 2021 od 10:00 do 18:00 hod. Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice Obsah kurzu: Na našem kurzu poznáte bylinky na léčení těla i duše se zaměřením...

Bylinkové kurzy 2020

02.06.2020 07:57
ROK S BYLINKAMI 2020 Chcete se bylinkám věnovat po celý rok? Rádi byste se naučili bylinky poznávat a zpracovávat? Chcete si vyrobit vlastní bylinkový čaj, mast, tinkturu či sirup? Naučíte se to v našem oblíbeném cyklu večerních kurzů. Provázet Vás bude bylinkářka Radka Svatošová. Každý měsíc si...

Bylinky působící zejména proti virům

02.04.2020 22:10
Koronavir (17.3.2020): Zánětům plic souvisejícím s nemocí COVID-19 může podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pomoci předcházet rybí tuk a vitamin D. Navýšení jejich hladiny v těle může trvat šest týdnů až šest měsíců, uvedl na webu profesor Jiří Ruprich z Centra zdraví,...

Jak posílit imunitní systém?

20.03.2020 08:34
Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. Jestliže ale imunitní systém nefunguje správně, způsobuje problémy. Třeba alergie (přehnaná reakce na antigen, na který většina...

Kdo jídlem plýtvá nejvíce? Ten, kdo žije zdravě, zjistila studie v USA

20.02.2020 11:26
Hodnota vyhozeného jídla v USA dosahuje ročně asi 240 miliard dolarů (více než 5,5 biliónu korun, tj. cca 30 % výdajů na zbrojení USA), uvádí britský deník Daily Mail. Podle Evropské unie končí každoročně v koši 88 milionů tun naprosto zdravotně nezávadného jídla v hodnotě 143...

Ovoce s vysokým obsahem protioxidantů

26.10.2018 22:27
Černé bobule acai berry (plody tropické amazonské palmy) patří mezi ovoce s nejvyšším obsahem protioxidantů a současně s obsahem omega 3 mastných kyselin, vlákniny, vitamínu C, A, vitamínů skupiiny B, flavonoidy a minerálních látek (draslík, vápník, magnézium a zinek). s nastupujícím obdobím...

Málo známé superpotraviny

18.10.2018 10:35
Termín superpotravin byl poprvé použit v roce před více jak 100 roky a byl definován jako: pokrm výrazně výživnější než ostatní, který  prospívá zdraví a dobré duševní i tělesné pohodě. Více o současné definci.... O vyjímečných účincích na lidské zdraví věděli již ve...

Víte co je mykorhíza, mikrobiota a mikrobiom?

18.08.2018 17:11
Mají tyto 3 podobné názvy něco společného? Mykorhiza Symbiotické oboustranně prospěšné soužití (mutualistický vztah - oboustranně prospěšný) kořenů vyšších rostlin a půdních hub se nazývá mykorhiza, základem je rovnovážný stav mezi organismy, při jeho porušení jde...

Potraviny, které vás ochladí při současných vedrech

08.06.2018 21:18
Čím v současných vedrech, kdy teplota překračuje 30°C, ochladit organismu? Zde máte několik tipů na potraviny, které vás mohou ochladi. Důležité je však nejen ochlazení vnější, ale i to vnitřní – s tím vám pomůže vhodně zvolená strava. V létě nám příroda nabízí nepřeberné množství ovoce,...

Jarní byliny do salátů a na dochucení pokrmů

10.04.2018 12:19
S příchodem jara nám příroda nabízí celou kolekci jarních bylinek a rostlin, které můžeme použít pro doplnění výživných látek do těla po dlouhé zimě. V přírodě najdeme pestrý koktejl nejrůznějších druhů a barev, stačí si jen udělat výlet do přírody a budete překvapení pestrým...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>