Překyselení organismu

Nezdravé potraviny, které běžně většina z nás konzumuje, způsobují, že naše tělo je v konstantním stavu kyselosti a nemá optimální pH. . Optimální pH pro naše vnitřní tělo je přibližně 7,35 až 7,45. To je mírně nad úrovní neutrálního pH - mezi hodnotou pH 0, která je zcela kyselá, a pH 14, které je zcela zásaditá. Konstantní stav kyselosti může vést ke vzniku srdečních onemocnění, mrtvice, rakoviny, kožních poruch, autoimunitních stavů, alergií a mnoha dalších chorob. 
 

Co způsobuje překyselení organismu?

  • mléčné výrobky
  • maso
  • jednoduché cukry
  • bílá mouka s obsahem lepku
  • káva

Tipy na potraviny, které eliminutí překyselení:

Diskusní téma: Překyselení organismu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Chia seeds

01.03.2015 00:11
Chia semínka Slyšeli jste již o tomto malé zázraku jménem Chia?  Jsou to malé, křupavé, bezlepkové semena s jsou bohatým zdrojem bílkovin, prospěšnými antioxidanty, esenciálními omega-3 mastnými kyselinami a vlákninou. Chia semínka jsou tradiční Jihoameriská plodina. Chia semena - hovorově...

Merlík chilsky

02.01.2015 13:38
Quinoa - Mrlík čílsky Quinoa ( Kinoa ), česky mrlík čílsky (Chenopodium quinoa Willd.)  se říká „Zlato Inků“ či „matka všech obilovin“.Je jednou z plodín, ktorú v posledných rokoch vyspelý svet vlastne druhýkrát objavuje. Pestovala sa v južnej Amerike už pred siedmimi tisíckami rokov. Quinoa,...
<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18