obilniny

Obilniny (sú pestované pre zrno) patrí k základom pilierom stravy, sú hlavným zdrojom sacharidov. V tejto kategórii nájdete kompletné spektrum obilnín, od najbežnejších (pšenica, kukurica, ryža, jačmeň, raž, pohánka, proso) po málo známe (kamut, cirok, quinoa, teff - Milička, amarant, Slzovka všeobecná ...), v bežnej podobe (semien, múky, vločiek) aj v podobe exotickejšie (kuskus, bulgur, polenta). Celosvetový podiel obilnín v strave sa odhaduje na 60 - 70%. Obilniny sa kombinujú s mäsom, strukovín a zeleninou.

Diskusní téma: Obiloviny

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

sk-Obiloviny

Jak připravit Quinou

22.08.2015 09:30
Přírodní  semínka Quinoa ( Merlík chilský ) Několik důležitých otázek na začátek, než ochutnáte první zrnka Quinoa... Můžeme jíst syrová semínka Quinoa?   Ne. Musí byt nejdříve uvařena v hrnci či v rýžovaru. Jaký je to nejjednodušší způsob vaření semínek Quinoa? Nejjednodušší a...